Budapest–Székesfehérvár-vasútvonal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Budapest–Székesfehérvár-vasútvonal
Stadler FLIRT motorvonat Székesfehérvár vasútállomáson
Stadler FLIRT motorvonat Székesfehérvár vasútállomáson
A Budapest–Székesfehérvár-vasútvonal útvonala
Vonalszám:30a
Vonal:30A
Hossz:67 km
Nyomtávolság:1435 mm
Feszültség:25 kV 50 Hz ~
Üzemeltető:MÁV Magyar Államvasutak Zrt.
Maximális sebesség:120 (160) km/h
A Wikimédia Commons tartalmaz Budapest–Székesfehérvár-vasútvonal témájú médiaállományokat.
0 Budapest-Déli pályaudvar
egykori jobbparti Körvasút kiágazása
Márvány utca
Alagút a Gellért-hegy alatt
Villányi út
egykori Pamuttextil vontatóvágány
Nagyszőlős utca
balparti Körvasút Ferencváros pu. felé
(Dayka elágazás)
4 Budapest-Kelenföld
egykori Andor utcai vontatóvágány
1
Egér út
40a
üzemi v. a 4-es metró járműtelepe felé
7 Albertfalva mh.
9 Budafok mh.
11 Háros (40a)
iparvágány az Élesztőgyár felé (40a)
12 Budatétény (40a)
14 Barosstelep (40a)
M0 (Hu) Otszogletu kek tabla.svg
13 Kastélypark (30a)
16 Nagytétény-Diósd(40a) / Nagytétény-forgalmi kitérő
18 M6 (Hu) Otszogletu kek tabla.svg
18 Tétényliget mh.
BudapestPest megye határ
19 Érdliget (40a)
7 (Hu) Otszogletu zold tabla.svg Balatoni út
Diósdi út
20 Érd felső (40a) / Érd alsó mh.
40a (Érd-Elágazás)
46 8104 Zámori út
24 Tárnok
33 81 108
33 Martonvásár
36 8111 Vasút utca
36 Baracska mh.
41 Pettend mh.
44 Kápolnásnyék
46 8116
46 8117
Velencei-tó
47 Velence mh.
48 Velencefürdő mh.
50 Gárdony
52 Agárd mh.
7 (Hu) Otszogletu zold tabla.svg
55.5 Dinnyés mh.
Velencei-tó
57 Ódinnyés forgalmi kitérő
62 (Hu) Otszogletu zold tabla.svg
M7 (Hu) Otszogletu kek tabla.svg
6 Lovasberény / 44 Pusztaszabolcs, 45 Sárbogárd felé
67 Székesfehérvár
5 Komárom / 20 Szombathely / 29 Tapolca, 30 Gyékényes felé

A Budapest–Székesfehérvár-vasútvonal a MÁV 30a számú kétvágányú, villamosított vasúti fővonala, budapesti elővárosi vonal, a transzeurópai vasúthálózat része. Folytatása a Balaton déli partján futó 30-as fővonal. Magyarország legmodernebb, egyik legfontosabb és egyik legforgalmasabb vasútvonala: a Velencei-tó és a Balaton miatt turisztikailag kiemelt vonal, amely két nagyváros, Budapest és Székesfehérvár elővárosi forgalmát is bonyolítja, mindezek mellett pedig távolsági és nemzetközi forgalma is jelentős. A teherfuvarozásban is kiemelt szállítási folyosó.

Története[szerkesztés]

A kezdetek[szerkesztés]

1861-ben építette a Déli Vaspálya Társaság Budapest-Déli pályaudvarral együtt. A pályaudvar neve akkor még Buda állomás volt. Kelenföld állomás később épült, az 1880-as években az 1-es és a 40a vonalak üzembe helyezése idején. 1983-ban - a 40a-val egy időben - a Déli pályaudvartól Kelenföldig, 1987-ben Siófokig villamosították a vonalat.

Közelmúlt és fejlesztések[szerkesztés]

A Budapesten belüli helyi és elővárosi vasúti közlekedés fejlesztéseként európai uniós pénzekből a vonalon és a 40a kisegítő vonalon egy állomás és két megállóhely átépült, illetve egy új megállóhely létesült, mindegyik ugyanazt a kialakítást követve. Ezeket 2007 márciusában adták át végleg az utasoknak.

A 2008/2009-es menetrend előtt a 40a-n lévő megállóknak is szerepe volt a vonal forgalmában, akkor viszont egy teljesen új menetrend került bevezetésre, amely alapján a 30a-n továbbközlekedő vonatok a 40a-n csak Budatétény és Érd felső megállóhelyeken állnak meg. 2014-ben Budafok és Barosstelep megállóhelyek is fontos szerepet kaptak a 40a-n.

