Bryana Salaz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bryana Salaz
Életrajzi adatok
Született1997. augusztus 25. (26 éves)[1]
Orlando[2]
Pályafutás
Műfajokpopzene
Hangszerénekhang
Tevékenység
A Wikimédia Commons tartalmaz Bryana Salaz témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Bryana Alicia Salaz (Orlando, Florida, 1997. augusztus 25. –) amerikai popénekes-dalszerző és színésznő. Leginkább az NBC reality TV-énekversenyéről ismert, a The Voice 7. évadában Gwen Stefani csapatának tagjaként a 20. legjobb helyezést érte el.

Élete[szerkesztés]

Bryana, Edward Salaz ezredes lánya, és egy katonai családban nőtt fel. Apja munkája miatt születése óta két-három évenként költöztek. Ezalatt az évek alatt négy középiskolába járt. A sok költözés megtanította Bryana-t, hogy könnyen alkalmazkodjon a környezetéhez.

Kezdetben nem érdekelte az éneklés, hanem a foci volt a mindene. Amikor 12 éves volt részt vett egy katonai énekversenyen. A verseny eredményeként felkérték, hogy fellépjen Hawaii több helyszínén, többek között a Don Ho's Island Grillben, a Martin Luther King Jr. rendezvényen a Kapiolani Parkban, majd a D.A.R.E. Program keretében körülbelül 10000-es közönség előtt. Hawaii egyik legjobb énekesnője, Yvonne Iversen, felfedezte a szenvedélyt Bryana hangjában. Több énekversenyen vett részt, és 2010-ben megnyerte az Iolani Tehetségversenyt.Többször meghallgatták a High School Musical 2 szerepeire a Ft. Shafter Richardson Színházban, de túl fiatal kora miatt eltanácsolták. Atlantába költözve Bryana folytatta a színházban való részvételt és több musicalben is énekelt. 2011-ben részt vett az America's Got Talent versenyen és továbbjutott a Las Vegas-i fordulóra.

2020 februárjában egy Twitter bejegyzésben leszbikusnak vallotta magát.

Karrier[szerkesztés]

2014: The Voice[szerkesztés]

2014 szeptemberében bejelentették, hogy Bryana a The Voice 7. évadában versenyezne Gwen Stefani tanácsára. Az első epizódban Bryana feldolgozta Ariana Grande "Problem” című dalát. Három mester (Adam Levine, Gwen Stefani és Blake Shelton) megfordult, bár Pharrell Williams elmondta, hogy az egyetlen ok arra, hogy nem fordította meg a székét az volt, mert érezte Bryana jobban talál Gwennel. Bryana végül Gwent választotta, mint mestert. A párbajkörök során Salaz Gianna Salvatóval került szembe, akivel a „Boom Clap”-t énekelték. Ebből a párbajból Bryana jutott tovább. A következő párbajban a „Heart Attack” című dalt énekelte és legyőzte az ellenfelét Sugar Joans-t és továbblépett az „élő műsorokba”. Ott Bryana az 5 Seconds of Summer „Amnesia” című dalát adta elő. Bár a teljesítményét a négy mester nagyra értékelte, Salaz nem jutott tovább, mivel csapattársát Ryan Sillt választották a döntőbe jutásra. Az ő és Taylor Phelan kiesése volt a legvitatottabb azon az éjszakán, hiszen sokan úgy vélték, hogy mindkettőjüknek a 12-es döntőben lett volna a helye.

Forduló Dal Eredeti előadó Dátum Helyezés Eredmény
Vak meghallgatás Problem Ariana Grande 2014. szeptember 23. N/A Három szavazat, csatlakozott Gwen csapatához
Párbajok (Top 48) Boom Clap (vs. Gianna Salvato) Charli XCX 2014. október 21. N/A továbbjutott
Párbajok (Top 32) Heart Attack (vs. Sugar Joans) Demi Lovato 2014. november 3. N/A továbbjutott
Élő műsorok (Top 20) Amnesia 5 Seconds of Summer (5SOS) 2014. november 11. 4 kiesett

Nem versenyelőadások

Forduló Dal Eredeti előadó Dátum Helyezés
Rájátszás élőben Riptide (Anita Antoinette-tel, Ricky Manning-gal, Ryan Sill-lel és Taylor John Williams-szel) Vance Joy 2014. november 12. 3
Döntők élőben Pompeii (a Top 20-szal) Bastille 2014. december 16. 1
Döntők élőben Bang Bang (DaNica Shirey-el, Jean Kelley-vel, Mia Pfirrman-nel és Sugar Joans-szel) Jessie JAriana Grande and Nicki Minaj 2014. december 16. 6

2015: Sweet Suspense[szerkesztés]

2015. június 11-én bejelentették, hogy Bryana az X Factor, Sweet Suspense nevű lánycsapat tagjává vált, felváltva benne Celine Polenghit. Azonban már szeptemberben elhagyta a csoportot, hogy TV pályafutását folytassa.

2016: Öribarik, SNRG[szerkesztés]

2016-ban Bryana megerősítette, hogy csatlakozik a Disney Channel-show "Öribarik" című sorozatának 2. évadjához, mint "Daisy hercegnő". Bryana azt is közölte, hogy az egykori Sweet Suspense tagokkal, Celine Celine Polenghivel és Summer Reign-nel, létrehozzák az SNRG nevű együttest, és hogy nagy lemezkiadókkal és filmstúdiókkal tárgyalnak. 2016 májusában megerősítést nyert, hogy már el is hagyta az SNRG-t.

Filmográfia[szerkesztés]

Filmek[szerkesztés]

Év Magyar cím Eredeti cím Szerep Magyar hang
2019 Nap, homok és életmentés Malibu Rescue: The Movie Logan

Televíziós szerepek[szerkesztés]

Év Magyar cím Eredeti cím Szerep Megjegyzések
2016 Öribarik Best Friends Whenever Daisy mellékszereplő
Bizaardvark Bizaardvark Becky 1 epizód
2019 Nap, homok és életmentés: A sorozat Malibu Rescue Logan mellékszereplő
Csillag kontra Gonosz Erők Star vs. the Forces of Evil Pillangó Meteora fiatalon (hang) 1 epizód
Az Oroszlán őrség The Lion Guard Anga (hang) főszereplő
magyar hangja Faluvégi Fanni
2019–2020 Kaylie csapata Team Kaylie Kaylie Konrad főszereplő
magyar hangja Bogdányi Titanilla
2023 Freeridge Freeridge Ines főszereplő
magyar hangja Györke Laura

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Bryana Salaz című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információ[szerkesztés]