Bezárva (film, 2022)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bezárva
(Shut In)
2022-es amerikai film

A film magyarországi plakátja
A film magyarországi plakátja
RendezőD. J. Caruso
ProducerDallas Sonnier
Műfajthrillerfilm
Főszerepben
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő89 perc
Forgalmazás
ForgalmazóADS Service (Magyarország)
Bemutató
  • 2022
  • 2022. június 16. (Irak)
  • 2022. július 7. (Magyarország)[1]
Korhatár16 IV. kategória (NFT/26244/2022)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Bezárva (eredeti cím: Shut In) 2022-es amerikai thriller D. J. Caruso rendezésében. A forgatókönyvet Melanie Toast írta, a főszerepben pedig Rainey Qualley, Jake Horowitz, Luciana VanDette és Vincent Gallo látható.[2] A film a The Daily Wire első eredeti filmje, és a harmadik, amely a streaming platformjukon (jelenleg DailyWire+) jelent meg.

A The Daily Wire 2022. február 10-én este 9 órakor különleges bemutatót szervezett a filmhez a cég YouTube-csatornáján.[3][4] A premier után a filmet kizárólag a Daily Wire tagjai számára tették elérhetővé a honlapjukon.[5]

Cselekmény[szerkesztés]

A korábban drogfüggő Jessica új életet akar kezdeni két gyerekével, ezért pakol ki a régi házából is, mert el akarja adni, amikor véletlenül bezárja magát a kamrába. Váratlanul feltűnik viszont Rob, a korábbi erőszakos párja és annak haverja, a pedofil hajlamú Sammy, akik kiszabadítják. Jessica és Rob között nemsokára vita tör ki, ami miatt visszazárják a kamrába. A nő különböző módokon igyekszik kijutni, mert a gyerekei védtelenek, ráadásul Sammy is visszaoldalog a házba…

Szereplők[szerkesztés]

A film készítése[szerkesztés]

Dallas Sonnier és Amanda Presmyk producerek 2018-ban szerezték meg a film forgatókönyvét Melanie Toast forgatókönyvírótól. Toast forgatókönyve felkerült a 2019-es Fekete Listára. A filmet eredetileg a New Line Cinema gyártotta volna, és Jason Bateman lett volna a rendező. Egy ideig tartó leállás után a film szerzői joga lejárt, Sonnier pedig úgy döntött, hogy a The Daily Wire-nek adja át a filmet.[6]

A The Daily Wire 2021. december 1-jén jelentette be, hogy Vincent Gallo szerepelni fog a filmben. Gallónak ez az első nagyjátékfilmes szerepe 2013 óta. Legutóbb Harold Marcust alakította a Human Trust című filmben.[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Terjesztésre kerülő filmalkotások és artfilmek nyilvántartása (magyar nyelven). Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. (Hozzáférés: 2022. július 8.)
  2. a b Vincent Gallo Returns To Acting In The Daily Wire Movie 'Shut In'”, Deadline, 2021. december 1. (Hozzáférés ideje: 2021. december 3.) 
  3. Wiseman, Andreas. „The Daily Wire Will Launch Its First Original Movie 'Shut In' On YouTube For Free”, Deadline Hollywood, 2022. február 2. (Hozzáférés ideje: 2022. február 4.) 
  4. SHUT IN Movie World Premiere. YouTube
  5. Harding, Amanda. „Don't Miss The Premiere Of Daily Wire's Thriller 'Shut In' Coming Soon”, The Daily Wire, 2022. február 3. (Hozzáférés ideje: 2022. február 4.) 
  6. The Daily Wire's First Original Movie Is Black List Thriller 'Shut In' With 'xXx' & 'Disturbia' Director D.J. Caruso”, Deadline, 2021. augusztus 25. (Hozzáférés ideje: 2021. december 3.) 

További információk[szerkesztés]