Chacarron Macarron

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Chacarron Macarron (néha csak „Chacarron”-nak rövidítik) egy spanyol nyelvre hasonlító halandzsaszövegű dal 2005-ből.

A zene Rodney Clark panamai előadótól (más néven El Chombo) és Andy De La Cruztól (más néven Andy Val Gourmet) származik. Szövege néhol halandzsának hangozhat. A dal nagy ismeretséget szerzett az interneten szövege és különös videóklipje miatt (ami zenéjében és képi világában is hasonlít Will Smith Gettin' Jiggy Wit It című klipjéhez).

Sok weboldalon (például a YTMND-n) tettek közzé humoros videókat változatos figurákkal, mint például táncoló birodalmi rohamosztagosok (a Csillagok háborújából), Batman, Mario, Shrek vagy Yoko a The Grudge-ból. A legtöbb híres YTMND a Chacarron Macarront használja, a hangsáv neve „Ualuealuealeuale”.

A BBC Rádión egy DJ, Scott Millis 2006. október 30-án kampányba kezdett, hogy a dal az első legyen a brit kislemezlistán. Egy linket rakott a BBC weboldalára, ami a videóra mutatott a YouTube-on. A dal nem érte el az első helyet, de a huszadikat igen.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Official Singles Chart Top 100: 17 December 2006 – 23 December 2006. Official Charts Company. (Hozzáférés: 2016. január 23.)