Can’t Stop the Hardcore

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Scooter
Can't Stop The Hardcore
kislemez a(z) The Fifth Chapter albumról
B-oldal Hain A.M.
Megjelent 2014. december 5.
Formátum CD, digitális letöltés
Stílus Hardstyle
Nyelv angol
Hossz 21 perc 25 mp
Kiadó NémetországSheffield Tunes
Szerző H.P. Baxxter
Phil Speiser
Michael Simon
Jens Thele
Leo Caerts
Leo Rozenstraten
Producer Jens Thele
Helyezések
Németország #21 a Dance.de listán
csehország #10 az A-Charton
Scooter-kronológia
Today (2014)Can't Stop The Hardcore (2014)Radiate (2015)

A Can't Stop The Hardcore a Scooter harmadik kislemeze a 2014-ben megjelent albumukról, a The Fifth Chapter-ről, mely 2014. december 5-én jelent meg. A dal már az albumverzió megjelenésével a rajongók új himnuszává vált, a "Viva Espana" és a "Zorba Sirtaki" közismert témáinak elferdítésével. A lerövidített változat, mivel hossza a 3 percet sem éri el, a valaha volt legrövidebb Scooter-kislemezdal. Ez volt az utolsó Scooter-kislemez, amely még megjelent CD-formátumban. Magyarországon a Magneoton, mint hivatalos magyar kiadó, nem engedélyezte a terjesztést, így az jelenleg nem kapható egyik online zeneáruházban, és nem hallgatható meg a legnépszerűbb zenestreaming-szolgáltató oldalakon sem.

Története[szerkesztés]

A dal már a nagylemez, a The Fifth Chapter megjelenésével nagy siker lett, a rajongók értékelték a kellően gyors és erőteljes, ugyanakkor kissé elviccelt számot. Michael Simon egy internetes beszélgetés alkalmával a saját ötleteként aposztrofálta,[1] mely ötletből később lett teljes értékű szám, és belekerült abba a másfél tucat dalötletbe, amelyből végül összeállt a nagylemez anyaga. Mivel az albumon több slágergyanús szerzemény is helyet kapott, és Vassy elszólása miatt mindenki azt várta, hogy a "Radiate"-ből lesz az új kislemez, meglepetésként hatott, hogy november 10-én egy másik szám, a "999 (Call The Police)" videóklipje jelent meg az interneten. Hamarosan kiderült azonban, hogy a budapesti és bécsi koncertfelvételeket tartalmazó klip kizárólag promóciós célzattal készült, azaz nem készült hozzá kislemez (eleddig egyedülálló módon). Helyette két nappal később váratlanul bejelentették, hogy a "Can't Stop The Hardcore" lesz az új kislemez.

Mivel több kritika érte őket az újrahasznosított borítóképekkel kapcsolatban, így ez a kislemez is megkapta pontosan ugyanazt a képet és betűtípust, de a fejeiket műanyag dinoszauruszok fejeivel helyettesítették. További érdekesség, hogy a megjelenést megelőzően nem volt B-oldalas szám Scooter-kislemezen, a "Hain A.M." személyében azonban egy új készült el.

A dal először a 2014. november 1-jei bécsi koncerten hangzott el, kislemezverzióját pedig Jürgen Brähmer oldenburgi ökölvívó-mérkőzésén játszották el, bevonulózeneként december 6-án.

Számok listája[szerkesztés]

 1. Can't Stop The Hardcore (Radio Edit) (2:45)
 2. Can't Stop The Hardcore (Scooter Remix) (3:55)
 3. Can't Stop The Hardcore (Extended Mix) (3:45)
 4. Can't Stop The Hardcore (Heavyweight Edit) (3:21)
 5. Hain A.M. (4:59)
 6. Can't Stop The Hardcore (Instrumental) (2:45)

A kislemez CD-változatán csak a Radio Edit és az Extended Mix szerepel.

Közreműködtek[szerkesztés]

 • H.P. Baxxter (aka. MC Diggy Doc) (ének)
 • Phil Speiser (zene, keverés, stúdiómunka)
 • Michael Simon (szöveg, ötlet)
 • George Angelopopulos, Talissa Buhl, Dennis Hadan, Stephy Heinemann, Robert Larsz, Nina Mähl & Son, Philipp Merget, Simon Michaelis, Jan Schwede, Simon Struck, Jens Thele, Rieke Wolker (vokál)
 • Robert Grischek (fénykép)
 • Martin Weiland & Tobias Trettin (borítóterv)

Videóklip[szerkesztés]

A videóklip egy görög étteremben játszódik, ahol a bajuszosra maszkírozott H.P., valamint a hatalmas barkót kapott Phil és Michael egy zenekart alakítanak, ahogy egy rendezvényen zenélnek, ahol elszabadul a pokol. A klipben feltűnik még Heinz Strunk is, aki a legvégén elviszi magával H.P.-t, valamint a bárpultos szerepében George Angelopopulos turnémenedzser.

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. ."I wrote the songs during our song camps. Today, king of the land, can't stoop the hardcore for example." - Michael Simon hivatalos Facebook-oldala, 2014. szeptember 22.

További információk[szerkesztés]