Bumeráng (rádióműsor)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bumeráng

Műsorvezető Bochkor Gábor
Boros Lajos
Voga János

Ország  Magyarország
Gyártás
Részenkénti játékidő 4 óra
Sugárzás
Eredeti adó Sláger Rádió (1999-2009)
Neo FM (2010-2012)
Music FM (2012)
Eredeti sugárzás 1999. április 5.2012. augusztus 31.
Státusz befejezett
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Kronológia
Előző Danubius Cappuccino
Kapcsolódó műsor Önindító
BorosMegaVoga
További információk

A Bumeráng egy magyar reggeli rádióműsor, 12 éven át az ország leghallgatottabb rádióműsora volt. A műsor kezdetben a Sláger Rádión,[1] majd annak megszűnése után a Neo FM-en futott.

Története[szerkesztés]

Bochkor Gábor és Boros Lajos korábban a Danubius Rádión felváltva vezettek reggeli műsort. 1999. április 5-én[2] indult új reggeli műsoruk a Sláger Rádión Bumeráng néven, ahova Voga János is csatlakozott. A rádió 2009. november 18-i megszűnésével a Bumeráng is leállt.

Hosszas tárgyalások után Bochkorék úgy döntöttek, hogy a Neo FM-hez szerződnek. A műsor jogait (így a nevet és a logót is) Bochkor és Boros vásárolta fel a Sláger Rádiótól. Műsoruk 2010. január 18-án folytatódott, a műsor menete lényegében nem változott semmit. A hírolvasók közül Gombos Edina lépett ki a Bumeráng csapatából, akinek helyét Buliczka Csilla, majd később Nyíri Dóra vette át. 2012. augusztus 7-én megszűnt a műsor a Neo FM-en is.

2012. augusztus 27-én - három hét szünet után - reggel 6-tól öt napra ismét visszatért a Bumeráng az éterbe. A műsor a Music FM-en volt hallható, amíg a rádió saját műsorvezetői, Harsányi Levente, Hajdu Steve és Pordán Petra szabadságukat töltötték.[3]

A műsor megszűnése után[szerkesztés]

2012. október 12-én a Geomédia Zrt.-vel (a Neo FM egykori résztulajdonosával) együttműködve indult el a Bumeráng hetilap, amely rövidesen, a november 30-i számmal meg is szűnt.[4]

Bochkor Gábor két év szünet után, 2014. október 1-től vezeti a Music FM Önindító című reggeli műsorát. Boros Lajos és Voga János 2013 decembere óta készített próbafelvételeket,[5] majd 2014-ben indult el fizetős podcastjük BorosMegaVoga néven,[6] amely több vidéki rádióadón is hallható. Baji Anita (Banita), a stáb egyik tagja a Petőfi Rádió Talpra magyar című reggeli műsoránál folytatta karrierjét.

2015 októberében a műsor hivatalos honlapját feltörték, az oldalt az üzemeltetők leállították.

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]