Ugrás a tartalomhoz

CSI: Miami helyszínelők (negyedik évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
CSI: Miami helyszínelők
4. évad
Ország USA
Eredeti adóCBS
Sugárzás2005. szeptember 19. –
2006. május 22.
Epizódok száma25
Házimozi-megjelenés2006. október 31.
Kronológia
← Előző
Következő →
CSI: Miami helyszínelők (harmadik évad)
CSI: Miami helyszínelők (ötödik évad)
A CSI: Miami helyszínelők epizódjainak listája

Az itt található lista az CSI: Miami helyszínelők című televíziós sorozat negyedik évadjának epizódjait tartalmazza. Az évad eredeti sugárzása a CBS-en 2005. szeptember 19. és 2006. május 22. között volt.

Magyarországon a negyedik évad fináléja 2009 augusztusában volt az RTL Klub-on.

A negyedik évadban Natalia Boa Vistát áthelyezik a helyszínelők csapatába, FBI-tól. Erika Sikes és Marisol Delko is többször feltűnik az évad során. A laborban pedig Dan Cooper jelenik meg.


# Magyar cím Eredeti cím Rendező Író Eredeti premier No. #
4x1 Üzenet a sírból From the Grave Karen Gaviola Ann Donahue & Elizabeth Devine 2005. szeptember 19. 73
Egy temetésen lemészárolnak mindenkit, köztük Alberto Fuentes fegyencet és az őt kísérő rendőrt is. A helyszínelők a halott gengszter tetoválásából rájönnek, hogy a Mala Noche nevű bűnszövetkezettel van dolguk, mely Florida legveszélyesebb maffiája. Horatio választás elé állítja a csapat tagjait, ám mindegyikük önként vállalja a veszélyes nyomozást.
4x2 Véres víz Blood in the Water Duane Clark Dean Widenmann & Sunil Nayar 2005. szeptember 26. 74
A Gannon család jachtján tűz üt ki. A családfő nem tudja kormányozni a hajóját, felesége és két gyermeke pedig bepánikol. Lánya beugrik a vízbe, ám a cápák lehúzzák a mélybe. Bátyja utánaugrik, de mindkettejüknek nyoma vész. Mivel a tragédia színhelye süllyed, Horatióéknak sietniük kell a helyszíneléssel. Calleigh és Ryan Molotov-koktélra utaló nyomokat találnak.
4x3 Préda Prey Scott Lautanen Corey Miller & Barry O'Brien 2005. október 3. 75
A 18 éves Sarah Jennings egy átmulatott éjszaka után nyomtalanul eltűnik. Kölcsönautóját megtalálják egy parkolóban gyilkosságra utaló nyomokkal. Bár erre semmi jel nem utal, Horatio biztos benne, hogy élve megtalálhatják a lányt. Míg Sarah a lány barátnőjét, Tina Saunderst faggatja, addig Ryan tenyérnyomot talál a hátsó ablak külső oldalán: úgy tűnik, valaki leskelődött az autóban ülő Sarah után.
4x4 48 óra az élet 48 Hours to Life Norberto Barba John Haynes & Marc Dube 2005. október 10. 76
Frank Tripp nyomozó, erőszakos módszerekkel, az egyik gyanúsítottból beismerő vallomást csikar ki, s ennek köszönhetően a fiatal férfi börtönbe kerül. Horatio szerint azonban Tobey ártatlan, így a csapaté a feladat, hogy bebizonyítsák ártatlanságát. Sietniük kell, mert tudják, egy ilyen srác, mint Tobey, nem bír ki két nappal többet a rácsok között.
4x5 Hármas elágazás Three-Way Jonathan Glassner Marc Guggenheim & Ildy Modrovich 2005. október 17. 77
Horatio csapatát több kritika is éri, ezért hatékonysági vizsgálatot rendelnek el náluk. A legújabb ügy során fény is derül a hiányosságokra. Egy luxus szálloda jóképű alkalmazottját találják holtan a közeli parkban, és a szálak három fiatal nőhöz vezetnek, akik közösen bérelték kis a luxuslakosztályt, hogy férjeik nélkül egy görbe hétvégét csapjanak. Mint kiderül, mindegyiküknek volt szexuális kapcsolata az áldozattal, és mind a hárman gyilkosnak hitték magukat.
