Bergüzar Korel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bergüzar Korel
Született Bergüzar Gökçe Korel
1982. augusztus 27. (39 éves)
Isztambul
Állampolgársága török
Házastársa Halit Ergenç (2009–)
SzüleiHülya Darcan
Tanju Korel
Foglalkozása
Iskolái Mimar Sinan Szépművészeti Egyetem

Bergüzar Gökçe Korel (Isztambul, 1982. szeptember 2. –) török színésznő, színházi darabokban és filmekben is egyaránt szerepel. Szülei elismert színészek, Tanju Korel és Hülya Darcan. Testvére Zeynep néhány évig az Amerikai Egyesült Államokban élt.

Élete[szerkesztés]

Bergüzar gyerekkorát a török Ulusuban töltötte. A Yıldız College középiskolába járt, majd színészetet tanult a Mimar Sinan főiskolán. Több sorozatban is szerepelt már, leghíresebb karaktere Şehrazat Evliyaoğlu (Seherezádé), melynek köszönhetően vált híressé Törökországban. A sorozatot Magyarországon 2011-ben mutatta be a TV2 kereskedelmi csatorna, ahol Bergüzar Korel magyar hangja Huszárik Kata volt. A színészkedésen kívül sokat foglalkozik a jótékonykodással is, az utcán élő gyerekeken segít.

Bergüzar Korelnek azt mondták ne is álmodjon Şehrazat szerepéről 23 évesen. A fiatal lány aztán mégis eljátszhatta Seherezádét, így milliók kedvence lett. Sőt a szerelem is megtalálta a sorozatnak köszönhetően: a történet gonosz főnöke Halit Ergenç lett a férje és gyermekei édesapja. Közös gyermekük, Ali 2010-ben született.

A Totally Spies című animációs mesefilmben ő Sam török hangja.

Források[szerkesztés]