Club Penguin

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Club Penguin
Disney Club Penguin Logo.svg
Disney Club Penguin Logo.svg
Fejlesztő New Horizon Interactive,
később Disney
Motor Adobe Flash
Platformok Internetes böngésző, Flash Player 6
Kiadási dátum 2005. október 24.
Műfaj MMORPG
Játékmódok többjátékos
Korhatár nincs
A Club Penguin weboldala

A Club Penguin (magyar nyelven Pingvinklub) egy amerikai készítésű internetes MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) volt, melynek a felhasználói felülete az Adobe Flash technológia szerkesztőfelületen alapult. Fejlesztője a New Horizon Interactive, 2007. augusztus óta a Disney volt. A játék 2005. október 24-én indult, végül több mint 190 országban 150 millió felhasználó 200 millió pingvint hozott létre.

Jellemzők[szerkesztés]

A játékban saját pingvinünkkel egy hófödte szigeten mozoghatunk, játszhatunk, chatelhetünk, vásárolhatunk, más pingvinek igluiba látogathatunk, stb.

A Club Penguinben található tartalmak nagy részének igénybe vételéhez tagságra van szükség, melyet 1, 3, vagy 6 hónapra vásárolhatunk meg a Club Penguin hivatalos honlapján.

Játékpénzzel, a coin-okkal különböző, játékon belüli tartalmakat vásárolhatunk.

Minden játékosnak van egy player cardja, adatlapja. Ezen a pingvinünk látható, akit itt saját ízlésünk szerint felöltöztethetünk, majd színnel, háttérrel és egy pinnel (kitűzővel) még egyénibbé tehetünk. Utóbbi a kártya bal felső sarkán jelenik meg, és egy olyan, környezetébe jól beleolvadó tárgy, melyet a fejlesztők (továbbiakban: Team) rejtenek el a sziget 39 szobájának valamelyikében (a CP-ben így nevezik a helyeket).

A pingvineknek háziállataik is vannak: a puffle-k. Ezek az aranyos, kicsit a magyar Pom pomra is emlékeztető háziállatok szinte minden színben örökbe fogadhatóak. Bővebben a ,,Puffle-k'' bekezdésben lehet róluk olvasni.

Frissítések és partik[szerkesztés]

A játék hetente, rendszerint csütörtökönként frissül.

A játék ,,hetilapja, a Club Penguin Times közzététele mellett minden hónap:

 • első hetén a Ruházati Katalógus,
 • a másodikon pedig a Lakberendezési Katalógus frissül,
 • végül a harmadik héten megrendeznek egy általában 2 hétig tartó partit.

A Ruházati Katalógusból a pingvinünk player card-jára szerezhetünk ruhákat és háttereket. A katalógusban található ruhák nagy részének megvásárlása és viselése megköveteli a tagságot.

A Lakberendezési Katalógus segítségével, tárgyakkal rendezhetjük be a karakterünk igluját. A katalógusban található valamennyi cikk megvásárlása és használata tagságot igényel.

Félévente frissül a Snow and Sports, a Club Penguin sportkatalógusa, valamint a Zenei Katalógus is.

2012 óta minden évben rendszeresen újítanak fel régi, kezdetleges grafikájú szobákat, kisebb-nagyobb sikerrel.

A partik során a szobákat feldíszítik egy-egy téma alapján. A hagyományos, évente, kétévente visszatérő partik:

