Ugrás a tartalomhoz

Bechtold István természetvédelmi látogatóközpont

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bechtold István természetvédelmi látogatóközpont
TelepülésKőszeg
TulajdonosŐrségi Nemzeti Park
SablonWikidataSegítség
A kiállító tér a kupolával

A Bechtold István természetvédelmi látogatóközpont Kőszeg egyik legújabb látnivalója és nevezetessége. Földbe süllyesztett, terméskővel kirakott, kerek épülete a város nyugati peremén, az Aradi vértanúk parkjában, a Chernel-kert Arborétum közelében áll.

Története

[szerkesztés]

Az 540 m² alapterületű épületet az Őrségi Nemzeti Park az Európai Unió támogatásával építette a Fertő–Hanság Nemzeti Parktól megörökölt Chernel-kert mellé. A központ 2006 októberében nyitotta meg kapuit. Deklarált célja, hogy felhívja a kirándulók figyelmét a természet szépségeire és a környezettudatos életmód értékeire.

2010-ben elnyerte Az Év Ökoturisztikai Létesítménye díjat.

A látogatóközpont szolgáltatásai

[szerkesztés]

A látogatóközpontban az állandó kiállítások mellett:

  • a gyerekeknek kialakított interaktív kiállítóterem,
  • hatvan fős, multimédiás konferenciaterem és
  • natúrbolt is van;

a központ melletti parkban:

  • sövénylabirintus és
  • óriás puzzle

várja a látogatókat.

Állandó kiállítások

[szerkesztés]

Tanösvények

[szerkesztés]
  • Játékos madárismeret;
  • Védett növények gyűjteménye.

Egyéb kültéri programok

[szerkesztés]

Források

[szerkesztés]

További információk

[szerkesztés]