A 2008-ban kezdett felújítás keretében európai uniós pénzekből 2013-ra teljesen megújult a vasútvonal. A cél a menetidő csökkentése, a gyakori lassújelek megszüntetése és a 160 km/h általános pályasebesség elérése Nagytétény és Velence, valamint Agárd és Székesfehérvár között. (kivéve a Velencei-tó mellett Velence és Agárd között, ahol a jelentős gyalogosforgalom miatt biztonsági okokból nem megengedhető a 160 km/h-s sebesség, így itt 120 km/h lesz a megengedett pályasebesség). Fontos megjegyezni azonban, hogy a 160 km/h sebességet csak az ETCS (European Train Control System - Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer) biztosítóberendezés kiépítése után fogják engedélyezni. Kelenföld és Tárnok között megépítették a hiányzó második vágányt, így Kelenföldtől Székesfehérvárig végig kétvágányú lett a pálya. Ezzel növelhető a vonal kapacitása, áteresztő képessége és csökken a zavarérzékenysége.[1]

2008-ban Gárdony vasútállomás vágányzatának átépítésével kezdődött el a munka. Új Dinnyés megállóhelyet építettek a falu mellé a távolabbi régi állomás helyébe,[2] valamint Kelenföld és Tárnok vasútállomások között kétvágányúvá építették át a pályát.[3]

2012 decemberében adták át a megújult vasúti pályát Tárnoktól Székesfehérvárig.

2013. szeptember 16-án, hétfőn megindult két vágányon a közlekedés Kelenföld és Tárnok közt és ezzel a megszűnt Nagytétény vasútállomást felváltó Kastélypark megállóhely is használatba került.

Biztosítóberendezés[szerkesztés]

A vasútvonalat Siemens biztosítóberendezéssel látták el. Az 53 millió eurós beruházás megrendelője a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. A Siemens két Simis típusú elektronikus váltó- és jelzőállító központot, egy Iltis típusú távvezérlési rendszert, valamint 15 darab Simis LC típusú, az útátjárók biztosítására szolgáló berendezést tartalmaz. Az üzembe helyezésre 2013-ban került sor. A vonalszakaszon a vasúti közlekedést a Trainguard 200 RBC típusú berendezés, az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer (ETCS) egyik eleme felügyeli majd, amelynek alkatrészei a Siemens és partnereinek üzemeiben Budapesten, Wallisellenben (Svájc) és Braunschweigben (Németország) készültek.[4]

Alkalmazott technológia[szerkesztés]

A Tárnok–Martonvásár közötti vasúti pálya felújítása a munkálatokhoz használt RU 800 S típusú vágányátépítő gépnek köszönhetően csökkentette a vasúti közlekedés forgalomkorlátozását. A pályaszakasz felújítása egy Magyarországon addig ritkán használt módszerrel, az úgynevezett nagygépes technológiával történt. A munkálatokhoz használt RU 800 S a világon az első gép, amellyel az átépítés folyamatosan végezhető. A 177 méter (további egységekkel, így például a vasbetonalj-szállítóval kiegészülve közel 800 méter) hosszú és 692 tonna tömegű egyedi vágányátépítő gép elvégezte a munkát. A MÁV-vonalon korábban még nem alkalmazott gép először felbontja a régi vágányt, felszedi a vasbeton aljakat, újakat fektet le, befűzi az új síneket, a bontott aljakat vasúti kocsira rakja, s az újakat szintén vagonról építi be. A vágányátépítő gép napi 10 órás műszakban dolgozva 1500-2000 méter vonal teljes átépítésére képes, elméletben a 15 vonalkilométernyi állomásköz teljes átépítése 10 munkanap lett volna.[5]

Pálya[szerkesztés]

Vonalvezetés[szerkesztés]

Igen változatos vonalvezetésű. A Déli pályaudvar után a Gellért-hegy alatti kétvágányos alagúton át éri el a pálya a Kelenföldet. Ezen a szakaszon az alagútban végzett tolatások miatt alapértelmezetten bal oldali közlekedés van érvényben. Kelenföldtől párhuzamosan fut a 40a vasútvonallal. Budafok megállóhelytől Nagytétény állomásig a Duna partján halad a pálya, viszont még mielőtt Háros állomás mellé érne, egy hosszú ívvel eltávolodik a 40a-tól. Budapestről kiérve átszeli Érdet, ahol a ismét a 40a-val találkozik: az egy felüljárón keresztezi. Tárnokon becsatlakozik az Érd elágazástól (Érd felső megállóhely) induló, 40a-val összekötő Érdi összekötő vágány. Onnantól hosszan halad a Mezőföld és a Vértes majd a Velencei-hegység határán, Martonvásár előtt ér át Pest megyéből Fejérbe. A Velencei-tavat délről megkerülve éri el Székesfehérvárt. A vonal folytatása a Balaton déli partján haladó Székesfehérvár–Gyékényes-vasútvonal, amely egészen a horvát határáig tart.

Kezdőpont Végpont Hossz [km] Sebesség [km/h]
Déli pályaudvar Kelenföld 4 80
Kelenföld Albertfalva 4 100
Albertfalva Tárnok 16 120
Tárnok Velence 23 160
Velence Agárd 5 120
Agárd Székesfehérvár 15 160

Az ETCS L2 vonatbefolyásoló berendezés telepítésének befejezéséig 120 km/h marad a megengedett legnagyobb sebesség.

