Can’t Stop the Hardcore

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Scooter
Can't Stop The Hardcore
kislemez a(z) The Fifth Chapter albumról
B-oldal Hain A.M.
Megjelent Németország 2014. december 5.
Olaszország 2014. december 23.
Formátum CD, digitális letöltés
Felvételek Sheffield Underground Studio, Hamburg
Stílus Hardstyle
Nyelv angol
Kiadó NémetországSheffield Tunes
Olaszország Kontor Italia
Szerző Leo Caerts
Leo Rozenstraten
Producer Jens Thele
Scooter-kronológia
Today (2014)Can't Stop The Hardcore (2014)Radiate (2015)
Videóklip
Hivatalos videóklip

A Can't Stop The Hardcore a német Scooter együttes harmadik kislemeze a 2014-ben megjelent albumukról, a The Fifth Chapter-ről, mely 2014. december 5-én jelent meg. A dal Sylvia "Viva Espana" című számának és a "Zorba Sirtaki" című dalnak a feldolgozása. Az albumváltozathoz képest nagymértékben átalakították, emiatt le is rövidült. A kislemez a slágerlistákon nem ért el sehol sem helyezést, amely köszönhető annak is, hogy nem mindenütt jelent meg. Például Magyarországon sem, így az nem kapható egyik online zeneáruházban, és nem hallgatható meg a legnépszerűbb zenestreaming-szolgáltató oldalakon sem.

Története[szerkesztés]

A dal már a nagylemez, a The Fifth Chapter megjelenésével nagy siker lett, a rajongók értékelték a kellően gyors és erőteljes, ugyanakkor kissé elviccelt számot. Michael Simon egy internetes beszélgetés alkalmával a saját ötleteként aposztrofálta,[1] mely ötletből később lett teljes értékű szám, és belekerült abba a másfél tucat dalötletbe, amelyből végül összeállt a nagylemez anyaga. Mivel az albumon több slágergyanús szerzemény is helyet kapott, és Vassy elszólása miatt mindenki azt várta, hogy a "Radiate"-ből lesz az új kislemez, meglepetésként hatott, hogy november 10-én egy másik szám, a "999 (Call The Police)" videóklipje jelent meg az interneten. Hamarosan kiderült azonban, hogy a bécsi koncertfelvételeket tartalmazó klip kizárólag promóciós célzattal készült, azaz nem készült hozzá kislemez (eleddig egyedülálló módon). Helyette két nappal később váratlanul bejelentették, hogy a "Can't Stop The Hardcore" lesz az új kislemez.

Mivel több kritika érte őket az újrahasznosított borítóképekkel kapcsolatban, így ez is megkapta pontosan ugyanazt a képet és betűtípust, de a fejeiket műanyag dinoszauruszok fejeivel helyettesítették. További érdekesség, hogy a megjelenést megelőzően hosszú ideig nem jelent meg B-oldalas szám Scooter-kislemezen, a "Hain A.M." személyében azonban egy új készült el.

A dal először a 2014. november 1-jei bécsi koncerten hangzott el, kislemezverzióját pedig Jürgen Brähmer oldenburgi ökölvívó-mérkőzésén játszották el, bevonulózeneként december 6-án.

Számok listája[szerkesztés]

 1. Can't Stop The Hardcore (Radio Edit) (2:45)
 2. Can't Stop The Hardcore (Scooter Remix) (3:55)
 3. Can't Stop The Hardcore (Extended Mix) (3:45)
 4. Can't Stop The Hardcore (Heavyweight Edit) (3:21)
 5. Hain A.M. (4:59)
 6. Can't Stop The Hardcore (Instrumental) (2:45)

A kislemez CD-változatán csak a "Radio Edit" és az "Extended Mix" szerepel. A legtöbb változat szinte teljesen megegyező, különbségek csak az egyes motívumok variálásában vannak.

Közreműködtek[szerkesztés]

 • H.P. Baxxter a.k.a. MC Diggy Doc (ének)
 • Phil Speiser (zene, keverés, stúdiómunka)
 • Michael Simon (szöveg, ötlet)
 • George Angelopopulos, Talissa Buhl, Dennis Hadan, Stephy Heinemann, Robert Larsz, Nina Mähl & Son, Philipp Merget, Simon Michaelis, Jan Schwede, Simon Struck, Jens Thele, Rieke Wolker (vokál)
 • Robert Grischek (fénykép)
 • Martin Weiland & Tobias Trettin (borítóterv)

Videóklip[szerkesztés]

A videóklip egy görög étteremben játszódik, ahol a bajuszosra maszkírozott H.P., valamint a hatalmas barkót kapott Phil és Michael egy zenekart alakítanak, ahogy egy rendezvényen zenélnek, ahol elszabadul a pokol. A klipben feltűnik még Heinz Strunk német író-humorista is, aki a legvégén elviszi magával H.P.-t, valamint a bárpultos szerepében George Angelopopulos turnémenedzser.

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. ."I wrote the songs during our song camps. Today, king of the land, can't stoop the hardcore for example." - Michael Simon hivatalos Facebook-oldala, 2014. szeptember 22.

További információk[szerkesztés]