Blood Island (The Curse of Monkey Island)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Blood Island a The Curse of Monkey Island című kalandjátékban másodikként megjelenő sziget. Blood Island is a három, vadiúj, kitalált sziget egyike, Plunder és Skull Island mellett.

Blood Island örök sötétségbe van burkolózva és Skull Island közelében terül el. A sziget korábban üdülési célokat szolgált, a környék legjobb szállodájával a Goodsoup Family Resort-tal (Goodsoup családi szálló), ami értelemszerűen a büszke Goodsoup család tulajdona. A szállodában két kiadó szoba található. A szigeten, a szállón kívül található még egy világítótorony, ami szerepet játszott a "Lost Welshman" (bolygó walesi) tragikus történetében is. Ezeken kívül egy szélmalom (aminek nincs igazán nagy jelentősége), valamint egy temető (amelyben a Goodsoup család kriptája van) is található a szigeten.

Blood Island-en elterül egy tűzhányó is, ami eléggé aktív volt, amíg a vegetáriánus kannibálok Monkey Island-ről, Blood Island-ra nem költöztek, ugyanis sikerült nekik kiengesztelni a Vulkán Istent, így a heves kitörések befejeződtek. Furcsa, de ez tette tönkre a Goodsoup Family Resort-ot, aminek egyik turistacsalogató különlegessége egy lávafolyam fölé épült grillsütő volt. A sziget ezek után eléggé elhagyatott lett, és egydüli lakói Griswold Goodsoup (a szálló tulajdonosa), Madame Xima (a sziget tarokk kártyákra specializálódott jósnője), Mort (a sírásó), Stan, és a vegetáriánus kannibálok LemonHead (CitromFej) vezetésével. A kannibálok először a The Secret of Monkey Island-ban tűntek fel, bár ott LemonHead mellett két másik kannibál volt, méghozzá RedSkull (VörösKoponya) valamint SharpTooth (ÉlesFog), akik viszont nincsenek jelen Blood Island-en (lehet, hogy ők nem lettek vegetáriánusok, de az is lehet, hogy ők BananaHead (BanánFej) és PineappleHead (AnanászFej), csak más álarcot viselnek).

Érdekességek[szerkesztés]