4x6 A gyanú árnyékában Under Suspicion Sam Hill Sunil Nayar & Barry O'Brien 2005. október 24. 78
Két lány véletlennek tűnő autóbalesete kapcsán egy sikeres ügyvédnő, Rachel Turner holttestére bukkannak a folyóban. Horatio hamar rájön, hogy Walter Rasdan tért vissza a városba, hogy újabb gyilkosságokat kövessen el, méghozzá Horatio számlájára. A Wilson-gyilkosságok egyetlen túlélője újra veszélyben van, ezért Horatio új búvóhelyet keres a számára.
4x7 Szökevényjárat Felony Flight Scott Lautanen Elizabeth Devine & Anthony E. Zuiker & Ann Donahue 2005. november 7. 79
Megölik egy befolyásos rádiós mogul feleségét. Darius, a hírhedt New York-i sorozatgyilkos videófelvételen beismeri a gyilkosságot, majd szökése után Miamiban több diáklánnyal is végez. Mac Taylor, a New York-i helyszínelők főnöke is a helyszínre érkezik, hogy segítse a gyilkost kézre keríteni. Darius azonban egy lépéssel előttük jár, és túszul ejti Alexát, az egyik közismerten gazdag család lányát. Mac és Horatio követik az emberrablót New Yorkba.
4x8 Kiszögezve Nailed Karen Gaviola Corey Miller & Barry O'Brien 2005. november 14. 80
Szögbelövővel ölik meg Brenda Hallt, a frissen elvált nőt. Két embernek is lehetett indítéka: a férjnek, aki 18 év után a titkárnője miatt dobta ki, és anyagilag ellehetetlenítette, valamint az exférj újdonsült menyasszonyának, aki nem tudott a feleség helyére lépni, mert Brenda nem volt hajlandó aláírni a válási papírokat.
4x9 Pokolfajzatok Urban Hellraisers Matt Earl Beesley Dean Widenmann & Marc Guggenheim 2005. november 21. 81
Eric épp a bankban tartózkodik, amikor kirabolják. Tűzharcba keveredik az elkövetőkkel, amikor meg akarják erőszakolni az egyik ügyfelet, és ennek két ártatlan áldozata lesz. A nyomokból arra következtetnek, hogy valójában nem a pénzért mentek a bankba. Egy népszerű videójáték forgatókönyvét követik a valóságban, ahol az áldozatok száma növeli a pontszámokat és a győzelmi esélyeket.
4x10 Széthullott élet Shattered Scott Lautanen Ildy Modrovich 2005. november 28. 82
Jay Fishert, az ismert ékszerkereskedőt és drogbárót három lövéssel ölik meg. A helyszínelőknek szó szerint a nyakukba szakad egy piti drogfutár, aki azt állítja, hogy Eric Delko rendszeresen drogot vásárol tőle. Ericre azonnal rászáll a belső ügyosztály, és úgy tűnik, ez a vizsgálat a karrierjébe fog kerülni.
4x11 A visszavágó Payback Sam Hill Marc Dube & Ildy Modrovich & Marc Guggenheim 2005. december 19. 83
Hat év elteltével derül ki, hogy Brian Lexington ártatlan, akit Valerie Naff megerőszakolásáért zártak börtönbe. A valódi tettesnek azóta is kulcsa van a nő házához és kiderül róla, az áldozat egyik legjobb barátja. Az ügy azonban új fordulatot vesz, az új gyanúsítottat holtan találják, és a lehetséges elkövetők száma meglehetősen magas.