 • Puffle Party - 2013-ig minden puffle-nek volt a szigeten egy külön szobája, amit az adott kisállat színéhez igazítottak. 2014-ben és 2015-ben ezzel a hagyománnyal szakítottak.
 • Medieval Party - Mint a neve is sugallja, ez egy középkori témájú parti. Szintén 2013-ig volt egy ún. Knights' Quest nevű logikai feladatsorozat, melynek végén ajándékot kaptunk, és megnyílt számunkra egy különleges szoba. 2013-ban csak varázsfőzeteket keverni, és ezek segítségével átváltozni lehetett pl. óriássá, vagy unikornis puffle-lé.
 • Music Jam (2008 óta; általában júniusban/júliusban) - 2012-ben volt utoljára igazi Music Jam, melyen a sziget szinte összes szobáját egy-egy zenei stílus alapján dekorálták ki. Ezt a partit igazából egy nagy zenei fesztiválhoz lehetne hasonlítani.
 • The Fair (2007 óta; 2014-ig minden szeptemberben, azóta változó az időpontja) - Amerikában kora ősszel vidéki városokban vásárokat szoktak rendezni, melyek leginkább egy magyarországi búcsúra hasonlítanak. Ezeket hívják Fair-nek. A CP erről mintázta a partit, amin különböző játékokkal jegyeket gyűjthetünk, és azokat különleges ruhákra válthatjuk be. Természetesen 2014-ben ez is gyökeresen megváltozott, ugyanis nem szeptemberben, hanem februárban rendezték meg a partit, és vásári hangulatú szobák helyett a sziget déli részén egy vidámpark nyílt meg.
 • Halloween Party (2005 óta; minden októberben) - A név alapján egyértelmű eme parti témája, de minden évben más köré szerveződik: állt már kísértetház, Trick or Treat (Adsz, vagy kapsz), cukorkaszellemek, sőt kísértet HOTEL is az esemény középpontjában.
 • Anniversary Party (2006 óta; mindig a Halloween Party alatt) – A Club Penguin születésnapi partija. Régebben 2, mostanában már csak 1 szobát díszítenek fel erre az alkalomra.
 • Holiday Party (2005–től 2013-ig; minden decemberben) – Így hívták a karácsonyi partit a CP-ben. Fontos eleme volt a Coins For Change (CFC), melyről alább található egy bekezdés. 2014-ben teljesen új alapokra fektették, ugyanis kiadtak egy 20 perces stop-motion filmet a Club Penguin karácsonyi szokásairól, ezért úgy gondolták, szakítanak e hagyománnyal is: az eddig piros, zöld, sárga és lila színben pompázó épületeket kékre festették, és a sarki fényes, éjszakai égboltot is száműzték a partiról. Így a meghitt hangulata a múlté lett. 2014 decemberében volt még egy szomorú eset is, de erről majd a CFC bekezdésében lehet olvasni.
 • Takeover-ek, azaz reklám partik (2012 júniusa óta, de igazán csak 2013-ban kezdtek el sűrűsödni) - Ezek a partik általában a Disney filmjeit reklámozzák, mint például a Bosszúállók, a Tengerparti tinimozi, vagy a Csillagok Háborúja. Sajnos ezeket az eseményeket mostanában már csak a reklám és a pénz miatt rendezik meg, és nem élvezhetőek.

Néha rendeznek egy hétig, vagy akár csak néhány napig tartó mini-partikat, más néven eventeket, rendszerint a nagy partik előtt egy héttel. Ezek általában egy-egy valódi ünnephez kötődnek.

Vannak partik, melyek régen visszatérők voltak, most azonban már nem rendezik meg őket. Ilyenek például az Adventure, azaz kalandos partik, az Expedition-ök, vagyis felfedezések, és rengeteg event, melyeknek régen nagyon jó hangulatuk volt, de a Team nem rendezi meg őket azzal az ürüggyel, hogy ezek Dél-Amerikában nem nagyon ismertek, mivel ott van a legtöbb játékosuk. Ezek a jobb időket megélt eventek például a Föld napja, a Bolondok napja, vagy éppen a húsvéti tojásgyűjtés.

Történet[szerkesztés]

A Club Penguin ötlete már jóval 2005 előtt megszületett. Lance Priebe, a New Horizon Interactive dolgozója 2000-ben talált ki egy online hócsatázós játékot, amelyben pingvinek a karakterek.