Forgalom[szerkesztés]

A hivatásforgalom egész évben nagy, nyáron ezt még tovább növeli a Velencei-tó és a Balaton miatti jelentős üdülőforgalom.

Elővárosi vonatok[szerkesztés]

A 2013/2014-es menetrendváltással megjelentek a vonalon a Székesfehérvár - Kelenföld - Kőbánya-Kispest viszonylatú gyorsított személyvonatok, melyek a Budapesten belüli vasúti közlekedést kívánják részben biztosítani S-Bahn jelleggel, bár jelenleg nem közlekednek tovább, sem a körvasút, sem pedig a repülőtér irányában. A 2014/2015-ös menetrendváltással pedig Kelenföld - Ferencváros - Kőbánya-Kispest viszonylatban már félóránként járnak személyvonatok S-Bahn jelleggel  S36 -os (Kőbánya-Kispest - Érd alsó - Tárnok) és  G43 -as (Kőbánya-Kispest - Érd felső - Székesfehérvár) viszonylatjelzéssel. A vonalon az úgynevezett "zónázó" rendszerű közlekedés van érvényben. A zónahatár a vasútvonalon Tárnok, óránként indulnak személyvonatok. A zónázó vonatok Tárnokig csak Kelenföld állomáson és Érd alsó megállóhelyen állnak meg; Tárnoktól mindenhol. Munkanapokon közlekednek plusz zónázó vonatok csak Martonvásárig. Emellett 2013 decemberétől gyorsított személyvonatok közlekednek Kőbánya-Kispestről Érd felsőn át Székesfehérvárra. Ezen vonatok megállási rendje: Kőbánya-Kispest – Ferencváros – Kelenföld – Budafok – Budatétény – Barosstelep – Érd felső – Tárnok – Martonvásár – Baracska – Kápolnásnyék – Velence – Gárdony – Agárd – Székesfehérvár. 2013 decemberében bevezették a viszonylatszámozást, így a vasútvonalon az alábbi járatok közlekednek:

Viszonylat Végállomások Indult Megjegyzés
 S30  Déli pályaudvar Székesfehérvár 2013. december 15.
 Z30  Déli pályaudvar Székesfehérvár 2013. december 15.
 S34  Déli pályaudvar Keszthely 2015. december 11.
 S35  Déli pályaudvar Nagykanizsa 2013. december 15.
 S36  Kőbánya-Kispest Kápolnásnyék 2014. december 14.
 G43  Kőbánya-Kispest Székesfehérvár 2013. december 15.
 G44  Tárnok Déli pályaudvar 2016. április 4. Csak egy irányban közlekedik!

Korábban, 2013 és 2014 decembere között  G34 -es jelzéssel is közlekedett vonat Keszthelyre.[6]

Távolsági vonatok[szerkesztés]

A vonalon haladnak Közép-Dunántúlra a gyors és InterCity vonatok, illetve néhány, az előbbi órás ütem szerinti, de Székesfehérváron túlmenő személyvonat. Szintén a Déli pályaudvarról indulnak a gyorsvonatok a 30-as, illetve 29-es vonalon a Balaton déli, illetve északi partjára, valamint az InterCity vonatok a 20-as vonalon Veszprémen át Szombathelyre (Bakony) és Zalaegerszegre (Göcsej). Ezek a vonatok Kelenföld és Székesfehérvár között jelenleg nem állnak meg. A Balatonra télen csak kevés vonat jár, korábban a 2019/2020-as menetrendváltásig Szombathelyre és közvetlen kocsival Zalaegerszegre napközben kétóránként, ütemes menetrend szerint volt gyorsvonat, amely Boba vasútállomásig egyesítve közlekedett.

Nyáron a Balatonra a gyorsvonatok jóval sűrűbben indulnak, valamint több, csak nyáron közlekedő sebesvonat is indul a Déli pályaudvarról, illetve átlós fürdősvonatok járnak Záhonyból, Miskolcról és Szegedről, köztük egy expresszvonat. Ezeknek a vonatoknak nagyobb része megáll a Velencei-tó partján is. A 2010-es nyári menetrendben a 140-es vonalhoz hasonlóan egyesített InterCity+gyorsvonatok is közlekedtek a déli partra kétóránkénti gyakorisággal, de a 2010–2011-es menetrendben ez már nem valósult meg.

A Citadella nemzetközi InterCity szintén a Déli pályaudvarról indul a gyorsvonatok ütemébe illeszkedve. Ezeken kívül nyáron még egy nemzetközi gyorsvonat (Adria) közlekedik a Keleti pályaudvarról az egész évben közlekedő Agram nemzetközi gyorsvonat (Budapest-Déli – Zágráb) mellett. Ezek a nemzetközi vonatok Zágrábba (Agram, Gradec), Splitbe (Adria) Ljubljanába (Citadella) és Fiuméba (Istria) közlekednek. Székesfehérvárig (a gyorsvonatokhoz hasonlóan) csak Kelenföldön állnak meg.

