Ugrás a tartalomhoz

Belij plascsik

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
t.A.T.u
Belij Plascsik
Dal Veszjolije ulibki albumról
Megjelent2008. május 20.
Felvételek2007
StílusElektronikus zene, szintipop, rock
Nyelvorosz
Hossz3 perc 16 másodperc
KiadóT.A. Music, Soyuz Music
SzerzőMaria Maksakova, Vanya Kilar
A(z) ' album dalai
"Loves Me Not"
(2006)
Belij Plascsik
(2007)
"220"
(2008)
SablonWikidataSegítség

Belij plascsik (oroszul: "Белый плащик"; angolul: "White Robe"; magyarul: Fehér köpeny) egy dal a t.A.T.u Veszjolije ulibki című albumáról. Az első 1000 példányt megszámozták és Lena és Julia ezeket dedikálta. Ezeket a leghűségesebb rajongók már előtte lefoglalták. 2008. május 20-án kezdték árusítani.

Videóklip[szerkesztés]

Két változata van a klipnek, egy cenzúrázott és egy cenzúrázatlan verzió. A cenzúrázott verziót 2007 novemberében mutatták be az MTV Russián. A cenzúrázatlan a DVD-n szerepel.

A cenzúrázatlan videóban Lena utcán járkál lenge öltözékben. Hazaérkezik, meztelenre vetkőzik s felveszi az egyenruháját, Juliát zuhanyzás közbe mutatják felülről meztelenül. Lena utána bemegy az intézetbe megy, ahol lelöveti a terhes Juliát a kivégzőosztaggal.

Értékelések[szerkesztés]

Ország Helyezés
Polish Airplay Chart 22
Russian Airplay Chart 97
Russia Billboard Sales Chart 15

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Beliy Plaschik című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]