Barátzóna

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Barátzóna
(Friendzone)
2021-es francia film
RendezőCharles Van Tieghem
Műfaj
ForgatókönyvíróStanislas Carré de Malberg
Charles Van Tieghem
FőszerepbenMickaël Lumière
Manon Azem
Fadily Camara
Eva Danino
Constance Arnoult
OperatőrPierre Dejon
VágóJustine Haouy
Gyártás
GyártóTelfrance
Ország Franciaország
Nyelvfrancia
Játékidő88 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató2021. szeptember 29.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Barátzóna (eredeti cím: Friendzone) 2021-ben bemutatott francia romantikus filmvígjáték, melyet Stanislas Carré de Malberg és Charles Van Tieghem forgatókönyvéből Charles Van Tieghem rendezett. A főszerepben Mickaël Lumière, Manon Azem, Fadily Camara, Eva Danino és Constance Arnoult látható.

A Netflix 2021. szeptember 29-én mutatta be a filmet.[1][2]

Cselekmény[szerkesztés]

A főszereplő Thibault (Mickael Lumière) ápolóként dolgozik a kórház gyermekosztályán. A három legjobb barátnője (Fadily Camara, Manon Azem és Constance Arnoult) támogatja őt, akik korábban „összebarátkoztak” vele, mostanra pedig imádják őt azért a szerető, megbízható férfiért, akivé vált. A társaság a helyi tengerparton tartózkodik, ahol az egyikük lánybúcsúját tartják, és Thibault – akit barátai csak „Titi”-ként szólítanak – az egyetlen hetero férfi a partin. Miután egy este meztelenül megmártózik az óceánban, a babaruhákat tervező Rose (Eva Danino) Titi segítségére siet, miután megcsípi őt egy medúza. A férfi szinte azonnal beleszeret a lányba, és ők ketten közel kerülnek egymáshoz, de nem telik el sok idő, mire a lány világossá teszi, hogy bármi romantikus dolog is van köztük, kizárólag csak barátok lehetnek.

Thibault feldúltan kéri ki barátai tanácsát, akik összefognak, hogy átalakítsák: tornázik, megtanul táncolni, szexuális tanácsadást kap, illetve a ruhatárát és a haját is átalakítják. Hamarosan randizni kezd egy izgága Influenszerrel (főleg azért, hogy Rose-t féltékennyé tegye), és egy pillanatra úgy tűnik, hogy a terve beválik. Ez a sok csalás azonban nem mehet mindenáron, az újdonsült Thibault több hibát is elkövet a barátainál (és Rose-nál).

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Thibault Mickaël Lumière Czető Roland
Maud Manon Azem Nemes Takách Kata
Lulu Fadily Camara Bogdányi Titanilla
Rose Eva Danino Törőcsik Franciska
Alexandra Constance Arnoult
La Patiente Nada Belka
Titi (hangja) Jordan Tortorello
Priest Paul Galliano Szabó Máté
Jennifer Paoli Eloïse Valli Solecki Janka

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Friendzone (film) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. What to Expect from Friendzone on Netflix?. Gizmo Story . (Hozzáférés: 2021. szeptember 29.)
  2. Friendzone Movie (2021) - Netflix. Lifesportal . [2021. szeptember 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. szeptember 29.)

További információk[szerkesztés]