Cersei Lannister

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Cersei Lannister
Trónok harca-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése Közeleg a tél
Megalkotta George R. R. Martin
Megszemélyesítője Lena Headey
Neme
Családja Lannister-ház
Szülei Tywin (apja)
Joanna (anyja)
Testvérek Jaime (ikertestvére)
Tyrion (öccse)
Házastársa Robert király
Gyermekei Joffrey (fia)
Myrcella (lánya)
Tommen (fia)

Cersei Lannister, titulusai alapján A Hét Királyság királynéja George R. R. Martin amerikai író A tűz és jég dala című fantasy-dráma könyvsorozatának, illetve az ezen alapuló Trónok harca című, az HBO csatornán sugárzott televíziós sorozatnak az egyik szereplője. Cersei Lannister kiemelt fontossággal bír a történet szempontjából. Sorozatbéli megformálója Lena Headey angol színésznő, magyar hangja Bertalan Ágnes.

Karakterleírás[szerkesztés]

Már George R. R. Martin könyvsorozatának 1996-ban megjelent első kötetéből, a Trónok harca című részből kiderül, hogy Cersei Lannister egy politikai ambíciókat dédelgető, manipulatív, ravasz és szadista karakter, aki ikertestvérével, Jaime Lannisterrel vérfertőző kapcsolatban van. Cersei a Lannister-ház urának, Tywin Lannister és felesége Joanna Lannister legidősebb gyermekeként született, alig pár perccel előbb, mint Jaime. Legfiatalabb testvére Tyrion, akit születésétől fogva gyűlöl, ugyanis őt okolja anyja haláláért, aki belehalt fia születésébe. Miután Cerseit hozzáadták a felkelésből győztesként kikerült és királlyá lett Robert Baratheonhoz, a kapcsolatuk a kezdetektől fogva hűvös volt, később pedig nyíltan ellenségessé is vált. Cersei három gyermeke, legidősebb fia Joffrey, lánya, Myrcella és legfiatalabb gyermeke, Tommen, mind a testvérével, a Jamie-vel folytatott vérfertőző kapcsolat eredménye.

Családja[szerkesztés]


Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Cersei Lannister című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Forrás[szerkesztés]