Miért pont pingvinek? Részben azért, mert könnyen animálhatóak, részben pedig puszta véletlenből kifolyólag: Lancet állítólag egy újságban látott képregény inspirálta, melyben egy pingvin elcsúszik egy banánhéjon.

Lance barátjával, Lane Merrifield-del is megosztotta ötletét, aki sok lehetőséget látott benne, és úgy gondolta, a pingvinek egy egész szigeten élhetnének, ahol helyeket fedezhetnek fel, és különböző dolgokkal tölthetik az időt. Végül főnöküket, Dave Krysko-t is felkeresték az ötlettel, és Lance létrehozhatta saját honlapját, a Rocketsnail Games-t. Itt jelent meg 2000 júliusában a Club Penguin elődjének mondható Expreimental Penguins (Kísérleti Pingvinek).

Az Experimental Penguins-nek csak viszonylag volt nagy sikere, a játékosok pingvint csinálhattak, chat-elhettek, hógolyót dobálhattak és négy kezdetleges szobában mozoghattak. Ez a játék azonban a szerver költségei miatt egy év múlva megszűnt.

Lance 2003. januárban készült el a továbbfejlesztett Penguin Chat-tel, amelyben már megjelentek például a chat mellett a hangulatjelek, valamint a Club Penguin-ben -kissé átalakítva- máig megtalálható játék, a Ballastic Biscuit.

2005. március 31-én indult el a Penguin Chat 3, vadonatúj, kidolgozott szobákkal. Ebben a verzióban már nem csak a pingvinünk színét változtathattuk, hanem átváltozhattunk nindzsává, és beülhettünk munkagépekbe az új ,,építési terület'' szobákban. Ebbe a játékba már a világ minden tájáról bejelentkezhettek a gyerekek.

Ekkor már elkezdtek gondolkozni a végleges játék nevén is: a lehetséges nevek között szerepelt a World of Penguins és a Penguin Land, de végül a Club Penguin-re esett a választás, mert azt szerették volna, ha a játékosok egy közösség részének éreznék magukat a játékban.

Később megalakult a Team is: Lance (Rsnail) és Lane (Billybob) felvette Nathan Sawatzky-t (Gizmo) moderátorként, és Chris Hendricks-t (Screenhog) grafikusként és zeneszerzőként.

2005 augusztusában kezdődött el a Club Penguin nyilvános béta tesztelése. Szeptember 21-én a mindössze kettő óráig tartó Beta Test Party-val köszönték meg a játékosoknak a sok visszajelzést a játék hibáival kapcsolatban. Ezután még egy bő hónapig tartott a béta tesztelés, a Club Penguin 2005. október 24-én indult el élesben. Milliók regisztráltak aznap, és pár nappal később el is kezdődött a CP legelső igazi partija: a Halloween Party 2005.

2005 novemberében bolyhos labdák tűntek fel a szigeten: a puffle-k, akiket azonban csak 2006. március 17-től lehetett adoptálni.

A játéknak 2006 végéig több száz alkalmazottja lett, köztük került a Club Penguin-hez Chris Gliddon (Polo Field) is, aki később a közösségi média felelőse lett. Rövidesen a CP bekerült a világ leghíresebb játékai közé.

2007 augusztusában a Club Penguin egy üzleti partnert keresett, hogy több gyereket és családot tudjanak elérni. A világ vezető családi szórakoztató cégét, a Walt Disney Company-t választották. A játék e nélkül az egyesülés nélkül nem lett volna képes magasabbra jutni, és előbb-utóbb elveszítette volna az érdekeltségét. A New Horizons Interactive ezután Disney Online Studios Canada-ként működött tovább.

2008 októberében, a CP 3. születésnapján elkezdték forgalmazni a plüss játékaik első szériáját, és az évfordulót egy nagy partival ünnepelték meg New Yorkban, a Times Square-en.

