Cathy Hopkins

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Cathy Hopkins
Élete
Született 1953. január 23. (65 éves)
Manchester
Pályafutása
Jellemző műfaj(ok) regény
Cathy Hopkins weboldala

Cathy Hopkins (Manchester, 1953. január 23.) angol írónő, legismertebb magyar nyelvű munkái a Cinnamon Girl sorozat egyes kötetei.

Korai évek[szerkesztés]

Szülei Clare és Wilfred Hopkins. Apja Wilfred számos önéletrajzi munkát jegyzett Bill Hopkins néven. Munkái magyar nyelven nem jelentek meg, címei a következők: Our Kid, Kate's Story, High Hopes, Going Places, Anything Goes, Whatever Next!. Könyveiben feleségét, Clare-t Laurának hívja, Cathy-t pedig Lucy-nek. Az ifjú Cathy tizenegy éves koráig Kenyában élt. Tizennyolc éves korában visszaköltöztek Afrikából és Cathy a manchesteri Művészeti Főiskolán kezdett el tanulni. Az iskolát egy év múlva abbahagyta és beállt a Driving Rock and the Rockettes nevű rockbandába. Jobbára helyi főiskolákban léptek fel, olyan bandák előzenekaraként mint a Wizard vagy a The Average White Band.

Mielőtt visszatért a főiskolára foglalkoztató-terapeutaként is dolgozott egy kórházban. A főiskolán összehasonlító vallástudományban szerzett fokozatot. Az írással 1986-ban kezdett el foglalkozni, mellette kiegészítésképpen aromaterapeutaként dolgozott.

Könyvei[szerkesztés]

Harminc országban eddig 49 könyve jelent meg. Ezek közé tartozik a Mates, Dates (Lányok, randik) sorozat és a Cinnamon Girl (Kiadó: Ekren Könyvkiadó) sorozat is. Művei közé tartozik még a Truth or Dare, Kiss or Promise, Zodiac Girls sorozat. Jelenleg új sorozaton dolgozik, a címe Million Dollar Mates.

Cinnamon Girl sorozat[szerkesztés]

  • Cinnamon Girl: Út a Paradicsomba (2010)
  • Cinnamon Girl: Újrakezdés (2010)
  • Cinnamon Girl: Looking for a Hero
  • Cinnamon Girl: Expecting to Fly

Források, hivatkozások[szerkesztés]