BENU Gyógyszertárak

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
BENU Gyógyszertár – Pilisvörösvár

A magyar BENU Gyógyszertárakat összefogó BENU Magyarország Zrt. hazai gyógyszertárhálózatot üzemeltet. Franchise-partnerekkel és fiókgyógyszertárakkal együtt 304 helyen van jelen országszerte, valamint körülbelül 1700 főt foglalkoztat. (2018. június)

A BENU Magyarország Zrt. és gyógyszertárai a németországi központú Phoenix Pharmahandelhez(wd),[1] Európa egyik gyógyszer-kereskedelmi vállalatához tartoznak.

BENU Gyógyszertárak[szerkesztés]

A BENU, a cégcsoport nemzetközi kiskereskedelmi márkája 2012-ben került bevezetésre, napjainkban (2018. június) Európa 10 országában van jelen körülbelül 1300 gyógyszertárral. BENU Gyógyszertárak működnek még a Cseh Köztársaságban, Észtországban, Hollandiában, Lettországban, Litvániában, Montenegróban, Svájcban, Szerbiában és Szlovákiában.[2] A BENU gyógyszertárakra jellemző az egységes vásárlótér-kialakítás, az ún. szabadpolcos rendszer. Online térben is jelen vannak OTC termékekkel (vény nélkül is kapható gyógyszerekkel), amelyek szigorú szabályhoz kötöttek: interneten csak vény nélkül kapható gyógyszer rendelhető, vényköteles gyógyszerek megrendelése interneten keresztül Magyarországon nem történik, tekintettel arra, hogy ezen gyógyszerek csak orvosi előírásra és nagy részük folyamatos orvosi ellenőrzés mellett használható. Magyarországon legálisan internetes gyógyszerértékesítést csak közforgalmú gyógyszertárak végezhetnek, ha honlapjaik címét legkésőbb a tevékenység megkezdésekor bejelentették hatóságunknak.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]