A Barátok közt szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Berényi Dániel szócikkből átirányítva)

Ez a szócikk a Barátok közt című televíziós sorozat szereplőit sorolja fel.

Berényi család[szerkesztés]

Berényi Ákos[szerkesztés]

 • Somorjai Tibor (1998–2001)

Berényi Claudia és Berényi Zoltán egyetlen fia; 2001-ben kiírták a sorozatból, a cselekmény szerint egy építkezésen lezuhant.[1]

Berényi András[szerkesztés]

A három Berényi-testvér közül a középső fiú, bár később kiderül, hogy az ő vér szerinti édesapja nem Berényi Zoltán volt. Hosszú évekig a Berényi Kft. társtulajdonosa és építészmérnöke, Berényi Miklóssal ellentétben a lelkiismeretesség és a becsületesség híve. Első felesége Berényi (lánykori nevén) Palotai Zsuzsa, akivel még a nevelőintézetből ismerik egymást: két közös gyermekük született, Kata és Dániel. A legkisebb fiú, Berényi Bandi apja azonban – mint kiderül – nem András volt, hanem bátyja, Zoltán, amely kis híján tönkretette házasságát Zsuzsával. Miután András egykori évfolyamtársa, Kollár János elszereti András feleségét, a házaspár mégis elválik egymástól. András élettársa ezután Illés Júlia lesz, akivel össze is házasodnak, András Júlia gyermekeit a sajátjaként neveli.

2012-ben a szereplőt a sorozat producerei kiírták a sorozatból, arra hivatkozva, hogy karaktere „elfáradt” és képtelen már megújulni:[2] a történet szerint egy jótékonysági rendezvényen a Miklós által felbérelt verőemberek összetévesztik Andrást Berényi Attilával, és az üldözői elől egy toronyház tetejére menekülő András véletlenül megcsúszva a mélybe zuhanva meghalt.

Berényi Dániel[szerkesztés]

 • Váradi Zsolt (1998–2004, visszatérő szereplő)

Berényi András és Zsuzsa másodszülött fia, Kata öccse, Bandika féltestvére. Kamaszkorában sok zűrbe belekeveredett, majd megkomolyodva ösztöndíjat kapott, így az USA-ban tette le az érettségit, ezt követően pedig felvételt nyert egy denveri egyetemre. Néha visszatér a képernyőre, legutóbb apja temetésekor.

Berényi Kata[szerkesztés]

 • Juga Veronika (1998–2004,2005)

Berényi András és Zsuzsa elsőszülött lánya, Dani nővére.

Novák Csaba, majd a nála jóval idősebb Kertész Géza szerelme, akitől szülei eltiltják. A cselekmény szerint Londonban él és dolgozik.[1] Apja halála után nem sokkal megszületik kisfia, Brúnó.

Berényi Miklós[szerkesztés]

A sorozat fő gonosztevője, akire jellemző, hogy minden bajt képes túlélni: a cselekmény szerint jég alá lökték, lelőtték, megverték és kómába esett, zuhant le tetőről, rákos lett, és rárobbant egy épület.[3] A sorozatban Berényi Claudia és később Attila vetélytársa, a Berényi Kft. résztulajdonosa.

Berényi Attila[szerkesztés]

Ágnes testvére; Zoltán, Miklós és András féltestvére. Nórával volt együtt, miközben Julival is viszonyt folytatott. Végül lebuktak, és András halála után összejöttek. Két gyereke van az első házasságából: Zita és Dominik; valamint van egy törvénytelen lánya, Karolina.

Berényi Ágnes[szerkesztés]

 • Gubík Ági (2014–)

Attila testvére; Zoltán, Miklós és András féltestvére.

Egressy Tóni[szerkesztés]

Utcagyerek, akit Berényi Miklós és Balogh Nóra fogadott örökbe, majd Noémi barátja lett. Szerepe szerint egy autóbalesetben veszítette életét,[4] szívét egy műtétre váró fiú kapta meg.

Harmathy Emma[szerkesztés]

Berényi András házasságon kívül született lánya, édesanyja Harmathy Veronika. András és Veronika az egyetemi évek alatt ismerkedtek meg, amikor András már nős volt. Szerelmük gyümölcseként született meg Emma, akiről András tizenöt évig semmit sem tudott. Emma egy ideig nagynénjével, Grétával él, majd Andrásékhoz költözik. Miután Emma beleszeret Vanda apjába, a nála jóval idősebb Alexbe és viszonyuk miatt botrány tör ki, a férfi pedig faképnél hagyja a lányt, Emma ösztöndíjjal Nizzába költözik tengerbiológiát tanulni.[1]

2011-ben András és Juli esküvőjére hazalátogat, de pár hétre rá visszamegy Franciaországba. 2013-ban ismét feltűnt apja temetésén.

