Catherine McCormack

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Catherine McCormack
Életrajzi adatok
Születési név Catherine McCormack
Született 1972április 3. (47 éves)
Alton,
 Egyesült Királyság
Pályafutása
Iskolái Oxford School of Drama
Aktív évek 1994–napjainkig

Catherine McCormack az IMDb-n
PORT.hu-adatlap

Catherine McCormack (Egyesült Királyság, Anglia, Alton, 1972. április 3.) angol színésznő.

22 évesen debütált a Loaded című nem túl sikeres misztikus thrillerben Thandie Newton mellett. A nagyközönség A rettenthetetlenben (Braveheart) ismerte meg igazán, igaz nem kapott túl nagy szerepet a filmben, de így is emlékezetes maradt az alakítása.

1998-ban már főszerepet osztottak rá A velencei kurtizán (Dangerous Beauty) című romantikus moziban Rufus Sewell partnereként. Ugyanebben az évben fontos szerepet kapott a nagy sikerű Brian Friel színműből adaptált Pogánytáncban (Dancing at Lughnasa) is, ahol olyan partnerei voltak, mint Michael Gambon és Meryl Streep.

2000-ben egy művészi elemekkel is átszőtt horrorban bukkant fel, A vámpír árnyékában (Shadow of the Vampire) John Malkovich és Willem Dafoe mellett, de azért a Jóban-rosszban (Born Romantic) című vígjátékban is szerepet vállalt.

2001-ben két kémfilmben is látható volt, igaz mindkét alkalommal csak mellékszerepben. Előbb Pierce Brosnan oldalán tűnt fel A panamai szabóban (The Tailor of Panama), majd Brad Pitt és Robert Redford mellett játszott a Kémjátszmában (Spy Game).

2005-ben Edward Burns és Ben Kingsley partnere az A Sound of Thunder című akciófilmben. 2007-ben pedig a 28 héttel később (28 Weeks Later) című horrorban vállalt szerepet.

További információk[szerkesztés]