Catfights and Spotlights

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sugababes
Catfights And Spotlights
nagylemez
Megjelent 2008. október 20.
Felvételek 2008
Stílus Pop, Soul Pop, R&B
Hossz 49:10
Kiadó Island Records
Producer Klas Åhlund, George Astasio, Steve Booker, Si Hulbert, Melvin Kruiters, Jason Pebworth
Kritikák
Sugababes-kronológia
Change
(2007)
Catfights And Spotlights
(2008)
Sweet 7 (2010)

A Catfights And Spotlights az angol Sugababes poptrió hetedik albuma, hatodik stúdióalbuma, és a második, amelyet teljes egészében készített Keisha, Heidi és Amelle együtt.

Történet[szerkesztés]

A Change Tourt követően még 2008 tavaszán bejelentette a csapat, hogy egészen őszig nem vonulnak stúdióba, hogy dolgozzanak a legújabb lemezükön, azzal az indokkal, hogy több időre van szükségük, hogy az új albumot elkészítsék. Ennek ellenére Keisha 2008. június 15-én egy interjúban elárulta, hogy már dolgoznak az új albumon, ugyanis most nyílt lehetőségük dolgozni új producerekkel, és június 17-én pedig elkezdtek stúdiózni. Alig egy hónappal később, a Liverpool Summer Pops rendezvényen, bejelentették, hogy az első kislemezt befejezték, és elmondásuk szerint "csodálatos". A kislemez címe - Girls - augusztusban került nyilvánosságra és maga a maxi pedig 2008. október 6-án jelent meg Anglia szerte.

A lemez egy funkysabb hangzást kapott, az Orson csapat frontembere, Jason Pebworth szerint, akivel a lányok dolgoztak a lemezen. Egy interjúban a Sugababes azt nyilatkozta, hogy a Catfights And Spotlights már egy érettebb és lágyabb hangzású lemez, amely főként a vokálokra összpontosít. Heidi szerint ez a lemez sötétebb hangulatú, mint az eddigiek.

Fogadtatás és siker[szerkesztés]

Az album első kislemeze a Girls volt, amely már a letöltésekkel bekerült az angol TOP10-be, és később a 3. helyig sikerült felküzdenie magát a kislemezlistán. A dal alapvetően jó kritikákat kapott. Popjustice „szó szerint igazán nagyszerű”-nek ítélte a dalt, és dicsérte, hogy láthatóan nagy hatással volt rá a 2007-es soul zene sikere, de még mindig eredeti és egyedi. Ami a lemez többi dalát illeti, Popjustice szerint a You On A Good Day, az Every Heart Broken és a Sunday Rain igazán „mélyen érzőek, melodrámaiak, zenekariak és határozottan briliánsak. Majd hozzátette, hogy az Every Heart Broken rendelkezik a legjobb dalszöveggel az albumról, illetve ez a csapat valaha írt legjobb dalszövege, és zeneileg fellelhető benne a '60-as évek zenei hatása, még mindig modernül és izgalmasan hangzik.

A második kislemez, a No Can Do lett, mely sajnos már nem kapott ilyen jó kritikákat, és sajnos csak a kislemez lista 23. helyéig jutott. A Soul Sound óta ez az első olyan Sugababes dal, amely nem került fel az ír kislemezlistára. Tervezett kislemezek voltak még az Every Heart Broken és a No Can Do, de mivel a lemez nem ért el kiemelkedő sikert, sőt épphogy csak aranylemezzé minősült Angliában, ezért csak két kislemez jelent meg az albumról.

Dallista[szerkesztés]

 1. "Girls" (Allen Toussaint, Anna McDonald, Nicole Jenkinson, Keisha Buchanan) – 3:11
 2. "You On A Good Day" (Klas Åhlund, Keisha Buchanan) – 3:26
 3. "No Can Do" (Jason Pebworth, Jon Shave, George Astasio, Geeki) – 3:10
 4. "Hanging On A Star" (Jason Pebworth, Jon Shave, George Astasio, Geeki, Keisha Buchanan) – 3:21
 5. "Side Chick" (Klas Åhlund, Alex Purple, Keisha Buchanan) – 3:39
 6. "Unbreakable Heart" (Klas Åhlund, Max Martin) – 3:51
 7. "Sunday Rain" (Steve Booker, Karen Poole, Keisha Buchanan, Heidi Range, Amelle Berrabah) – 4:01
 8. "Every Heart Broken" (Klas Åhlund) – 4:09
 9. "Beware" (Klas Åhlund, Amelle Berrabah) – 2:55
 10. "Nothing's As Good As You" (Jason Pebworth, Jon Shave, George Astasio, Geeki) – 3:03
 11. "Sound Of Goodbye" (Steve Booker, Karen Poole, Keisha Buchanan) – 4:22
 12. "Can We Call A Truce" (Klas Åhlund, Alex Purple, Deanna, Keisha Buchanan) – 4:34

Ranglista[szerkesztés]

Ország Helyezés Minősítés Megjegyzés
Egyesült Királyság 8 Arany
Írország 18 csak az 1. kislemez jelent meg
Görögország 22 csak az 1. kislemez jelent meg
Európa 34