Hoffer család[szerkesztés]

Hoffer Eszter[szerkesztés]

Hoffer József második gyermeke, Misi húga. Szerepe szerint külföldre költözött.[1]

Hoffer József[szerkesztés]

Művezető, aki felesége halála után egyedül neveli két gyermekét, Misit és Esztert. Konzervatív gondolkodású, szigorú családapa, fia másságát sokáig nem fogadja el, és eleinte lánya modellkedését is rossz szemmel nézi. Szerepe szerint új élettársával, Dobi Julival (Nyertes Zsuzsa) vidékre költözött, miután pajzsmirigyrákot kapott és átesett egy komplikációktól sem mentes műtéten.[5]

Hoffer Mihály[szerkesztés]

 • Halász Gábor (1998–2002)

Hoffer József legidősebb gyermeke, Eszter bátyja.

Misi csendes, szorgalmas fiú. Amikor rájön, hogy a saját neméhez vonzódik, Misit konzervatív gondolkodású apja megtagadja, de később megenyhül és elfogadja fia másságát. Állítólag az ő alakjához köthető a magyar televíziózás történetének első meleg csókja.[6] Misi szerepe szerint partnerével, Robival Szegedre költözik.[7]

Érdekesség, hogy a szereplőt alakító Halász Gábor polgármester lett Kiskutason, a sorozatban eltöltött évekről pedig Ellenségek közt címmel könyvet írt sorozatbeli húgával, Konta Barbarával együtt.[6]

Kertész család[szerkesztés]

Mátyás Tilda[szerkesztés]

Vili bácsi és Magdi néni unokája. Ildikó lánya. Ricsi nővére. Anyjával mindig rossz volt a kapcsolata, ezért költözött tinédzserkorában Pesten élő nagyszüleihez. Kapcsolata volt Berényi Danival és Balassa Imrével is. Egyszer egy férfi megerőszakolta. Hosszú idő után sikerült feldolgoznia a történteket. Majd végül összejött Szilágyi Palival, és úgy tűnt, benne megtalálta a számára megfelelő társat. Fiatalon összeházasodtak, azonban a házasságuk csúnya véget ért. Végül összejött Szeibert Erikkel, akivel Szegedre költözött. Később egy időre megint feltűnt a sorozatban.

Mátyás Richárd[szerkesztés]

 • Galgóczy Gáspár (2004–2007)

Kertész Vilmos és Magdi anyus Pécsen élő unokája, Tilda öccse. Anyja, Ildikó elhanyagolja őt, ezért Ricsi Budapestre költözik. A fiú zárkózottsága miatt eleinte nehezen illeszkedik be az új környezetbe, később sikerül barátokat és szerelmet is találnia, először Noémi, majd Emma mellett. Szerepe szerint visszaköltözött az anyjához Pécsre.

Szereplő családok[szerkesztés]

