Belle és Sébastien – A kaland folytatódik

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Belle és Sébastien – A kaland folytatódik
(Belle & Sebastian: The Adventure Continues)
2015-ös francia film
RendezőChristian Duguay
ProducerFrédéric Brillion
Sidonie Dumas
Gilles Legrand
Clément Miserez
Matthieu Warter
Műfaj
ForgatókönyvíróJuliette Sales
Fabien Suarez
Cécile Aubry
FőszerepbenFélix Bossuet
Tchéky Karyo
Thierry Neuvic
Thylane Blondeau
ZeneArmand Amar
OperatőrChristophe Graillot
VágóOlivier Gajan
Gyártás
GyártóM6 Films
OrszágFranciaország
Nyelvfrancia + magyar (szinkron)
Játékidő118 perc
Költségvetés16,4 millió dollár
Forgalmazás
ForgalmazóUSA Gaumont Distribution
Magyarország MTVA
BemutatóFranciaország 2015. december 9.
Magyarország 2016. november 3.
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel11,9 millió dollár
Kronológia
ElőzőBelle és Sébastien
KövetkezőBelle és Sébastien 3 – Mindörökké barátok
További információk
SablonWikidataSegítség

A Belle és Sébastien – A kaland folytatódik (eredeti cím: Belle & Sebastian: The Adventure Continues) 2015-ben bemutatott francia kalandfilm, melyet Christian Duguay rendezett. Ez a folytatása a 2013-as Belle és Sébastien című filmnek. A főszerepben Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Thierry Neuvic, Margaux Châtelier és Thylane Blondeau látható.

Elkészítették a film harmadik és egyben utolsó részét is Belle és Sébastien 3 – Mindörökké barátok címen, melyet Magyarországon 2018. április 26-án bemutattak be.

Cselekménye[szerkesztés]

1945. szeptembere. A francia Alpok területén, egy Saint Martin nevezetű faluban a kilencéves árva kisfiú, Sébastien (Félix Bossuet) az örökbefogadó "nagyapjával", Césarral él. Várják a repülőgéppel hazautazó Angélinát, aki a németekkel együtt a háború végéig az ellenállással harcolt, emellett ő César lánya. Az út során a repülőgép lezuhan az olasz Alpok közelében, szemmel láthatóan túlélők nélkül. César tájékoztatja a hírről Sébastiant, de a fiú nem hajlandó elhinni az esetet.

César beszél a helyi pilótával, Pierrel, hogy vigye el őket a baleset helyszínéhez. César elmondja Sébastiennek, hogy valószínűleg Pierre a biológiai apja. Sébastien és Belle titokban a fedélzetre lopózik, azonban mikor felszállnak a magasba, látnak egy vörösen füstölgő lángot közel a bekövetkezett baleset helyszínéhez, azt jelezve, hogy Angélina valószínűleg életben van. Pierre figyelmét ez elkerüli, ami miatt veszekedni kezdenek, majd Sébastien megragadja a repülő irányítókarját, és landolni kényszerülnek egy közeli tó partjára, aminek során az egyik futómű leszakad. Mindhárman a hegyekben rekednek.

A felbosszantott Sébastien elindul kutyájával a baleset helyszíne felé, hogy megtalálják Angélinát. Pierre végül felzárkózik hozzájuk és az éjszaka folyamán tábort vernek az erdőben. Másnap reggel tovább folytatva útjukat, megmentenek egy medvetámadásba keveredett fiatal tizennégy éves lányt, Gabrielt (Thylane Blondeau), aki fiúnak álcázza magát, mert az apja biztonságban akarja tudni, mivel ő az egyetlen lány az olasz fenyőtábor férfijai között. Egy másik tapasztalt túrázó, összebarátkozik Sébastiennel és elvezeti őket a fakitermelő táborba.

Sébastien ismét megpróbál elmenekülni, hogy megkeresse Angélinát a sziklák közelében, de végül visszaviszik a táborba és bezárják egy autóba, míg Belle követi a szirtek nyomvonalát, ezután ő is visszatér. Pierre még mindig nincs meggyőződve arról, hogy Angélina életben lenne. Sébastien folyamatosan engedelmeskedett neki, ám a férfi megtudja a fiú nyakában lévő nyakláncról, hogy ő a fia, majd egyre jobban kezdenek kötődni egymáshoz az idő teltével.

Másnap reggel, a tábor felébred az erős szél által elterjedt tűzre a körülöttük lévő erdő egy részén, de Sébastien, Belle és Gabriele már korán otthagyták őket, hogy megtalálják Angélinát Belle navigálásával. Az erdőben a tűznél megállítja őket a tűzoltóság, de végül a felzárkózó Pierre a megmentésükre igyekszik, de közben a tűz csapdájába esnek, végül a férfi egy dinamittal utat robbant maguknak. Belle-t követve egy sziklaszirthez érnek és belépnek egy barlangba. Angélina semmi jelét nem mutatja a barlang alapzatáról, de Sébastient leeresztik kötélen az aljára, ahol megtalálja a sebesült nőt. Pierre és Gabriel óvatosan felhúzzák őket a szakadékból. Időközben a tűzvész egészen a barlang szájáig terjedt el, így Belle a sziklák tetejére irányítja őket, épphogy megmenekülve a fulladástól.

Ezt követően visszatérnek a táborba, majd az olasz favágók, valamint Gabriel apjának segítségével megjavítják a repülőgépet. Mindannyian visszarepülnek Franciaországba, áthaladva Césart és Pierre felett, akik két napig mentek utánuk a baleset helyszíne felé. César örömmel visszafordul, hogy hazamenjen, miután látta lányát a gépen.

A végső jelenetben Cézár látható, ahogy megérkezik Saint-Martinba és megöleli Angélinát. Sébastien és Pierre egyet ülnek a fiú elhunyt édesanyjának sírjánál. A férfi elmesélni fiának, hogy nagyon szerette az anyját, aki egy cigánynő volt, és nem tudta, hogy terhes lett a halála idején. Hónapokig kereste őt sikertelenül, miután elengedték a német fogolytáborból. A film legvégén az alpesi völgy látható.

Szereposztás[szerkesztés]

(Zárójelben a magyar hangok feltüntetve)[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. ISzDb – Belle és Sébastian 2 (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2018. április 8.)

További információk[szerkesztés]