Black Hole Entertainment

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A lap aktuális változatát látod, az utolsó szerkesztést Shimarin (vitalap | szerkesztései) végezte 2020. október 25., 04:17-kor. Ezen a webcímen mindig ezt a változatot fogod látni.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Black Hole Entertainment
Típus Kft.
Alapítva 2001
Megszűnt 2012
Székhely Magyarország Budapest
Vezetők Vajna András
Iparág Videójáték-ipar
Forma korlátolt felelősségű társaság
Termékek Videójátékok

A Black Hole Entertainment weboldala

A Black Hole Entertainment videójáték fejlesztő vállalatot 2001-ben alapította Budapesten hét lelkes fiatal.

A cég első játéka, az Armies of Exigo Andy Vajna pénzügyi támogatását élvezte, a 2004 vége felé megjelenő program kiadó munkálatait az Electronic Arts látta el. Ezután a Namco Bandai Games megkeresésére belefogtak egy Warhammer univerzumban játszódó valós idejű stratégiai játék készítésébe. Végül 2006 novemberében jelent meg Warhammer: Mark of Chaos címmel, majd 2 évvel később megjelent hozzá egy kiegészítő, ami a Warhammer: Battle March nevet viselte és ez már nem csak PC-re, de Xbox 360 platformra is elkészült.

A cég legutóbb megjelent programja a Heroes of Might and Magic sorozat hatodik része, melyet a Ubisoft számára fejlesztettek, 2011 októberében jelent meg. Ezen túl egy akciójátékon is dolgoztak, ami Xbox 360 és PlayStation 3 konzolokra jelent volna meg. A Might & Magic Heroes VI fejlesztésével azonban csődhelyzetbe jutottak, 2012 júliusától a cég beszüntette működését.[1][2]

Játékok[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Shane O’Hare: Black Hole Entertainment Goes Bankrupt: Heroes VI Creators Blame Ubisoft. geekscape.net, 2012. április 17. (Hozzáférés: 2012. augusztus 16.)
  2. Heroes 6 dev goes bankrupt, blames Ubisoft. Rock, Paper, Shotgun, 2012. április 17. [2014. december 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. augusztus 16.)

További információk[szerkesztés]