Név Megjelenés Megszemélyesítő Megjegyzés
Berényi család
Berényi Dániel 1998–2004, 2009–2010, 2013 Váradi Zsolt Zsuzsa és András fia, Kata öccse. Amerikába költözött, néha hazalátogat, kezelésre szorul.
Berényi Kata 1998–2004,2005 Juga Veronika András és Zsuzsa lánya, Londonba költözött.
Berényi Tímea 2007– Szabó Gréta Barbara
Pekárovics Réka
Rada Klaudia
Jelinek Éva
Miklós és Nóra lánya, Attila, Ágnes és András unokahúga, Kata, Dani, Bandika, Dominik és Liza unokatestvére.
Berényi András 1998–2012 R. Kárpáti Péter Zoltán öccse, Miklós bátyja, Zsuzsa, majd később Júlia férje. Lezuhant egy tetőről, így életét vesztette.
Berényi (Palotai) Zsuzsa 1998–2008, 2011, 2013, 2015 Csomor Csilla András volt felesége, Kata, Dani és Bandika édesanyja. Szerepe szerint agydaganatot diagnosztizáltak nála, és Berlinbe utazott kezelésre. Időnként feltűnik a sorozatban.
Berényi Miklós 1998– Szőke Zoltán Zoltán és András öccse, Nóra és Szentmihályi Zsófi korábbi férje, Balázs és Timi édesapja, Egressy Tóni nevelőapja, a kft. résztulajdonosa, korábbi vezérigazgatója.
Berényi (Kovács) Claudia 1998–2014, 2015 Ábrahám Edit Berényi Zoltán özvegye, Ákos édesanyja, Hanna gyámja, Zsófi nagynénje. A kft. egykori résztulajdonosa, korábban vezérigazgatója. Új kedvesével, Komlósi Gyulával Olaszországba költözött.
Szentmihályi Zsófia 2002– Kiss Ramóna Szentmihályi Gábor és Szilvia lánya, Claudia unokahúga, Bartha Zsolt és Miklós volt felesége.
Dr. Balogh Nóra 1998– Varga Izabella Miklós volt felesége, Timi édesanyja, Egressy Tóni nevelőanyja.
Berényi Attila 2009– Domokos László Ágnes testvére, András és Miklós féltestvére, Márta volt férje, Júlia mostani férje, Zita és Dominik édesapja.
Berényi Márta 2009, 2011, 2014, 2015 Kulcsár Tamara Attila volt felesége, Zita és Dominik édesanyja, néha megjelenik.
Berényi Zita 2014–2015 Pertics Villő Attila és Márta lánya, Dominik testvére, Kata, Dani, Timi, és Bandika unokatestvére, Ágnes unokahúga.
Berényi Dominik 2010–2011 Barcza Ábel Attila és Márta fia, Zita testvére, Kata, Dani, Timi és Bandika unokatestvére, Ágnes unokaöccse.
Berényi Ágnes 2014- Gubík Ági Attila testvére és Miklós féltestvére, Liza édesanyja, Ludwig felesége, Kata, Dani, Bandika, Timi, Balázs, Zita és Dominik nagynénje.
Takács Liza 2015- Paku Éva Lilla Ágnes lánya, Attila unokahúga, Kata, Dani, Bandika, Zita , Timi, Balázs, Dominik és Timi unokatestvére
Berényi András Zoltán (Bandika) 1999– Mile Tamás Zoltán (1999–2005)
Bereczki Gergő (2005–)
Zoltán és Zsuzsa fia, Dani és Kata féltestvére, András unokaöccse és nevelt fia, Miklós unokaöccse, Timi, Balázs, Zita és Dominik unokatestvére. Szerepe szerint vidékre költözött az anyjával.
Berényi (Jenes) Balázs 2010–2014, 2015 Aradi Balázs Miklós és Szepesi Anikó fia, Timi féltestvére, Kata, Dani, Bandika, Zita és Dominik unokatestvére. Szerepe szerint Zsolt és a problémái miatt elszökött Bécsbe.
Berényi Zoltán 1998 Gáspár Tibor Miklós és András bátyja, Claudia férje, Ákos és Bandika édesapja, Dani és Kata nagybátyja. Szerepe szerint már az első részben meghalt.
Berényi Ákos 1998–2001 Somorjai Tibor Claudia és Zoltán fia. Szerepe szerint meghalt, miután lezuhant egy építkezésen.
Harmathy Emma 2004–2009, 2011, 2013 Marenecz Fruzsina András és Harmathy Veronika lánya, Dani és Kata féltestvére, Bandika, Timi és Balázs unokatestvére. Franciaországban tanul. 2011 őszén visszatért a sorozatba, majd 2013-ban az apja temetésére.
Egresi Antal 2004–2007 Dósa Mátyás Szerepe szerint meghalt, Miklós és Nóra fogadott fia volt.
Berényi (Illés) Júlia 2006– Mérai Katalin Claudia lánya, Ákos féltestvére, Vanda, Péter és Máté édesanyja, Alex és András volt, Attila jelenlegi felesége
Illés Vanda 2006–2011, 2012, 2013, 2014 Magda Szilvia
Kardos Eszter
Júlia és Illés Alex lánya, Peti nővére, Claudia unokája, András nevelt lánya. Jelenleg Ausztriában van drogelvonó kúrán. Időnként feltűnik.