2010 októberében Rsnail és Screenhog kilépett a CP Team-ből hogy egy új játékon, a Mech Mice-on dolgozhassanak.

2012. október 22-én Billybob és a fő blogger/CP Times főszerkesztő, Happy77 is elhagyta a Club Penguin-t, a vezető szerepet Spike Hike vette át, aki 2007 óta dolgozott a játékon.

2013 áprilisában a szintén 2007 óta itt dolgozó Businessmoose követte Rsnail-t és Screenhog-ot a Mech Mice-hoz.

2015 áprilisában pedig Polo Field is felmondott. 2016 szeptemberében pedig Spike Hike lépett ki a csapatból, így Megg maradt az egyedüli, aki tartja a kapcsolatot a közösséggel.

2017 márciusában a játék végleg megszűnt, mivel egyre több böngésző nem támogatta a flasht, és a flash pár hónapon belül tönkrement volna. Helyére a Club Penguin Island telefonos alkalmazás került, ami Március 29-én nyílt meg.

Az eredeti Club Penguinnel még lehet játszani online számos privát szerverrel, mint például a Club Penguin Rewrittennel, de ezek a szerverek nem tartoznak a Disneyhez, és nem is legálisak.

Hírességek[szerkesztés]

Pingvinek[szerkesztés]

 • Aunt Arctic: Ő a Club Penguin Times főszerkesztője. Az újságban van egy Ask Aunt Arctic rovat (azaz Kérdezd Aunt Artic-ot), itt a felhasználók tehetnek fel kérdéseket, amiket a készítők válaszolnak meg, úgy, mintha Aunt Arctic válaszolna. Később kiderült hogy ő a Director.
 • Gary "G", The Gadget Guy: Gary egy feltaláló aki a Sport Shop építtetője. Sajnos a 11 küldetésbe Herbert lerombolta a Sport Shopot ami újjá épült az Everyday Phoning Facility néven. Ekkor a PSA (Penguin Secret Agency) megszűnt és az EPF vette át az irányítást. Ő egy titkos ügynök az Elite Penguin Force keretében és segíti a többi titkos ügynök pingvint. A „másik énjének” főnöke a Director.
 • Rockhopper: Ő a Club Penguin kalóza és kereskedője, aki általában kéthavonta meglátogatja a szigetet, ahol a Club Penguin is található. A piros Puffle fajt ő hozta be a szigetre egy másik idegen szigetről. Hajója a Migrator, ami eddig mindig a kikötőben kötött ki. Minden érkezése során a hajóján találhatóak limitált ideig elérhető tárgyak, gyakran ezek közül több ingyenes. Egyszer az Ice Bergben Hajótörést szenvedett és egy csónakkal a Docknál jött egy ingyen ruhával. Az Aqua Grabber segített megjavítani a hajóját. Onnantól elérhető az Aqua Grabber játék.
 • Sensei: A pingvinek harcművészeti Mestere. Először, a Dojo építésekor volt látható, de akkor még a készítők nem fedték fel a nevét. A Dojo felépítése után elindította benne a Card-Jitsu nevezetű játékot. Története szerint bőven a játék indulása után jelent meg, de már régóta a szigeten lakott és csak erőt gyűjtött. Mikor a sziget tűzbe borult megjelent Sensei tűz ruhában és megnyitotta a Fire Dojo-t amit ma már ingyenesen is elérhetünk. 2 évvel később víz ruhában meg lehetett csinálnunk a különleges keresését hogy megkapjuk a Víz bélyeget. Ekkor nyílt ki a víz Dojo is. 2012-ben megjelent a Snow Dojo is ahol le kell győznünk Sensei ellenségét, Tuskot.
 • Director: A legrejtélyesebb pingvin a szigeten. A night clubban a morzejelző ezt mutatja: Aunt Artic Is The Director In The PSA!, de az újságban, ha rávisszük az egeret a szemére, akkor napszemüveget vesz fel. 2012. november-ben kiderült, hogy tényleg ő az EPF és a régebbi PSA vezetője.
 • Keeper: A Dance Club-on a hangfalon lévő puffle.
 • Rory: Az sziget építőmunkása. Ő építi meg azokat a dolgokat, amelyeket G feltalált.
 • Penguin Band: A sziget zenekara, tagok: G Billy, Franky, Stompin Bob, Petey K. Minden Music Jam partin látni őket az Ice bergen és lehet tőlük kapni autogramot.
 • Rookie: Az EPF. tagja, kétbalkezes, zöld pingvin. A fején mindig a piros propeller sapka van, az arcán a piros szemüveg, és egy piros ing a testén. A 3, 7, 10, 11-es küldetésben lehet vele találkozni, a Nintendo DS-ben és a játékban is lehet vele találkozni, legtöbbször ő csak bonyolítja a problémákat. a 10-es küldetésben ő engedte el Herbertet. Mostanság eseményeken is lehet vele találkozni.
 • DJ Cadence: A Club Penguin DJ-e, a 2009-es Member Party-n és a Penguin Play Awards-on lehetett találkozni vele, egy ingyen hátteret ad. Az irányítója valószínűleg Happy77 volt
 • Dot: Dot az EPF (Elite Penguin Force) egyik ügynöke, a Nintendo DS játékokban találkozhattunk vele először, de később a sima küldetések között is megjelenik. A 11. küldetésben lehet vele találkozni.
 • PH (Puffle Handler): Puffle Handler (magyarul Puffle Gondozó) egy Cowboy kalapos barna pingvin, aki Puffle-okat gondoz. Eddig csak a 2012-es és 2013-as Puffle Party-kon lehetett vele találkozni.
 • Cece és Rocky: Ezekkel a pingvinekkel 2012-ben találkozhattunk a Make Our Mark: Ultimate Jam-en. A Disney Shake It Up! sorozatából ismertek.
 • Brady és McKenzie: Velük a 2013-as Music Jamen találkozhattunk. Ők a Teen Beach Movieból ismerhetőek.
 • Kermit (Breki) the frog: Breki, a Muppetekből ismert békával 2014 márciusában találkozhattunk. A szigetet járta körbe képeket osztogatva. Ő az első olyan híresség aki nem pingvin alakú, hisz ő egy Muppet.
 • Jet Pack Guy: Vele még nem találkozhattunk csak küldetésekben. A második küldetésben ő ment meg téged.