2011. december 11-én a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. és a Trenitalia közötti jogvita miatt megszűnt az 1994 óta Budapest-Keleti pályaudvar és az olaszországi Velence között közlekedő Venezia EuroNight.[7]

Utasforgalom[szerkesztés]

A Budapest–Székesfehérvár-vasútvonalat igénybe vevő utasok számát az alábbi táblázat tartalmazza, nem számítva a jogszabály alapján díjmentesen utazókat (65 év felettiek, 6 év alattiak, határon túli magyarok, díjmentesen utazó diákcsoportok), valamint a fővároson belül Budapest-bérletet használókat.[8]

Év Utasszám Változás
2015[8] 7,0 millió
2016[8] 7,2 millió +3%
2017[8] 8,0 millió +11%
2018[9] 9,4 millió +18%

Járművek[szerkesztés]

2007 és 2010 között a MÁV 60 darab Stadler FLIRT nevű korszerű motorvonatot állított az elővárosi forgalomba, egy részét erre a vonalra, ezzel jelentősen javítva az utazási komforton.

A motorvonatok a vonal forgalmában jelenleg Budapest-Déli - Martonvásár, a Budapest-Déli - Székesfehérvár és a Budapest-Déli - Siófok viszonylatokon vesznek részt, minden esetben személy- vagy gyorsított vonatként. Sok olyan elővárosi járat van azonban - legfőképpen munkanapokon -, amik halberstadti személykocsikból kerülnek kiállításra. Ezeket, és a távolsági vonatokat is rendszerint V43-s mozdonyok húzzák, de a tehervonatok élén gyakran látható V63-as szintén előfordul a személyszállító vonatok élén. Ritkán nehéz tehervonatokat vontató M62-es mozdony is feltűnik. A MÁV-START 20142015-ben forgalomba állt további 42 kék-sárga Stadler FLIRT motorvonata közül 8 a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi vonalon váltja ki az összes elővárosi forgalomban közlekedő mozdony vontatta szerelvényt,[10] ezzel a régi Bhv-s ingavonatok eltűntek ezekről a vasútvonalakról.

Járatok[szerkesztés]

