Beavis és Butt-head

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Beavis és Butt-head (Beavis and Butt-head) egy amerikai rajzfilmsorozat, amelyet Mike Judge készít 1993 óta, habár 1992-ben készült két pilot-epizód is: Frog Baseball(2 perc, 53 másodperc) és Peace, Love and Understanding(4 perc 10 másodperc). Magyarországon az MTVn 2012 óta vetítik a nyolcadik évadot. A sorozat alapján 1996-ban egy film is készült, Beavis és Butt-head lenyomja Amerikát(Beavis and Butt-head Do America) címmel, amelyet Magyarországon a TV2-n adtak. Beavis és Butt-head folyamatosan röhögcsél, és kedvenc visszatérő szavaikat ismételgetik(gyíkarc, seggarc, banyek, bronyesz, seggarc...). A sorozatok 10 percesek szoktak lenni, de egyszerre két epizódot is le szoktak vetíteni de ezek nem kapcsolódnak egymáshoz.

Történet[szerkesztés]

A sorozat egy 18 éves ikerpárról szól akikkel bármi megtörténhet és az érdekli őket, hogy hogy tudnának becsajozni, de ez nem nagyon szokott sikerülni nekik.

Szereplők[szerkesztés]

 • Beavis: A szőke hajú rocker, az első évadban Slayer, a második évadtól kezdve pedig Metallica feliratú pólót és szürke rövidnadrágot visel. Olykor viszont "Death Rock" feliratú pólóban látható, például a Virtual Stupidity c. videójátékban, vagy egy-egy videóklip-kommentárban. Beszéd közben hörög. Magyar hangja Láng Balázs.
 • Butt-head: A barna hajú rocker, az első évadtól kezdve AC/DC feliratú pólót és vörös rövidnadrágot visel. Olykor azonban "Skull" feliratú pólóban látható, például a Virtual Stupidity c. videójátékban, vagy egy-egy videóklip-kommentárban. Magyar hangja Dévai Balázs.
 • Stevart Stevenson: Beavis és Butt-headnek legjobb iskolai barátja. Fekete pólóján Winger felirat látható. Kék színű nadrágot hord.
 • Van Driessen: Beavis és Butt-head osztályfőnöke. Lila pólóján békejel található. Nem túl jól fegyelmez, előfordul az is, hogy néha kisétál az órájáról Beavis és Butt-head csak úgy, hogy gondolnak egyet.
 • Todd Ianuzzi: Todd egy igazi bűnöző, gyakran le akarják tartóztatni. Szőke a haja. Ingje kék színű a neve is rajta található.

Epizódok[szerkesztés]

A nyolcadik évad[szerkesztés]

 1. Vérfarkak a gimiben/Sírás
 2. Kérd meg a kezét!/Telefonos segítség
 3. A Szent Kukipapa/Robotpilóták
 4. Supersize Me/Mosdószünet
 5. A patkány/Olajfolt
 6. Világvége/Darwin durván
 7. Fénymásoló/Cuccos
 8. Használt verda/Fejvadászok
 9. Időutazás/Masszmesterek
 10. Doga/Spiclik
 11. Bordély/Felvonó kúra