Chuck Shirley

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Chuck Shirley
Odaát-szereplő
Chucksh.JPG
Megjelenési információk
Első megjelenése ?
(The Monster at the End of This Book)
Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Rob Benedict
Chuck Shirley adatai
Álneve Carver Edlund
Faja ember
Neme férfi
Életkora kb. 35 éves
Képességei képes előre látni a jövőt
Foglalkozása író,
Isten egyik prófétája
Lakóhelye Kripke's Hollow, USA

Chuck Shirley az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Rob Benedict alakít. Chuck a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér[szerkesztés]

Chuck Kripke's Hollowban lakik, tudtán kívül valójában Isten egyik prófétája, így előre látja a jövőt. Ezt kihasználva, könyvsorozatot adott ki "Odaát" címen, melyek a látomásaiban szereplő Winchester fivérek útját követik nyomon.

4. évad[szerkesztés]

Chuck az évad végén tűnik fel, amikor is a Winchester fivérek rájönnek, hogy ő "Odaát" címen egy könyvsorozatot ír, melyek lépésről lépésre az ők eddigi kalandjaikról szólnak. A férfi elmondja, hogy különös módon, de ő ezeket mind előre megálmodta, illetve még most is álmodik, miszerint Samet felkeresi Lilith egy motelszobában, és ágyba bújik vele, Deant pedig elütik autóval, ráadásul az Impaláját is megpróbálják ellopni. A helyszínen Castiel jelenik meg, és elmondja nekik, hogy tudtán kívül, ő maga Isten egyik prófétája, és az előre látott dolgokat nem lehet megváltoztatni. Ennek ellenére, mikor Lilith valóban feltűnik Sam körül, Dean Castiel tanácsára a démon környezetébe viszi Chuckot, ennek következményeként pedig megjelenik a prófétát védő arkangyal, így Lilithnek menekülnie kell. Chuck a történtek után ugyan öngyilkos akar lenni, feltűnik Zakariás angyal, és közli vele, ha meghalna, úgyis feltámasztanák.

Chuck folytatja irományait, és tudomást szerez az elkerülhetetlen Apokalipszisről, így nőkkel múlatná az időt, amikor megjelenik nála Dean és Castiel, és érdeklődnek, hol van Sam. Csakhogy ismét közeledni kezd egy arkangyal, miután Chuck elmondta nekik a fiú hollétét, Cas a megadott helyre teleportálja Deant, a szobát pedig hatalmas fényözön árasztja el.

5. évad[szerkesztés]

Lucifer szabadulását követően, Dean és Sam ismét meglátogatják Chuckot, aki azzal az információval szolgál, hogy Castiel barátjukat az angyalok megölték. A srác ugyan folytatja könyveinek írását, egy újabb víziója során rájön, hogy Szent Mihály kardja a Földön van elrejtve, ez pedig elég értékes információ Luciferrel szemben, így egyik rajongójával, Becky-vel eljuttatja ezt a fivérekhez.