S30 / S34 / S35 (Budapest-Déli – Székesfehérvár)
Perc (↓) Állomás Perc (↑) Átszállási kapcsolatok
0 Budapest-Déli
végállomás
76 Budapest M2 Metro.svg
Logo tramway-budapest.svg 17, 56, 56A, 59, 59A, 59B, 61
BKV busz symbol.svg 21, 21A, 39, 102, 139, 140, 140A
Volán regional bus logo.svg 770
Bkkvonat.svg  S10 ,  S12 ,  G30 ,  Z30 ,  S40 ,  S42 , IC, sebesvonat, gyorsvonat, expresszvonat, Regiojet logo.svg
7 Budapest-Kelenföld 69 Budapest M4 Metro.svg
Logo tramway-budapest.svg 1, 19, 49
BKV busz symbol.svg 8E, 40, 40B, 40E, 53, 58, 87, 88, 88A, 101B, 101E, 103, 108E, 141, 150, 153, 154, 172, 173, 187, 188, 188E, 250, 250B, 251, 251A, 272
Volán regional bus logo.svg 689, 691, 710, 712, 715, 720, 722, 724, 725, 727, 731, 732, 734, 735, 736, 760, 762, 763, 764, 767, 770, 774, 775, 777, 778, 798, 799
Bkkvonat.svg  S10 ,  G10 ,  S12 ,  G30 ,  Z30 ,  S36 ,  S40 ,  S42 ,  G43 ,  G44 , IC, EC, EN, sebesvonat, gyorsvonat, nemzetközi IC, nemzetközi gyorsvonat, expresszvonat, Railjet logo.svg, Regiojet logo.svg
10 Albertfalva 62 BKV busz symbol.svg 7, 58, 114, 213, 214
Logo tramway-budapest.svg 17, 41, 47, 48, 56
Bkkvonat.svg  S36 
12 Budafok 59 BKV busz symbol.svg 33, 58, 114, 133E, 141, 158, 213, 214, 241, 241A, 250, 250B, 251, 251A
Logo tramway-budapest.svg 47, 56
Bkkvonat.svg  S36 ,  S40 ,  S42 ,  G43 ,  G44 
16 Kastélypark 54 BKV busz symbol.svg 33, 133E
Volán regional bus logo.svg 699, 700
Bkkvonat.svg  S36 
19 Tétényliget 51 Bkkvonat.svg  S36 
22 Érd alsó 48 Volán regional bus logo.svg 699, 700, 705, 710, 712, 715, 720, 722, 731, 733, 734, 735, 736, 741, 742, 744, 745, 746, 755, 756
Volán long-distance bus logo.svg 1120, 1134
Bkkvonat.svg  G30 ,  Z30 ,  S36 , sebesvonat
26 Tárnok 44 Volán regional bus logo.svg 741, 742
Bkkvonat.svg  Z30 ,  S36 ,  G43 ,  G44 
32 Martonvásár 37 Volán regional bus logo.svg 702, 703, 704, 749, 759, 769, 8238
Bkkvonat.svg  Z30 ,  S36 ,  G43 
35 Baracska 33 KRESZ busz.svg 1
Volán regional bus logo.svg 702, 8013
Bkkvonat.svg  Z30 ,  S36 ,  G43 
38 Pettend 28 Bkkvonat.svg  Z30 ,  G43 
41 Kápolnásnyék 26 Volán regional bus logo.svg 718, 748, 749, 758
Bkkvonat.svg  Z30 ,  S36 ,  G43 
44 Velence 22 Volán regional bus logo.svg 707, 716, 718, 747, 749, 757, 758
Bkkvonat.svg  G30 ,  Z30 ,  G43 , gyorsvonat
45 Velencefürdő 19 Volán regional bus logo.svg 707, 719, 747, 750, 757, 758, 759
Bkkvonat.svg  G30 ,  Z30 ,  G43 
48 Gárdony 16 Volán regional bus logo.svg 707, 716, 719, 747, 750, 757, 758, 759
Bkkvonat.svg  G30 ,  Z30 ,  G43 , sebesvonat, gyorsvonat
50 Agárd 13 Volán regional bus logo.svg 707, 716, 719, 747, 750, 751, 757, 758, 759
Bkkvonat.svg  G30 ,  Z30 ,  G43 
53 Dinnyés 9 Volán regional bus logo.svg 719, 750, 758, 759
Bkkvonat.svg  Z30 ,  G43 
64 Székesfehérvár
végállomás
0 KRESZ busz.svg 13, 13A, 13G, 13Y, 20, 30, 31, 31E, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 40, 41, 43, 44
Volán regional bus logo.svg Helyközi buszok
Bkkvonat.svg  G30 ,  Z30 ,  G43 ,  S150 ,  S440 ,  S450 , IC, sebesvonat, gyorsvonat, expresszvonat
Az  S34 -es és  S35 -ös vonatok Siófokon és Balatonszentgyörgyön át Keszthely, illetve Nagykanizsa állomásig közlekednek. Nyáron két késő esti  S30 -as vonat Fonyód állomásig jár.
G30 (Budapest-Déli – Székesfehérvár)
Az átszállási kapcsolatok között az azonos útvonalon, de sűrűbb megállási renddel közlekedő  S30 -as,  S34 -es és  S35 -ös személy-, illetve a  Z30 -as zónázóvonat nincs feltüntetve!

A vonat csak nyári szezonban közlekedik!