Illés Péter 2009– Barna Zsombor (2009-2012)
Kiss Péter Balázs (2012–)
Júlia és Alex fia, Vanda öccse, Máté bátyja, András és Attila nevelt fia
Illés Máté 2009– Csepeli Száva Hanna (2009–2010)
Kergyó Richárd (2010-2012) Puha Kristóf (2012-)
Júlia és Alex fia, Vanda és Péter öccse, András és Attila nevelt fia.
Illés Alex 2008–2009, 2012 Kocsis Pál Júlia volt férje, Vanda, Péter és Máté édesapja. Szerepe szerint Egerbe költözött, de 2012-ben visszatért, jelenleg Egerben él.
Kertész család
Kertész Géza 1999–2013, 2014, 2015 Németh Kristóf Vilmos és Magdi néni fia, Mónika és Ildikó testvére, Botond, Tilda és Ricsi nagybátyja. Szerepe szerint Kingával és a kis Magdikával vidékre költöztek.
Kertész Botond 2007–2009 Hári Richárd Bálint fia. Kanadai, vér szerinti nagyapjával, Hegedűs Ernővel él.
Kertész Vilmos[8] 1998– Várkonyi András Magdi néni férje, Ildikó, Géza és Mónika édesapja, Tilda, Ricsi, és Berta nagyapja.
Kertész Vilmosné Magdolna 1998–2009, 2010, 2011, 2013 Fodor Zsóka Vilmos néhai felesége, Ildikó, Bálint, Géza és Mónika édesanyja, Tilda, Ricsi, Berta és Botond nagyanyja. Szerepe szerint elhunyt, azonban szellemként néha megjelenik.
Kertész Mónika 1998–2003, 2004–2005, 2008, 2014, 2015 Farkasházi Réka (1998-2008)
Huszárik Kata (2014-2015)
Vilmos és Magdi néni lánya, Ildikó és Géza testvére, Botond, Tilda, Ricsi és Berta nagynénje. Szerepe szerint Brüsszelben dolgozik.
Kertész Bálint Hegedűs Ernő és Magdi néni fia. Még nem szerepelt a sorozatban.
Kertész (Mátyás) Ildikó 2000, 2002, 2004, 2005, 2007, 2009, 2014 Janza Kata Vilmos és Magdi néni lánya, Géza és Mónika testvére, Tilda, Ricsi és Berta édesanyja, Botond nagynénje. Időnként feltűnik, szerepe szerint Pécsen él.
Nádor Kinga 2005–2013, 2014, 2015 Balogh Edina Géza volt felesége, jelenleg élettársa. Szerepe szerint Gézával és a kis Magdikával vidékre költöztek.
Novák család
Novák László 1998– Tihanyi-Tóth Csaba Novák Éva, Szabó Csilla és Ferenczi Orsolya volt férje, Csaba édesapja, Ballasa Imre és Temesvári Noémi nevelőapja. Jelenleg Bokros Gizellával él.
Dr. Ferenczi Orsolya 2004–2010, 2013 Lóránt Kriszta Laci volt felesége. Szerepe szerint Új-Zélandra költözött. 2013-ban egy rövid ideig ismét feltűnt a sorozatban.
Novák Csaba 1998–2012 Kővári Tamás Novák Laci és Éva fia. Szerepe szerint autóbalesetben életét vesztette.
Balassa Imre 1999–2010, 2012, 2013 Kinizsi Ottó Novák Éva unokaöccse, Laci nevelt fia, Csaba unokatestvére, Nikolett férje. Szerepe szerint Szerbiába (ezen belül a Vajdaságba), Zentára költözött. Később feltűnt Csaba, valamint András temetésén.
Weidner Nikolett 2008–2010 Kakasy Dóra Imre felesége, Kamilla anyja. Szerepe szerint Szerbiába, Zentára költözött.
Weidner Kamilla 2009–2010 Vörös Kinga Nikolett lánya. Szerepe szerint Szerbiába, Zentára költözött.
Fekete család
Temesvári Noémi 2004–2009 Csifó Dorina (2004–2009)
Gonda Kata (2009)
Vermes Tibor és Ferenczy Orsolya lánya, Bözsi mama unokája, Temesvári Levente és Novák Laci nevelt lánya, Csaba és Imi mostohatestvére. Szerepe szerint Amerikában tanul.
Fekete Szabolcs 2009-2014, 2015 Bozsek Márk Tünde fia, Aliz öccse, Bözsi mama unokája, Luca nagybátyja. Szerepe szerint barátnőjével, Annával elutazott. 2015–ben egy rövid ideig feltűnik a sorozatban.
Fekete Tünde 2009, 2014 Simorjay Emese Bözsi mama lánya, Orsolya nővére, Szabi és Alíz édesanyja, Luca nagyanyja. Szerepe szerint visszament vidékre. 2014-ben visszatért Szabi esküvőjére.
Fekete Aliz 2011– Nagy Alexandra Tünde lánya, Bözsi mama unokája, Szabi nővére, Luca édesanyja, Rudi barátnője
Fekete Luca 2011– Koller Virág Medve Tibor és Alíz lánya, Tünde unokája, Bözsi dédunokája, Szabi unokahúga.
Fekete Jánosné Erzsébet (Bözsi mama) 2012– Szilágyi Zsuzsa Orsi és Tünde édesanyja, Szabi és Alíz nagymamája, Luca dédnagymamája.