4x12 A vadászat The Score Jonathan Glassner Barry O'Brien 2006. január 9. 84
Egy magánpartin holtan találják Paul Sanderst, Wayne Reynolds extrém randi-tanfolyamának végzősét. A nyomozás során kiderül, hogy a halott titokban saját tanfolyamot indított, amivel alaposan magára haragította Reynoldsot. Eric húgát letartóztatják nagy mennyiségű marihuána birtoklása miatt, és azzal vádolják, hogy ekkora mennyiséggel kereskedni akart. Marisolra 10 év, börtönben letöltendő büntetés vár.
4x13 Haláltánc Silencer Ernest R. Dickerson Sunil Nayar 2006. január 23. 85
Egy nyilvános táncbemutatón megölik a vezető gyógyszergyár csinos menedzserét és a Mala Noche egyik tagját. A nő halála véletlennek tűnik, ám a nyomozás során kiderül, több munkatársának is érdeke fűződött a halálához. A vezetés új gyógyszert készült a piacra dobni, de végül nem kapták meg az engedélyt a készítmény forgalmazására. Közben Caine és Delko húga, Marisol egymásba habarodnak.
4x14 Áttűnések Fade Out Scott Lautanen Corey Miller 2006. január 30. 86
Jake Richmond klubtulajdonost felakasztják a hídra. A férfit a halála előtt megvakították, és a zsebébe egy dzsóker kártyalapot dugtak. Első számú gyanúsítottjuk Joey Salucci, Miami legbefolyásosabb maffiavezére. Meglepetésükre azonban két fiatal forgatókönyvíróhoz vezetnek a nyomok, akik a valóságból merítik az ötleteiket.
4x15 Kísértő múlt Skeletons Karen Gaviola John Haynes & Elizabeth Devine 2006. február 6. 87
Hullát találnak a strand homokjában. A halott lakcímén újabb két áldozat fogadja a helyszínelőket. A helyszínből egyértelműen kiderül, hogy Resden, a hírhedt sorozatgyilkos tért vissza, és üzeni, hogy nem áll le. Horatio és csapata végre megtalálja az összefüggést a hatszoros gyilkos áldozatai között, s ezzel úgy tűnik, megoldást találnak az ügyre. Resden azonban még nem végzett.
4x16 Deviáns Deviant Scott Lautanen Krystal Houghton 2006. február 27. 88
Meghal egy férfi, akit alaposan összevernek, mert azt feltételezik róla, hogy molesztált egy kislányt a játszótéren. A férfiról kiderül, hogy távolságtartási tilalmat rendeltek el ellene a kiskorúak védelmében, és közismerten hírhedt megrontó volt. A nyomok alapján az első számú gyanúsított Dr. Alexx Woods, a boncterem vezető orvosa.
4x17 Ütközés Collision Sam Hill Dean Widenmann 2006. március 6. 89
Barbara, a fiatal lány autós üldözés áldozata lesz. A helyszínelők az üldöző autójának a csomagtartójában egy hullát találnak. Russell Miller üzletember bevallja mindkét gyilkosságot: előbb szexuális zsarolóját ölte meg, majd üldözni kezdte a szemtanút, aki súlyos balesetet szenvedett. A halottkém jelentése alapján azonban kiderül, hogy a lány nem a balesetben halt meg, van még egy gyilkos, aki kihasználta a lehetőséget.
4x18 Kettős kockázat Double Jeopardy Scott Lautanen Brian Davidson 2006. március 13. 90
Steven Rowe-t azzal gyanúsítják, hogy megölte a feleségét, Melissát, akinek a holtteste épp azután kerül elő, hogy az esküdtszék, bizonyítékok hiányában, kimondja a vádlott ártatlanságát. Horatio nem tud belenyugodni az ítéletbe, és az egész csapatot ráállítja az ügyre. Hamarosan kiderül, hogy Melissa eltitkolta férje előtt anyja bőrszínét, és ezzel nagyon kínos helyzetbe hozta a férjét.