Sorszám Állomás Átszállási kapcsolatok
0 Budapest-Déli
végállomás
Budapest M2 Metro.svg
Logo tramway-budapest.svg 17, 56A, 59A, 61
BKV busz symbol.svg 21, 21A, 39, 102, 139, 140, 140A
Bkkvonat.svg  S10 ,  S40 ,  S42 , IC, sebesvonat, gyorsvonat, expresszvonat, Regiojet logo.svg
1 Budapest-Kelenföld Budapest M4 Metro.svg
Logo tramway-budapest.svg 1, 19, 49
BKV busz symbol.svg 8E, 40, 53, 58, 87, 88, 88A, 101E, 103, 141, 150, 154, 173, 187, 188, 250, 250B
Volán regional bus logo.svg 689, 710, 722, 724, 731, 735, 760
Bkkvonat.svg  S10 ,  G10 ,  S36 ,  S40 ,  S42 ,  G43 ,  G44 , IC, EC, EN, sebesvonat, gyorsvonat, nemzetközi IC, nemzetközi gyorsvonat, expresszvonat, Railjet logo.svg, Regiojet logo.svg
2 Érd alsó Volán regional bus logo.svg 710, 712, 722, 734, 735, 736, 742, 744, 746
Volán long-distance bus logo.svg 1120
Bkkvonat.svg  S36 , sebesvonat
3 Velence Volán regional bus logo.svg 707, 716, 718, 749
Bkkvonat.svg  G43 , gyorsvonat
4 Velencefürdő Volán regional bus logo.svg 707, 759
Bkkvonat.svg  G43 
5 Gárdony Volán regional bus logo.svg 707, 716, 759
Bkkvonat.svg  G43 , sebesvonat, gyorsvonat
6 Agárd Volán regional bus logo.svg 707, 716, 751, 759
Bkkvonat.svg  G43 
7 Székesfehérvár
végállomás
KRESZ busz.svg 13A, 20, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 43, 44
Volán regional bus logo.svg Helyközi buszok
Bkkvonat.svg  G43 ,  S150 ,  S440 ,  S450 , IC, sebesvonat, gyorsvonat, expresszvonat
Z30 (Budapest-Déli – Székesfehérvár)
Az átszállási kapcsolatok között az azonos útvonalon, de sűrűbb megállási renddel közlekedő  S30 -as,  S34 -es és  S35 -ös személyvonat nincs feltüntetve!
Perc (↓) Állomás Perc (↑) Átszállási kapcsolatok
0 Budapest-Déli
végállomás
61 Budapest M2 Metro.svg
Logo tramway-budapest.svg 17, 56, 56A, 59, 59A, 59B, 61
BKV busz symbol.svg 21, 21A, 39, 102, 139, 140, 140A
Volán regional bus logo.svg 770
Bkkvonat.svg  S10 ,  S12 ,  G30 ,  S40 ,  S42 , IC, sebesvonat, gyorsvonat, expresszvonat, Regiojet logo.svg
7 Budapest-Kelenföld 54 Budapest M4 Metro.svg
Logo tramway-budapest.svg 1, 19, 49
BKV busz symbol.svg 8E, 40, 40B, 40E, 53, 58, 87, 88, 88A, 101B, 101E, 103, 108E, 141, 150, 153, 154, 172, 173, 187, 188, 188E, 250, 250B, 251, 251A, 272
Volán regional bus logo.svg 689, 691, 710, 712, 715, 720, 722, 724, 725, 727, 731, 732, 734, 735, 736, 760, 762, 763, 764, 767, 770, 774, 775, 777, 778, 798, 799
Bkkvonat.svg  S10 ,  G10 ,  S12 ,  G30 ,  S36 ,  S40 ,  S42 ,  G43 ,  G44 , IC, EC, EN, sebesvonat, gyorsvonat, nemzetközi IC, nemzetközi gyorsvonat, expresszvonat, Railjet logo.svg, Regiojet logo.svg
17 Érd alsó 41 Volán regional bus logo.svg 699, 700, 705, 710, 712, 715, 720, 722, 731, 733, 734, 735, 736, 741, 742, 744, 745, 746, 755, 756
Volán long-distance bus logo.svg 1120, 1134
Bkkvonat.svg  G30 ,  S36 , sebesvonat
21 Tárnok 37 Volán regional bus logo.svg 741, 742
Bkkvonat.svg  S36 ,  G43 ,  G44 
27 Martonvásár
végállomás
30 Volán regional bus logo.svg 702, 703, 704, 749, 759, 769, 8238
Bkkvonat.svg  S36 ,  G43 
30 Baracska 27 KRESZ busz.svg 1
Volán regional bus logo.svg 702, 8013
Bkkvonat.svg  S36 ,  G43 
33 Pettend 23 Bkkvonat.svg  G43 
36 Kápolnásnyék 21 Volán regional bus logo.svg 718, 748, 749, 758
Bkkvonat.svg  S36 ,  G43 
39 Velence 18 Volán regional bus logo.svg 707, 716, 718, 747, 749, 757, 758
Bkkvonat.svg  G30 ,  G43 , gyorsvonat
40 Velencefürdő 16 Volán regional bus logo.svg 707, 719, 747, 750, 757, 758, 759
Bkkvonat.svg  G30 ,  G43 
43 Gárdony 14 Volán regional bus logo.svg 707, 716, 719, 747, 750, 757, 758, 759
Bkkvonat.svg  G30 ,  G43 , sebesvonat, gyorsvonat
45 Agárd 11 Volán regional bus logo.svg 707, 716, 719, 747, 750, 751, 757, 758, 759
Bkkvonat.svg  G30 ,  G43 
48 Dinnyés 8 Volán regional bus logo.svg 719, 750, 758, 759
Bkkvonat.svg  G43 
59 Székesfehérvár
végállomás
0 KRESZ busz.svg 13, 13A, 13G, 13Y, 20, 30, 31, 31E, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 40, 41, 43, 44
Volán regional bus logo.svg Helyközi buszok
Bkkvonat.svg  G30 ,  G43 ,  S150 ,  S440 ,  S450 , IC, sebesvonat, gyorsvonat, expresszvonat
S36 (Üllő → Kőbánya-Kispest – Kápolnásnyék)
Perc (↓) Állomás Perc (↑) Átszállási kapcsolatok
A szürke hátterű állomásokat csak munkanapokon reggel közlekedő, Budapest irányú vonatok érintik.
-16 Üllő
induló végállomás
-9 Vecsés Volán regional bus logo.svg 576, 577, 578
BKV busz symbol.svg Helyi busz
Bkkvonat.svg  S20 ,  G43 ,  S50 ,  S51 , gyorsvonat
0 Kőbánya-Kispest
végállomás
60 Budapest M3 Metro.svg
BKV busz symbol.svg 68, 85, 85E, 93, 93A, 98, 98E, 136E, 148, 151, 182, 182A, 184, 193E, 200E, 202E, 282E, 284E
Volán regional bus logo.svg 575, 576, 577, 580, 581
Bkkvonat.svg  S20 ,  S21 ,  G43 ,  S50 ,  G50 ,  Z50 ,  S51 , IC, sebesvonat, gyorsvonat, expresszvonat, Televonat
8 Ferencváros 52 Logo tramway-budapest.svg 1, 51A
BKV busz symbol.svg 281
Bkkvonat.svg  G10 ,  S25 ,  G43 , gyorsvonat
23 Budapest-Kelenföld 45 Budapest M4 Metro.svg
Logo tramway-budapest.svg 1, 19, 49
BKV busz symbol.svg 8E, 40, 40B, 40E, 53, 58, 87, 88, 88A, 101B, 101E, 103, 108E, 141, 150, 153, 154, 172, 173, 187, 188, 188E, 250, 250B, 251, 251A, 272
Volán regional bus logo.svg 689, 691, 710, 712, 715, 720, 722, 724, 725, 727, 731, 732, 734, 735, 736, 760, 762, 763, 764, 767, 770, 774, 775, 777, 778, 798, 799
