Bleach: A gyémántpor lázadás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bleach: A gyémántpor lázadás
(劇場版BLEACH The DiamondDust Rebellion もう一つの氷輪丸)
2007-es japán film
Rendező Abe Norijuki
Műfaj akció, kaland, fantasy
Forgatókönyvíró Masahiro Ōkubo
Michiko Yokote
Tite Kubo
Zene Shiro Sagisu
Gyártás
Gyártó Aniplex
Bandai Co., Ltd.
Dentsu
Studio Pierrot
Sega
Shueisha
Sony Computer Entertainment Japan
TV Tokyo
Ország Japán
Nyelv japán
Játékidő 95 perc
Képarány 1,85:1
Forgalmazás
Forgalmazó Toho
BemutatóJapán 2007. december 22.
További információk

A Bleach: A gyémántpor lázadás (eredeti címén 劇場版BLEACH The DiamondDust Rebellion もう一つの氷輪丸) 2007-ben bemutatott japán animációs akció thriller, amely a Bleach anime- és mangasorozat alapján készült. Rendezője Abe Norijuki, írója Okubo Maszasiro és Jokote Micsiko.

A történet főszereplőjét, Hicugaja Tósirót a negyedik karakternépszerűségi verseny végeredménye alapján választották ki. A filmben pár új szereplő is helyet kap: Kuszaka Szódzsiró, a bosszúvágyó halálisten, valamint két arrancar, akik égetnek a tüzükkel és villámokat szórnak.

Első japán sugárzása 2007. december 22-én, első magyar sugárzása az Animax csatornán 2010. október 30-án volt.

Cselekmény[szerkesztés]

Egy különleges kincs szállításakor egy rejtélyes csoport megtámadja a díszes menetet és ellopják a Királyi Pecsétet. A műtárgy védelmével megbízott Hicugaja Tósiró harcol a rablók vezetőjével, de az eset után nem sokkal utána eltűnik. Ezért Hicugaját árulónak minősítik; elfogató parancsot adnak ki, és elrendelik a kivégzését is. Kuroszaki Icsigo azonban nem hiszi, hogy Hicugaja kapitány bűnös lenne, ezért Macumoto Rangikuval, Abarai Rendzsivel és Kucsiki Rukiával együtt elhatározzák, hogy kiderítik, ki lehetett a pecsét valódi tolvaja és tisztázzák Hicugaját. Eközben Hicugaja is a tettesek után nyomoz, és egy régen halottnak hitt halálisten titkára is fényt derít.

Kuszaka[szerkesztés]

A film egy új szereplője, akinek bőven van elszámolnia a Lelkek Világában. Régen történt, hogy Kuszaka és Hicugaja barátok voltak, és a tetejében még ugyan azt a lélekölő kardot is birtokolták. De a Lelkek Világának törvényei szerint egy időben ugyan azt a lélekölő kardot (jelen esetben Hjórinmarut) nem tulajdonolhatja senki. Ezért a szabályzat szerint a két halálistennek meg kellett küzdenie egymással a kard birtoklásáért, amiből Hicugaja került ki győztesen, és Kuszakát pedig eltávolították az "élők" sorából. Kuszaka ezért bosszút esküdött; azt tervezi, hogy a pecsét segítségével elpusztítja a Lelkek Világát és vele együtt annak a vezetőit is, akik miatt a legjobb barátjával kellett harcolnia.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]