Gonosztevők[szerkesztés]

 • El Pedró:
 • Herbert: Egy jegesmedve, aki vegetáriánus és nem szereti a hideget. Első megjelenésekor megpróbálta felgyújtani a szigetet, azóta pedig a titkosügynököknek elérhető mini-játékok állandó gonosztevője.
 • Klutzy: Egy rák, aki egy alkalommal megmentette Herbert életét. Utána Herbert cinkostársa lett.
 • Pufflefoot: Pufflefoot egy szörny, eredete nem ismert.
 • Protobot: Protobot egy pingvin formájú robot. Az EPF 2008-ban (A Nintendo DS-ben) legyőzte őt. Ám 2011-ben Herbert nagyjából újra építette.
 • WheelBot: Egy pingvin formájú tesztrobot. Először Az EPF 2008-ban (Nintendo DS) jelent meg először, Gary találta fel, de az egyik napon meghibásodott és elmenekült. Majd miután kikapcsolták az EPF 2008-as játékban, azóta a PSA küldetésekben lehetett látni, a Gadget Room-ban. Ám 2011-ben Herbert újra építette.
 • Tusk: Tuskkal a Snow Dojoban találkozhatunk. Ha eleget küzdöttünk a Hó Minyonokkal le győzhetjük őt is. Ő úgy vált gonosszá hogy Senseiel még kis korukban játszottak és beiratkoztak egy ninja tanfolyamra. Azonban Tusk nem tudta milyen erős. Egy nap kiment Senseiel gyakorolni és egy óriási hógolyót dobott rá, de Sensei ezt kivédte és a hegynek lökte Tuskot. Erre a hó lezúdult és Tusk eltűnt. Tusk gonosszá vált és el akarta pusztítani Senseit. Ha legyőzzük Tuskot akkor 1 köpenyt ad nekünk!