Bkkvonat.svg  S10 ,  G10 ,  S12 ,  S30 ,  G30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 ,  S40 ,  S42 ,  G43 ,  G44 , IC, EC, EN, sebesvonat, gyorsvonat, expresszvonat, Railjet logo.svg, Regiojet logo.svg
26 Albertfalva 30 Logo tramway-budapest.svg 17, 41, 47, 48, 56
BKV busz symbol.svg 7, 58, 114, 213, 214
Bkkvonat.svg  S30 ,  S34 ,  S35 
28 Budafok 28 Logo tramway-budapest.svg 47, 56
BKV busz symbol.svg 33, 58, 114, 133E, 141, 158, 213, 214, 241, 241A, 250, 250B, 251, 251A
Bkkvonat.svg  S30 ,  S34 ,  S35 ,  S40 ,  S42 ,  G43 ,  G44 
32 Kastélypark 23 BKV busz symbol.svg 33, 133E
Volán regional bus logo.svg 699, 700
Bkkvonat.svg  S30 ,  S34 ,  S35 
35 Tétényliget 21 Bkkvonat.svg  S30 ,  S34 ,  S35 
38 Érd alsó 19 Volán regional bus logo.svg 699, 700, 705, 710, 712, 715, 720, 722, 731, 733, 734, 735, 736, 741, 742, 744, 745, 746, 755, 756
Volán long-distance bus logo.svg 1120, 1134
Bkkvonat.svg  S30 ,  G30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 , sebesvonat
43 Tárnok
végállomás
15 Volán regional bus logo.svg 741, 742
Bkkvonat.svg  S30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 ,  G43 ,  G44 
49 Martonvásár
végállomás
9 Volán regional bus logo.svg 702, 703, 704, 749, 759, 769, 8238
Bkkvonat.svg  S30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 ,  G43 
52 Baracska 6 KRESZ busz.svg 1
Volán regional bus logo.svg 702, 8013
Bkkvonat.svg  S30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 ,  G43 
57 Kápolnásnyék
végállomás
0 Volán regional bus logo.svg 718, 748, 749, 758
Bkkvonat.svg  S30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 ,  G43 
G43 (Üllő → Kőbánya-Kispest – Székesfehérvár)
Perc (↓) Állomás Perc (↑) Átszállási kapcsolatok
A szürke hátterű állomásokat csak munkanapokon reggel közlekedő, Budapest irányú vonatok érintik.
0 Üllő
induló végállomás
7 Vecsés Volán regional bus logo.svg 576, 577, 578
BKV busz symbol.svg Helyi busz
Bkkvonat.svg  S20 ,  S36 ,  S50 ,  S51 , gyorsvonat
13 0 Kőbánya-Kispest
végállomás
73 Budapest M3 Metro.svg
BKV busz symbol.svg 68, 85, 85E, 93, 93A, 98, 98E, 136E, 148, 151, 182, 182A, 184, 193E, 200E, 202E, 282E, 284E
Volán regional bus logo.svg 575, 576, 577, 580, 581
Bkkvonat.svg  S20 ,  S21 ,  S36 ,  S50 ,  G50 ,  Z50 ,  S51 , IC, sebesvonat, gyorsvonat, expresszvonat
21 8 Ferencváros 65 Logo tramway-budapest.svg 1, 51A
BKV busz symbol.svg 281
Bkkvonat.svg  G10 ,  S25 ,  S36 , gyorsvonat
31 21 Budapest-Kelenföld 58 Budapest M4 Metro.svg
Logo tramway-budapest.svg 1, 19, 49
BKV busz symbol.svg 8E, 40, 40B, 40E, 53, 58, 87, 88, 88A, 101B, 101E, 103, 108E, 141, 150, 153, 154, 172, 173, 187, 188, 188E, 250, 250B, 251, 251A, 272
Volán regional bus logo.svg 689, 691, 710, 712, 715, 720, 722, 724, 725, 727, 731, 732, 734, 735, 736, 760, 762, 763, 764, 767, 770, 774, 775, 777, 778, 798, 799
Bkkvonat.svg  S10 ,  G10 ,  S12 ,  S30 ,  G30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 ,  S36 ,  S40 ,  S42 ,  G44 , IC, EC, EN, sebesvonat, gyorsvonat, expresszvonat, Railjet logo.svg, Regiojet logo.svg
37 27 Budafok 41 Logo tramway-budapest.svg 47, 56
BKV busz symbol.svg 33, 58, 114, 133E, 141, 158, 213, 214, 241, 241A, 250, 250B, 251, 251A
Bkkvonat.svg  S30 ,  S34 ,  S35 ,  S36 ,  S40 ,  S42 ,  G44 
40 30 Budatétény 40 BKV busz symbol.svg 13, 13A, 88, 101E, 113, 113A, 138, 150, 287
Volán regional bus logo.svg 699, 700
Bkkvonat.svg  S40 ,  S42 ,  G44 
42 32 Barosstelep 40 BKV busz symbol.svg 13, 13A, 88, 113, 113A
Bkkvonat.svg  S40 ,  S42 ,  G44 
45 35 Érdliget 40 Volán regional bus logo.svg 710, 712, 715, 720, 722, 725
Bkkvonat.svg  S40 ,  S42 ,  G44 
47 37 Érd felső 36 Volán regional bus logo.svg 699, 700, 705, 710, 712, 715, 720, 722, 731, 733, 734, 735, 736, 741, 742, 744, 745, 746, 755, 756
Volán long-distance bus logo.svg 1120, 1134
Bkkvonat.svg  S40 ,  S42 ,  G44 
52 42 Tárnok 32 Volán regional bus logo.svg 741, 742
Bkkvonat.svg  S30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 ,  S36 ,  G44 
58 48 Martonvásár 26 Volán regional bus logo.svg 702, 703, 704, 749, 759, 769, 8238
Bkkvonat.svg  S30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 ,  S36 
61 51 Baracska 23 KRESZ busz.svg 1
Volán regional bus logo.svg 702, 8013
Bkkvonat.svg  S30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 ,  S36 
66 56 Kápolnásnyék 18 Volán regional bus logo.svg 718, 748, 749, 758
Bkkvonat.svg  S30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 ,  S36 
69 59 Velence 15 Volán regional bus logo.svg 707, 716, 718, 747, 749, 757, 758
Bkkvonat.svg  S30 ,  G30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 , gyorsvonat
73 63 Gárdony 12 Volán regional bus logo.svg 707, 716, 719, 747, 750, 757, 758, 759
Bkkvonat.svg  S30 ,  G30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 , sebesvonat, gyorsvonat
75 65 Agárd 9 Volán regional bus logo.svg 707, 716, 719, 747, 750, 751, 757, 758, 759
Bkkvonat.svg  S30 ,  G30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 
87 77 Székesfehérvár
végállomás
0 KRESZ busz.svg 13, 13A, 13G, 13Y, 20, 30, 31, 31E, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 40, 41, 43, 44
Volán regional bus logo.svg Helyközi buszok
Bkkvonat.svg  S30 ,  G30 ,  Z30 ,  S34 ,  S35 ,  S150 ,  S440 ,  S450 , IC, sebesvonat, gyorsvonat, expresszvonat

