Bűnös játszmák

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Bűnös játszmák (Private) egy amerikai websorozat, amelyet az Alloy Entertainment gyártatott az azonos című regények alapján.

A sorozat 2009 májusában indult egy válogatással, melyet a fiatal, női olvasóknak hirdettek, a sorozatbeli Kiran Hayes nevű szereplő címéért. A produkció az első négy könyv cselekményét dolgozza fel, 20 epizódban, melyeknek hossza 4 és 6 perc közé esik.

A Newvideo nevű cég 2010-ben a sorozatot DVD formátumban is kiadta.

A websorozat magyar változatát a NovaVoice nevű, nonprofit szinkroncsoport mutatja be, 2012 nyarán.

Bűnös játszmák: A válogatás[szerkesztés]

ABűnös játszmák: A válogatás a fent említett casting hirdetés felvétele, melyen a jelentkezők Kiran Hayes szerepéért mérkőzhettek meg.

Epizódszám Első vetítés Mi történt? Műsorvezető További szereplők A zsűri
1 2009. július 21. Janine, Nicole és Sanna két percet kapnak, hogy memorizálják szövegüket. A nyertes jutalma egy vacsora Brant Daugherty-vel (a sorozatban Thomas Pearson). Kelsey Sanders (Reed Brennan) Brant Daugherty (Thomas Pearson) Bob Levy (A pletykafészek vezető producere), Sarah Kucserka, Veronica Becker (a Bűnös játszmák írói)
2 2009. július 23. A lányok megpróbálják meggyőzni a bírót, hogy Billings-i barátnőik fontosabbak számukra karrierjüknél. Kelsey Sanders (Reed Brennan) Susie Castillo (a Neutrogena szóvivője) Bob Levy (A pletykafészek vezető producere), Sarah Kucserka, Veronica Becker (a Bűnös játszmák írói), Susie Castillo
3 2009. július 28. A lányoknak egy o.b. reklámban kell teljesíteniük. Kelsey Sanders (Reed Brennan) Stuart Acher (director) Bob Levy (A pletykafészek vezető producere), Sarah Kucserka, Veronica Becker (a Bűnös játszmák írói), Nikki Wise
4 2009. július 31. A lányoknak Blake és Reed karakterével kell forgatniuk. Janine kiesik. Kelsey Sanders (Reed Brennan) Evan Taubenfeld (Blake Pearson) Bob Levy (A pletykafészek vezető producere), Sarah Kucserka, Veronica Becker (a Bűnös játszmák írói)
5 2009. augusztus 4. Sannának és Nicole-nak együtt kell forgatnia Reed, Noelle és Ariana karakterével. Kelsey Sanders (Reed Brennan) Samantha Cope (Noelle Lange), Natalie Floyd (Ariana Osgood) Bob Levy (A pletykafészek vezető producere), Sarah Kucserka, Veronica Becker (a Bűnös játszmák írói)
6 2009. augusztus 6. Megválasztják a győztest (Sanna). Kelsey Sanders (Reed Brennan) - Bob Levy (A pletykafészek vezető producere), Sarah Kucserka, Veronica Becker (a Bűnös játszmák írói)

A stáb[szerkesztés]

Karakter Színész/színésznő Megjegyzés Magyar hangja
Reed Brennan Kelsey Sanders
Noelle Lange Samantha Cope
Ariana Osgood Natalie Floyd
Taylor Bell Tristin Mays A 12. epizódban nem szerepel.
Kiran Hayes Sanna Haynes
Thomas Pearson Brant Daugherty A 8. epizódban eltűnik.
Blake Pearson Evan Taubenfeld Az 1. és 2. epizódban nem szerepel.
Josh Hollis Chord Overstreet

Epizódlista[szerkesztés]