Moderátorok[szerkesztés]

Pingvin neve Igazi név Állás Csatlakozott Elhagyta a CP-t Egyéb
Rsnail

Nickname1
Nickname2
Nickname3
Nickname4
Swampy
Test Snail

Lance Priebe társalapító 2000 2010
 • A Test Snail nevű pingvinjét a béta tesztelés alatt használta
 • Rsnail célja az volt, hogy egy kalózos, kémes, nindzsás játékot hozzon létre. Mindez sikerült neki a Club Penguin-ben
 • A Card Jitsu volt az utolsó projektje, mielőtt elhagyta volna a CP-t
Billybob Lane Merrifield társalapító 2005 2012
 • Az ő mondása a „Waddle on!” (rákacsázni)
 • Régebben Disneyland-ben dolgozott; részben ezért is a Disney vásárolta fel a CP-t
 • Hivatalosan csak 2013. február 1-jén hagyta el a Club Penguin-t
 • Amikor Sasquatch a CP Times 494. számában egy zöld kabátos pingvinről beszélt, Billybob-ra utalt
Skidder Dave Krysko táralapító, a New Horizons Interactive vezetője 2005 2010
Screenhog

Ilsoap

Chris Hendricks grafikus 2005 2010
 • Ő volt a Club Penguin első grafikusa
 • Az utolsó általa komponált zene a Marvel Superhero Takeover zenéje
Happy77 Holly Hildebrandt blogger, a Club Penguin Times főszerkesztője 2005 2010
 • Szereti a cukorkát
 • Ő volt a Club Penguin első „újságírója”
 • A kanadai Saskatoon-ban született
 • Van három lánya
Gizmo Nathan Sawatzky CSR 2005 2011
 • Ő volt a Club Penguin első moderátora
 • 2012. október 24-én meghívta a 7th Anniversary Party-ra Rsnail-t, Screenhog-ot és Billybob-ot
 • Kedvenc partijai a Music Jam-ek
 • Kedvenc tárgya a Messenger Bag
Polo FieldPolo Chris Gliddon vezető, közösségi média, blogger 2006 2015
 • Ő indította el a Club Penguin Facebook, Twitter, YouTube és SoundCloud oldalait
 • Az első pingvinjét, Polo-t 2006 novemberében, a CP-hez kerülésekor készítette, Polo Field-et 2007 júniusában regisztrálta.
 • Nagy rajongója a Phineas and Ferb-nek
 • Régebben a Miniclip Forums-nál dolgozott
 • A fekete és a macska puffle-k a kedvencei
 • Kedvenc híressége Sensei
 • Kedvenc étele a curry
Ninja Cory Ransom blogger 2006
 • Fél a csigáktól
Businesmoose Johnny Jansen CSR, közösségi média 2007 2013
 • Régebben meet-up-okat tartott Moose Monday néven
Spike Hike Chris Heatherly vezető 2007
 • Kedvenc sorozata a „Ki vagy, doki?”
 • Régebben meet-up-okat tartott Spike Saturday és Spike Sunday néven
 • Régebben az Apple-nél dolgozott
 • Los Angeles-ben lakik, de minden hónapban egy hétre Kelownába utazik
 • Kedvenc játékai a Card Jitsu és a Sled Racing
 • Kedvenc parókája a „The Spikette”
Chattabox Possibly Hollie blogger 2007
 • Nem rendszeresen tart meet-up-okat
Daffodaily5 Laura CSR, blogger 2012
 • Exklúzív és újdonságokról szóló hírekről ír a UK blogra
 • Ő készíteti a „Penguin of the week” (régebben „Penguin of the day”) posztokat
 • Nem rendszeresen tart meet-up-okat
 • Kedvenc muppet-e Kermit the Frog
Megg Bobbi Jean Rieger vezető, közösségi média, blogger 2013
 • Ő vezette Polo Field-del és Ninja-val a Spoiler Alert-et
 • Egyszer Fail Friday-nek nevezte a Field Friday-t
 • Eredetileg Megara-nak akarta nevezni a pingvinjét a Herkulesből, de ez a név már foglalt volt, ezért lett Megg
 • Imádja a Bravest Warriors- t, és a kedvenc karaktere Catbug
 • Régebben meet-up-okat tartott Megg Monday néven
 • Kedvenc sportja a rögbi