4x19 A hajsza Driven Eagle Egilsson Ildy Modrovich 2006. március 20. 91
Egy luxus gyógyfürdőben rablássorozat történik. A károsultak a felső tízezerhez tartozó vagyonos nők. Victoria Moreno azonban az életével fizet, amikor gázspray-vel az egyik fegyveres rablóra támad. Horatióék következtetése szerint ez csupán egy kisebb része annak a nagyszabású rablásnak, csalásnak, amelynek szálait már korábban elkezdték felgöngyölíteni a helyszínelők.
4x20 Szabadesés Free Fall Scott Lautanen Marc Dube 2006. április 10. 92
A Vargas-testvéreket kivégzésszerűen tarkón lővik, egyikük azonban csodával határos módon túléli a merényletet annak ellenére, hogy csak három nappal később találnak rá. Trip nyomozó egy nyom alapján rájön, hogy az eset összefügg Leo és Sienna ügyével, akiket korábban rablásért vittek be. A média népszerű párosa a Vargas fivéreket rabolta ki, és ezzel közvetve hozzájárultak a halálukhoz.
4x21 Kutyaszorítóban Dead Air Sam Hill John Haynes 2004. április 24. 93
Egy ismeretlen, rémült nő kér segítséget telefonon. A fogva tartott nő nem más, mint Brenda Colette, egy gazdag üzletember felesége. A forró nyomon elindulva eljutnak a telefon birtokosához, ám a valószínűsített emberrablóról kiderül, hogy ő is áldozat. A nyomozás szálai a nő szeretőjéhez vezetnek, aki nem tudott beletörődni abba, hogy Brenda kidobta, és felbérelt egy férfit, hogy ijesszen rá a nőre. Csakhogy az irányítás kicsúszott a kezei közül.
4x22 Nyílt vízen Open Water Scott Lautanen Marc Dube & Ildy Modrovich 2006. május 1. 94
Mike Harris kora hajnalban vízbe esik egy túrahajóról. A közelben lévő cáparaj azonban gyorsabbnak bizonyul, mint a mentőakció, amivel kapcsolatban számtalan kifogás merül fel. A mentőcsónakot egyáltalán nem engedték le, és a kapitány többször is a vízbe lő. A helyszínelők vérnyomokat fedeznek fel a korláton, ami egyértelműen gyilkosságra utal.
4x23 Sokkhatás Shock Karen Gaviola Brian Davidson & Corey Miller 2006. május 8. 95
Nikki Beck, a sztárüdvöske halálos áramütést szenved egy vízzel teli fürdőkádban Miami legmenőbb partiján. Az első számú gyanúsított Nikki riválisa, a gyönyörű April, akivel bármire képesek voltak a nagyobb népszerűség megszerzéséért. Eric megtudja, hogy húga, Marisol és Horatio házasságra készül. Eric azonban korántsem örül ennek.
4x24 Vérengzés Rampage Duane Clark Ann Donahue & Sunil Nayar 2003. május 15. 96
A Mela Noche két bérgyilkosának az ügyét tárgyalja a bíróság, amikor váratlanul lövöldözés tör ki, és a teremben meghal két ember, az egyik fogoly pedig megszökik. Marisol és Buo Vista élete veszélybe kerül. Eric egykori, betegesen féltékeny barátnője, Gloria egyre durvább eszközökkel zaklatja Eric női ismerőseit. Azt hiszi, Marisol Eric felesége.
4x25 A tégla One of Our Own Matt Earl Beesley Barry O'Brien & Krystal Houghton & Elizabeth Devine 2006. május 22. 97
A Mela Noche öt emberét kivégzik, egy rendőr is áldozatul esik. A nyomozást nehezíti, hogy az FBI megpróbálja a terrorcsoport bizonyítékainak az aktáit megvonni. Azzal vádolják Horatio embereit, hogy a lefoglalt pénzt valamelyikük ellopta. Közben Horatio alkut köt felesége gyilkosával: arra kéri, adja ki neki Riazt, a Mela Noche fejét, cserébe megvédi az életét.

Források[szerkesztés]