Családokon kívüli szereplők[szerkesztés]

Név Megjelenés Megszemélyesítő Megjegyzés
Egyéb családok
Bartha Zsolt 2001- Rékasi Károly Krisztián bátyja, Szilágyi Andrea és Bokros Gizella volt szeretője, Zsófi volt férje, Oszkár és Linda édesapja.
Nádasdi Róbert 2007– Hidegh Bence Pincér
Bokros Linda 2008–2014 Opitz Petra (2008–2009)
Szabó Kitti (2010–2012)
Munkácsy Kata (2013–2014)
Bartha Zsolt és Bokros Gizella lánya, Mátyás unokahúga, Ádám és Krisztián unokatestvére, Kertész Botond, Illés Péter és Cheng volt barátnője. Szerepe szerint Peruba költözött.
Novák (Bokros) Gizella 2008– Gyebnár Csekka Zsolt volt szeretője, Vili bácsi volt, Novák Laci jelenlegi élettársa majd felesége, Linda édesanyja, Ádám nagynénje.
Schneider Róbert 2014–2016 Pásztor Tibor Ágnes mostohafia. Ludwig fia. Szerepe szerint gyilkosság áldozata lett.
Schneider Ludwig 2015– Zubornyák Zoltán Ágnes férje. Róbert apja.
Mayer Ottó 2015- Pribelszi Norbert Róbert egy régi barátjának a fia.
Holman Valter 2009–2011 Kárpáti Levente Hanna édesapja, Klaudia egykori szerelme és Bartha Zsolt bűntársa. Szerepe szerint elhunyt.
Holman Rita 2012,2015 Bognár Gyöngyvér Hanna édesanyja, Vadkerti Zsombor bűntársa.
Nagy Tóbiás 2014- Józan László Zsófi üzlettársa és barátja.
Vida Rudi 2014- Csórics Balázs Krisztián katonatársa. Zsolt üzlettársa. Egy ideig együtt volt Enikővel
Horváth Katalin 2012, 2013 Nagy Enikő Berényi András volt egyetemi évfolyamtársa.
Takács Sarolta 2009 Kökényessy Ági
Vadkerti Zsombor 2012 Szabó Győző Holman Rita bűntársa.
Varga Petra 2004–2005 Németh Franciska Szentmihályi György menyasszonya, majd felesége. Szerepük szerint Olaszországba költöztek.
Berze Patrícia 2010 Bíró Ica
Kisfalussy Róbert 2010 Trokán Péter
Bencsik Márk 2010 Babicsek Bernát Szakács a Rózsában, később Ferenczy Orsolya szerelme. Szerepe szerint Új-Zéland-on dolgozik.
Vári László, a pincér 2009–2010 Kunga Péter
Somogyi Nándor „Soma” 2007, 2010 Tűzkő Sándor Uzsorás, Zsolttal és Lacival is konfliktusba került.
Holman Hanna 2010– Nyári Diána Holman Valter és Rita lánya, Berényi Claudia nevelt lánya, Berényi Balázs és Illés Péter volt barátnője, utóbbinak egy ideig élettársa, és menyasszonya. Jelenleg Bokros Ádammal él.
Juhász Gabriella 1998–1999, 2011–2012 Pető Fanni (1998–1999)
Peller Anna (2011–2013)