Epizódszám Amerikai vetítés Magyar vetítés Tartalom
1 2009. augusztus 11. Reed Brennan megérkezik az Easton Academy-re, és szembesül azzal, hogy az iskola rengeteg sötét titkot rejt.
2 2009. augusztus 12. Reed-nek meg kell alázkodnia a billingsi lányok előtt, hogy elfogadják. Ariana óva inti Reedet Thomas Pearsontől.
3 2009. augusztus 13. Reed-et lassacskán befogadják a lányok. Eleanor Billings azt mondja Noelle-nek, hogy tartsa Reeden a szemét.
4 2009. augusztus 18. Reedet és Thomast egy rejtélyes alak lekapja a telefonjával csókolózás közben.
5 2009. augusztus 19. Taylor segít Reednek elkészíteni a házi feladatot, de a lány üzenetet kap Noelle-től, hogy találkozzanak a főépületnél. A lányok két percet adnak Reednek, hogy kihozza az iskolából Ariana fizika dolgozatát (habár Ariana nem is vette fel a tantárgyat). A megmérettetés után a lányok egy kisebb buliba csöppennek, amelyet az Easton diákjai csapnak a kertben.
6 2009. augusztus 20. Reed remekül érzi magát a partin. Épp üdítőt töltene magának, amikor meglátja Kirant és Blake-et, amint egymásnak esnek az erdőben. Mire visszaér, Thomas várja őt. Választás elé állítja a lányt, aki inkább a barátaival szeretne maradni.
7 2009. augusztus 25. Reed megpróbálja felhívni Thomast, hogy nem akart közte és a barátnői közt választani. Noelle büszkén mutogatja a bulibelépőjét, melyre nem könnyű szert tenni. Taylor is részt akar venni, és azt remél, Josh felkéri őt partnernek. Josh elmondja Reednek, hogy Thomas nem jött haza előző éjjel.
8 2009. augusztus 26. A lányok megpróbálják biztosítani Reedet arról, hogy Thomas jól van, s később ma fiútól kap üzenetet, melyben az áll, hogy semmi baja sincs. Josh Taylor helyett Reedet kéri fel a buliba.
9 2009. augusztus 27. Reed, Noelle, Kiran és Ariana együtt indulnak a partira. Taylor szörnyen haragszik Reedre, amiért lecsapta kezéről Josht. De a lány elmagyarázza neki, hogy talán ez a buli az egyetlen mód arra, hogy újból láthassa Thomast.
10 2009. szeptember 1. Reed összetéveszti Blake-et testvérével. Az este végére szörnyű hír érkezik: Thomas meghalt és megtalálták a testét.
11 2009. szeptember 2. Másnap az iskolában örök búcsút intenek Thomastól a fiú temetésén. Blake elhagyja az akadémiát. A temetés után Hill nyomozó közli a Billings-lányokkal, hogy Thomast megölték, s mindenkit ki kell hallgatniuk.
12 2009. szeptember 3. Reedet és barátnőit egyenként kihallgatják. Mindenki sajátos magyarázatot ad, de Noelle az egészet Josh Hollisra akarja kenni. Hill nyomozó elárulja Reednek, hogy az üzenetet nem kaphatta Thomastól, hiszen a fiú akkor már halott volt.
13 2009. szeptember 8. Reed részt vesz a billingsi lányok beavatási szertartásán.
14 2009. szeptember 9. A Billings-lányok vásárolni viszik Reedet. Taylort nagyon megviselte Thomas halála, és Reed azzal szembesül, hogy a lány se szó - se beszéd, elment. Josht letartóztatják a gyilkosság vádjával.
15 2009. szeptember 10. Reed meglátogatja Josht a börtönben, és megígéri neki, hogy támogatni fogja, és hisz neki. A fiú elárulja, hogy a gyilkosság éjszakáján összeveszett Thomas-szal, és Blake, Thomas testvére még ott volt a helyszínen. Reed meg akarja tudni Blake címét.
16 2009. szeptember 15.
17 2009. szeptember 16.
18 2009. szeptember 17.
19 2009. szeptember 22.
20 2009. szeptember 24.

Külső hivatkozások[szerkesztés]