Citromail

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Citromail egy 2004-ben indult magyarországi ingyenes internetes levelező szolgáltatás, amely a Sanoma Budapest Zrt. tulajdonában van[1], de a V.I.P.Solutions Kft.üzemelti[2]. Regisztrált felhasználóinak száma 2010 februárjában 1 660 585 volt[3]. A Citromail látogatottságáról nincs nyilvánosan hozzáférhető adat, a Sanoma saját közlése szerint 2010 februárjában naponta átlagosan 422 000 látogatója volt az oldalnak. Egy 2011. novemberi sajtóanyagban már 2 millió postafiókot említ a tulajdonos.

Ingyenes szolgáltatások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Citromail 2 gigabyte tárhelyet ad[1] a levelek tárolására (összehasonlításul: a Mailbox 10 GByte-ot ad[4], a Freemail 10 gigabyte-ot ad[5], a Gmail 7,5 gigabyte-ot nyújt[6]. POP3 letöltést és IMAP hozzáférést, valamint 1 GB méretű levelek elküldését teszi lehetővé. A levelező használatát vírus- és spamszűrés egészíti ki. A http://wap.citromail.hu/ címen lehetőség van mobilról vagy PDA[7]-ról megtekinteni a leveleket. 2011. november 24. napon elérhetővé vált a CitroMail okostelefon alkalmazás az Apple AppStore és a Google Android Market alkalmazásáruházakban is.

Portál[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A szolgáltatásból való kilépés után egy portállal lehet találkozni. Ezen többfajta hír és cikk található, például autós és bulvár témában.

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]