Bourne Wood

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bourne Wood
Ország Egyesült Királyság
TelepülésFarnham
Elhelyezkedése
Bourne Wood (Egyesült Királyság)
Bourne Wood
Bourne Wood
Pozíció az Egyesült Királyság térképén
é. sz. 51° 11′ 28″, ny. h. 0° 46′ 41″Koordináták: é. sz. 51° 11′ 28″, ny. h. 0° 46′ 41″
A Wikimédia Commons tartalmaz Bourne Wood témájú médiaállományokat.

A Bourne Wood egy fenyvesekkel borított terület az angliai Surrey mellett lévő Farnham településen. Nevét a The Bourne nevű wardról kapta. Egy nagy kiterjedésű tisztás található a hegy fokán, amely jó kilátást biztosít a környező erdőségekre. Az erdőség jó része korábban pusztaság volt, de a 20. század során kereskedelmi fenyőültetvényeket telepítettek ide. A brit Királyi Társaság a Madarak Védelmében megvásárolta a terület egy részét, melynek egy részét visszaállította pusztasággá, hogy az itt élő állatoknak élőhelyet biztosítson a Farnham Heath Természetvédelmi Terület keretein belül. A vidéken lappantyú, erdei pacsirta, Dartford poszáta, mezei pacsirta és fürge gyík él.

Filmkészítés[szerkesztés]

A Bourne Wood díszletkastélya a Robin Hood forgatása után

Az utóbbi években számos mozifilm számára biztosított megfelelő hátteret a vidék. Az egyik legjelentősebb ezek közül a Gladiátor című film csatajelenetének nyitó jelenete. Az itt forgatott filmek időrendi sorrendben eredeti, angol címükkel a következők:

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Bourne Wood című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]