Puffle-k[szerkesztés]

A Puffle-k kis, bolyhos lények, akik a játékosok karaktereinek háziállatai lehetnek. A Puffle-k különböző színekben vásárolhatóak meg a Pet Shop-ban.

Típusaik[szerkesztés]

 • Piros – extrém
 • Kék – kedves
 • Zöld – bolondos
 • Barna – feltaláló
 • Fekete – mogorva
 • Fehér – félénk
 • Narancssárga – bohóc
 • Citromsárga – művészlélek
 • Lila – kiegyensúlyozott
 • Rózsaszín – kíváncsi

Különleges Puffle-k

 • Szivárvány: a 2013-as Puffle Party-n jelent meg, az új Puffle Hotelben feladatok teljesítésével szerezhetjük meg
 • Arany: 2013 novemberében felújították a földalatti szobák egy részét, és elérhetővé vált az új Aranybánya is. Itt lehet adoptálni az arany puffle-t, miután egy másik puffle-lel összegyűjtöttünk bizonyos számú aranyrögöt
 • Kutya és Macska: őket Rockhopper hozta a 2014-es Puffle Party-ra, állítólag valahogy felkerültek a Migratorra, de azt nem tudja, hogyan. Megtalálhatók a Pet Shop-ban
 • Dinoszaurusz puffle-k: a 2014-es Prehistoric Party-n át kellett hoznunk őket a jelenbe, mert a múltban nem lettek volna biztonságban. Tojás formájában áshattuk ki őket egy minigame-ben, majd ki kellett keltenünk a vulkánban
 • Olaf puffle: a 2014-es Frozen Party-n, és a 2015-ös Frozen Fever Party-n adoptálhattuk
 • Szellem puffle: a 2014-es Halloween Party-n lehetett kapni, miután végigcsináltuk a parti feladatsort
 • Kék kristály puffle: a 2014-es Merry Walrus Party-n kaptuk ingyen a Merry Walrus-től
 • Vad puffle-k: különféle állat-puffle keverékek: mosómedve, unikornis, nyúl és rénszarvas. Őket a 2015-ös Puffle Party-n lehetett megkapni, a parti feladat elvégzése után. Ezek a puffle-k a parti után is elérhetők maradtak a Vadonban, a sziget északi részén

Játékaik[szerkesztés]

Hat Puffle-nak van játéka, amiben segítségedre lehetnek.

 • Citromsárga - DJ3K
 • Zöld - Jet Pack Adventure
 • Rózsaszín - Aqua Grabber
 • Lila - Dance Contest
 • Piros - Catchin' Wawes

Kedvenc helyeik[szerkesztés]

 • Piros - Cove
 • Kék - Dock
 • Zöld - Beach
 • Barna - Arcade
 • Fekete - Underground Pool
 • Fehér - Ski Hill
 • Narancssárga - Box Dimension
 • Citromsárga - Beach
 • Lila - Night Club
 • Rózsaszín - Iceberg

További információk[szerkesztés]