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. https://index.hu/belfold/2011/07/28/belenyugodott_a_kisajatitasi_arba_erd/
  2. http://www.kapella.hu/vz_megrendeles_megtekint.php?id_vz_megrendeles=51819
  3. http://www.kapella.hu/vz_megrendeles_megtekint.php?id_vz_megrendeles=51829
  4. Siemens technikát kap az V. Páneurópai Vasúti Folyosó pályaszakasza (application/pdf objektum) (magyar nyelven). vasutgepeszet.hu, 2011 [last update]. (Hozzáférés: 2011. október 30.)
  5. Martonvásár közötti vasúti szakasz felújítását (application/pdf objektum) (magyar nyelven). vasutgepeszet.hu, 2011 [last update]. (Hozzáférés: 2011. október 30.)
  6. Újabb lépés a budapesti S-Bahn felé: viszonylatszámok december 14-től. vonatosszeallitas.hu. (Hozzáférés: 2015. december 24.)
  7. Index - Belföld - Megszűnik a Velencébe járó vonat. Index.hu, 2012 [last update]. (Hozzáférés: 2012. január 29.)
  8. a b c d Új csúcs: 8,7 millió jegyet vettek az utasok idén a székesfehérvári vasútvonalon (magyar nyelven). MÁV-START Zrt., 2018. december 28. (Hozzáférés: 2018. december 28.)
  9. Székely Sarolta: 3,8 évet késtek itthon a vonatok tavaly (magyar nyelven). mfor.hu, 2019. február 6. (Hozzáférés: 2019. február 7.)
  10. Szolgálatba állnak az új motorvonat-flotta első járművei (magyar nyelven). MÁV Magyar Államvasutak Zrt., 2014. október 15. [2014. október 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. október 16.)

További információk[szerkesztés]