A Bisztró első üzletvezetője, Novák Laci volt barátnője, Berényi Bandika keresztanyja. Legelőször a meddősége miatti szégyenében költözik el a házból. Később többször visszatér. Szerepe szerint visszament az árvaházba.
Stella Kovačová 2010–2011 Kálóczi Orsolya Miklós egykori barátnője. Szerepe szerint visszaköltözött Szlovákiába.
Lendvai Zalán (Zala) 2010 Lenzsér Olivér Időnként feltűnik.
Csurgó István 1998–2009 Kiss Zoltán Berényi Zoltán egykori sofőrje.
Látrányi Roland 2010 Horvát Andor
Berényi Márta 2009, 2011, 2014-2015 Kulcsár Tamara Berényi Attila volt felesége, Zita és Dominik édesanyja
Cserép Iván 2011– Földi László Stella ellensége.
Szilágyi Oszkár 2010– Z. Lendvai József Bartha Zsolt és Szilágyi Andrea fia.
Márton József 2009–2010 Miklós Marcell
Kovács Erzsébet (Böbe) 2011 Sáfár Anikó Berényi Attila egy éjszakás kalandja (nagynénje), Karolina anyja.
Kovács Karolina 2011 Nagy Karina Böbe és Berényi Attila lánya. Szerepe szerint a Balatonnál dolgozik.
Gyulai Antal (Gyutacs) 2011 Zágoni Zsolt
Nagy Krisztina 2012 Mikecz Estilla
Nemes Izabella 2011–2012,2015 Wégner Judit Zsófi barátnője, Ádám kuncsaftja.
Bokros Ádám 2011– Solti Ádám Mátyás fia, Gizella unokaöccse, Linda unokatestvére, Aliz volt barátja. Jelenleg Holman Hannával él.
Bokros Mátyás 2012 Rátóti Zoltán Ádám apja és Gizi bátyja.
Szepesi Anikó 2013 Major Melinda Miklós egykori szeretője, Balázs édesanyja.
Molnár Tamara 2012-13 Szabó Hédi Anikó lánya, Balázs féltestvére
Bartha Krisztián 2013- Seprenyi László Zsolt testvére, katona, aki Afganisztánban szolgált. Kapcsolata volt Enikővel és Zsófival is.
Bárány Enikő 2013–2015 Pataki Szilvia A Szabó ikrek nagynénje. Szerepe szerint mérgezte Krisztiánt, majd miután ez kiderült, kirabolta Zsoltot és eltűnt a házból.
Szabó Tekla 2013-2014 Danyi Judit A Szabó-ikrek édesanyja, Enikő nővére.
Szabó Marcell 2014 Hegedűs Miklós Tekla volt férje, az ikrek édesapja. Enikő azzal vádolta, hogy megerőszakolta.
Szabó Botond 2013-2015 Németh Norbert Enikő unokaöccse, Kende ikertestvére.
Szabó Kende 2013- 2015 Németh Gergő Botond ikertestvére, Enikő unokaöccse.
Cheng 2013-2014 Lee Henrik Linda volt barátja. Szerepe szerint Győrbe költözött.
Oravecz Nikol 2014-2015 Csomor Ágnes Oravecz Nándi húga, Áron édesanyja.
Serfőző Áron 2014-2015 Buzási Máté Nikol fia, egy rövid ideig Berényi Zita barátja.
Petrik Gedeon 2014,2015,2016 Gáspár András Ügyvéd, Nóra volt egyetemi évfolyamtársa és riválisa.

