Carbon Solutions Global

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Carbon Solutions Global
TípusKorlátolt Felelősségű Társaság
Alapítva2012
SzékhelyBudapest
Iparágkörnyezetvédelmi szolgáltatások
Formavállalat
AnyavállalataCarbon Solutions Global Ltd.

A Carbon Solutions Global weboldala
SablonWikidataSegítség

A Carbon Solutions Global (CSG) egy budapesti központú, környezetvédelmi szolgáltatásokkal foglalkozó cég, amely öt országban van jelen.

A CSG vállalati ügyfelei számára nyújtott környezetvédelmi tanácsadói tevékenysége a szervezeti és termékközpontú fenntarthatósági elemzésektől a teljes körű zöld marketingszolgáltatásokon keresztül az önkéntes karbonpiaci projektek fejlesztéséig terjed. Lakossági ügyfelei számára pedig olyan befektetési csomagokat kínál, amelyek egyúttal környezetvédelmi és társadalmi hasznot is hajtanak.

Alapítása és nemzetközi jelenléte[szerkesztés]

A céget 2012-ben alapították, az anyacég nagy-britanniai központú és jelenleg négy további országban (Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, Csehországban és Kínában) vannak irodái.

Tevékenységei[szerkesztés]

Környezetvédelmi szakmai tevékenységek[szerkesztés]

A cég egyik fő tevékenysége a vállalati környezetirányítási rendszerek bevezetéséhez és felülvizsgálatához kapcsolódó környezetvédelmi tanácsadás, így szervezeti és termék környezeti ezen belül is főképp üvegházgáz audit menedzsment, felmérés, csökkentés ellentételezés, életciklus-elemzés és karbon-kredit kereskedelemben tevékenykedik.[1]

CSG Standard[szerkesztés]

A cég 2014-ben kezdte meg a CSG Standard nevű önkéntes karbonpiaci tanúsítási szabvány létrehozását. A CSG Standard célja kisléptékű klímavédelmi projektek pénzügyi támogatása, lehetővé téve az önkéntes karbonpiaci szereplők számára, hogy helyi kezdeményezéseket támogassanak karbon kreditek megvásárlásával.

Üvegházgáz kibocsátás-elkerülési projektek fejlesztése[szerkesztés]

A „Fénykör” projekt[szerkesztés]

Szakmai közreműködőként a cég részt vesz a szintén magyar fejlesztésű „Fénykör” projektben, amely napelemekből álló virtuális erőműként kisebb üvegházgáz kibocsátással járó elektromos áramot állít elő.

Thera II.[szerkesztés]

A CSG Standard legújabb megújuló energiát támogató projektje a Thera II. Az 5 szélturbinából álló, összesen 10 MW beépített teljesítményű szélerőműpark működésével előállított energia más, jelentősebb üvegházhatású gázkibocsátással járó energiatermelést vált ki, ezzel hozzájárulva a magyarországi energiamix fenntarthatóbbá és megbízhatóbbá válásához.

Azok a vállalatok, amelyek a fenntartható működést és a környezetvédelmet szem előtt tartva ellentételezni szeretnék karbonlábnyomukat, a Thera II. projekt karbonkreditjei megvásárlásával egyúttal a magyar megújulóenergia-termelést is támogathatják.

Accuvio[szerkesztés]

A cég az ír fejlesztésű Accuvio karbonmenedzsment szoftver kizárólagos magyarországi és romániai forgalmazói. A karbonmenedzsment szoftverek a vállalati üvegházgáz-kibocsátások és energiafelhasználás folyamatos nyomon követését, a mért és rögzített adatok feldolgozását, tárolását és testreszabott jelentések készítését teszik lehetővé, amelyek a tervezési és döntési folyamatok alapjául szolgálhatnak.

Marketing-tanácsadás[szerkesztés]

A Carbon Solutions Global szolgáltatásai az ügyfelei környezetvédelmi akcióterveinek kidolgozásán túl, e vállalások kommunikációjára is kiterjed a „zöld” marketing és tágabb értelemben a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) keretében. Ennek a marketingcsomagnak a része az európai szabadalmi oltalom alatt álló Zero CO2 védjegy ref védjegy: A védjegyet olyan cégek vagy termékek kaphatják meg, amelyek a Carbon Solutions Global segítségével ellentételezik üvegházgáz-kibocsátásaikat.

Díjak és kitüntetések[szerkesztés]

A cég 2014-ben 2degrees Awards Champions nemzetközi öko-innovációs díjat nyert „Social value” kategóriában.[2]

A cég 2016-ban elnyerte a Magyar Termék Nagydíj-at.

Források[szerkesztés]

  1. tozsdeforum.hu. [2015. június 17-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. június 17.)
  2. mno.hu. [2014. október 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. június 17.)

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]