CCC Magyarország

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A CCC Magyarország Vallási Közösség a CCC International (Campus Crusade for Christ, International) nemzetközi missziós szervezet magyarországi része. Az Encyclopædia Britannica szerint a Campus Crusade for Christ a "világ legnagyobb keresztény szolgálata".[1] Magyarországon a CCC vallási közösség szorosan együttműködik a Timóteus Társaság nevű keresztény ismeretterjesztő alapítvánnyal.

A CCC International nemzetközi missziója[szerkesztés]

• Jelenleg valamivel több mint 25000 teljes idejű munkatárssal 191 országban végzi misszióját 29 különféle szolgálati területet ölelve fel a diákok felé végzett missziótól a sportolókon, a katonákon, az üzletembereken, családokon keresztül egészen a lelkipásztorokig.

• A Jézus élete c. film készítője és disztribútora, amely film a világ legnézettebb filmje[2] címet is elnyerte (több mint 6 milliárd nézővel) és minden idők legtöbb nyelvre szinkronizált filmje (több mint 1100 nyelvre fordították le).[3] A "Jézus élete" c. filmet II. János Pál pápa 2000. augusztus 19- én, a "World Youth Day 2000" alkalmából Rómában maga mutatta be az ott összegyűlt egymillió fiatalnak.

A négy lelki törvény című füzet létrehozója, amely a vallástörténelem egyik legszélesebb körben terjesztett ismeretterjesztő füzete, több mint 2,5 milliárd példányban osztották szét a világ legtöbb nyelvén.

• A Campus Crusade for Christ alapítója, Dr. William (Bill) Bright az egyike volt az "Evangelicals and Catholics Together: The Christian Mission in the Third Millenium” címet viselő katolikus és protestáns közös alapokat erősítő megállapodás kezdeményezőinek.

• Bill Bright 1996-ban megkapta a vallási Nobel-díjként számontartott Templeton-díjat elismerésül azért, hogy az általa alapított vallási közösség milyen jelentősen hozzájárult a kereszténység előrehaladásáért az egész világban.

A magyarországi misszió[szerkesztés]

1978-ban költözött Magyarországra az első misszionárius házaspár, Virgil és Kathy Anderson. Mivel az akkori állami vezetés nem tette lehetővé a hivatalos keresztény missziós tevékenységet, ezért hosszú éveken keresztül turista vízummal éltek Magyarországon. Ez azt jelentette, hogy családos emberként 30 naponként el kellett hagyniuk otthonukat, és kérvényezni a turista vízum újabb harminc napos meghosszabbítását.

24 év után a vallási közösségnek negyven teljes idejű munkatársa és több száz önkéntese van.

A CCC Magyarország küldetése[szerkesztés]

A CCC Magyarország célja a keresztény egyházakkal együttműködve minden embernek lehetőséget adni, hogy döntése szerint Jézus Krisztuson keresztül kapcsolatba kerüljön a Biblia Istenével, és a Vele való kapcsolat alapján teljes és tartalmas életet éljen.

A CCC Magyarország történetének főbb állomásai[szerkesztés]

  • 1978 - az első misszionárius házaspár, Virgil és Kathy Anderson Magyarországra költözik
  • 1983 - elindul az egyetemi misszió a budapesti egyetemeken
  • 1985 - a Jézus élete c. film szinkronját elkészítik Sinkovits Imre narrációjával és Bajor Edit szinkronrendezésében
  • 1990 - hivatalossá válik a misszió Timóteus Társaság Egyesület néven
  • 1994 - a Timóteus Társaság Alapítvánnyal együttműködve elindul a "Fiatalok az Élet Küszöbén - FÉK" program, amelyet hazánkból kiindulva jelenleg 60 országban használnak. Magyarországon a program keretében 8000 pedagógust képeztek ki, és kb. 300000 tanuló látta a Jézus élete c. filmet.[4]
  • 1998 - elindul a "Nagy Találkozás" program, amelyben több tízezer ember számára minden felekezettel(katolikus, református, evangélikus, baptista, ill. különböző kisegyházak) helyi szinten együttműködve vetítik le a Jézus élete c. filmet mozikban, művelődési házakban.[5]
  • 2010 - elindul a Református Egyházzal közös program a Rendőrség támogatásával, amely a "Kontrasztkiállítás"[6] nevet viseli. Az előadásokon és kiállításon kb. 40000 ember vesz részt.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. http://www.britannica.com/EBchecked/topic/914084/William-Rohl-Bright
  2. http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/3076809.stm
  3. Archivált másolat. [2015. május 18-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. május 14.)
  4. Archivált másolat. [2012. január 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. január 10.)
  5. http://church.lutheran.hu/mm/mm0003/mm0003p12.htm
  6. Archivált másolat. [2016. március 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. január 10.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]