Régi szereplők[szerkesztés]

 • Berényi Claudia- Ábrahám Edit 1998-2014 Szerepe szerint kedvesével Olaszországba költözött.
 • Cheng- Lee Henrik 2013-2014 Szerepe szerint Győrbe költözött.
 • Berényi András- R. Kárpáti Péter 1998–2012 Szerepe szerint szörnyethalt miután lezuhant a tetőről.
 • Juhász Gabriella - Pető Fanni 1998–1999, majd Peller Anna 2011–2012 szerepe szerint visszament az árvaházba.
 • Dr. Ferenczy Orsolya – Lóránt Krisztina 2004–2011 Szerepe szerint Márkkal Új-Zélandra költözött.
 • Bencsik Márk – Babicsek Bernát 2010–2011 Szerepe szerint Orsolyával Új-Zélandra költözött.
 • Illés Vanda – Kardos Eszter 2006–2011 Szerepe szerint a nagypapájához költözött.
 • Balassa Imre – Kinizsi Ottó 1999–2010 Szerepe szerint Szerbiába költözött.
 • Weidner Nikolett – Kakasy Dóra 2008–2010 Szerepe szerint Szerbiába költözött.
 • Weidner Kamilla – Vörös Kinga 2009–2010 Szerepe szerint Szerbiába költözött.
 • Kertész Botond – Hári Richárd 2007–2009 Szerepe szerint Kanadában él vér szerinti nagyapjával.
 • Kertész Vilmosné Magdolna – Fodor Zsóka 1998–2009 Szerepe szerint meghalt, szellemként néha feltűnik.
 • Szilágyi Pál – Bruckmann Balázs 2001–2008 Szerepe szerint elköltözött a Mátyás Király térről, és valahol Budapesten lakik, és a Novák Futár céget vezeti.
 • Szilágyi Andrea – Deutsch Anita 2001–2007,2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 Szerepe szerint Pesten lakik fiával, Oszkárral. Néha még megjelenik.
 • Berényi Zsuzsa - Csomor Csilla 1998–2007, 2008, 2012, 2013, 2014 Szerepe szerint jelenleg Keszthelyen lakik. Néha még megjelenik.
 • Vadász Ferenc – Sárosi Gábor Áron 2005 Szerepe szerint elköltözött a Mátyás király térről, miután édesapja elrabolta Magdit.
 • Varga Brigitta – Kántor Zsuzsa 2004–2005 Szerepe szerint meghalt, amikor egy liftaknába zuhant.
 • Berényi Dani - Váradi Zsolt 1998–2003 Szerepe szerint jelenleg a Balatonnál él. Néha még megjelenik.
 • Szilágyi Tamás – Bognár Zsolt 2001–2003 Szerepe szerint Szegeden él.
 • Novák Csaba – Kővári Tamás 1998–2003 Később 1–2 epizódra visszatért. Szerepe szerint az M1-esen halálos autóbalesetet szenvedett.
 • Szilágyi (régen Novák) Éva – Csapó Virág 1998–2003 Szerepe szerint Szegeden él. 2012-ben néhány epizódra visszatért.
 • Szilágyi Lóránt – Magyar Bálint 2001–2003 Szerepe szerint meghalt.
 • Hoffer Eszter – Konta Barbara 1998–2003 Szerepe szerint külföldre költözött.
 • Szabó Csilla – Timkó Eszter 1999–2001, 2014 Szerepe szerint elköltözött a Mátyás Király térről, miután akkor Laci visszament Évához. 2014-ben ismét feltűnt.
 • Berényi Ákos – Somorjai Tibor 1998–2001 Szerepe szerint meghalt.
 • Kertész (Mátyás) Ildikó – Janza Kata 2000,2002,2004,2005,2007,2009,2014 Szerepe szerint Pécsen él. Időnként feltűnik.
 • Csurgó István – Kiss Zoltán 1998–2000 Szerepe szerint vidékre költözött. 2006-ban pár epizódra visszatért.
 • Marosi Krisztina – Ullmann Mónika 1998–2000 Szerepe szerint elköltözött.
 • Fenyvessy Sándor – Oberfrank Pál 1998–1999 Szerepe szerint börtönben ül.
 • Harune Azumi – önmaga.
 • Dobrovics Roland – Timó 2004–2005
 • Szellő István – önmaga 2001
 • Vágó István – önmaga 2000
 • Somogyi Nándor (Soma) – Tűzkő Sándor 2007–2008 (néha feltűnik).
 • dr. Tantó Milán – Kokas László 2008–2009

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. ^ a b c d Bella, Brigitta: Agyvérzés, baleset, Új-Zéland - így tűnnek el a Barátok közt-figurák (magyar nyelven). Origo, 2012. június 17. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 2. Újabb főszereplőt írnak ki a Barátok köztből (magyar nyelven). Origo, 2012. június 25. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 3. Mindig Berényi Miklós kerül bajba - Szőke Zoltán a forgatásokról (magyar nyelven). Origo, 2011. augusztus 25. (Hozzáférés: 2013. február 22.)
 4. Barátok közt: volt nagy sírás (magyar nyelven). Origo, 2007. augusztus 31. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 5. Hoffer Józsi kiszáll a Barátok Köztből (magyar nyelven). Origo, 2002. május 3. (Hozzáférés: 2013. február 22.)
 6. ^ a b Meleg sorozathősből lett polgármester (magyar nyelven). Origo, 2006. október 23. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 7. Barátok közt: Hoffer Misi elbúcsúzott (magyar nyelven). Origo, 2002. október 24. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 8. Szerepe szerint 1957-ben született.