Carlo Abate

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Carlo Abate
Carlo Abate (Nürburgring, 1963)
Carlo Abate (Nürburgring, 1963)
Született 1932. július 10. (85 éves)
Torino
Állampolgársága olasz
Foglalkozása

Carlo Maria Abate (Torino, 1932. július 10. –) olasz autóversenyző.

Kezdeti évek[szerkesztés]

A francia családból származó fiatalember 1955-ben kezdte a pályafutását a Sestrieres Rallyn, ahol egy FIAT 1100-as autóval indult. Két évre rá már az olasz GT-bajnokság 1300 köbcentiméteres kategóriájának a bajnoka volt, valamint először indult a híres olasz derbin a Mille Miglián, ahol elsőre a 33. helyet szerezte meg Alfa Romeójával.

Nemzetközi karrier[szerkesztés]

1958-ban bajnok az olasz hegyiverseny-bajnokságban, és a Targa Florión a 9. helyet szerezte meg Gianni Balzarini társaságában. A következő évben a Mille Miglia bajnoka Balzarinivel, olasz GT-bajnok ismét, második a Coppa Inter Europa Monza versenyen, és az autós Tour de France-on az 5. helyet szerezte meg. 1960-ban a karrierje töretlen, ugyanis győzött a Coppa Inter Europán, nyolcadik a sebringi futamon Giorgio Scarlattival és Siennával trióban, nyolcadik a nürburgringi 1000 kilométeres futamon Colin Davisszel, majd hatodik a hegyi Európa-bajnokságon az összetettben. A következő évben szerepelt először a Le Mans-i 24 órás versenyen egy Ferrarival, de váltóhiba miatt kiállt, azonban a nürburgringi 500-ason győzött.

Együléses „kiruccanás”[szerkesztés]

Az évet a Trophée d'Auvergne megnyerésével kezdte, majd év közben átnyergelt az együlésesekre és mindjárt a Formula–1 kategóriára, de egyelőre csak vb-n kívüli futamokra nevezett, nem is kevés sikerrel, ugyanis a XV. Grand Premio di Napolin a negyedik lett Porschéjával, Ennában pedig a harmadik. Ebben a szezonban nevezett a francia nagydíjra és a német nagydíjra egy Lótusszal, de különböző problémák miatt nem indult.

1963-ban a Targa Florión győzött Joakim Bonnierrel párban, majd Reimsben ismét nyert a GT kategóriában, az együléseseknél pedig Siracusában ismét harmadik lett, és vb futamra is nevezett az olasz nagydíjra egy Porsche versenygéppel, de ismét hiányzott a rajtlistáról.

Későbbi évek[szerkesztés]

Az utolsó autós szezonjában (1964-ben) csak Sebringben és Le Mans-ban indult, de már nem volt sikeres. Emiatt vissza is vonult.

A későbbi években a Renio Papa dell'Acs Ticino klinika igazgatója lett.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Carlo_Mario_Abate című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Carlo_Mario_Abate című olasz Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Források[szerkesztés]