Bősz Anett

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bősz Anett
Anettbosz.jpg
Született 1986. december 18. (32 éves)
Budapest
Állampolgársága magyar
Foglalkozása politikus
Tisztség magyar országgyűlési képviselő (2018. május 8. – )
Iskolái

A Wikimédia Commons tartalmaz Bősz Anett témájú médiaállományokat.

Bősz Anett (Budapest, 1986. december 18. –) közgazdász, liberális politikus. A Magyar Liberális Párt egyik alapító tagja, valamint a párt ügyvivője, 2018. évi parlamenti választáson listás képviselői mandátumot szerzett. Később Bősz Anett kilépett a Párbeszéd frakciójából, utódja Mellár Tamás független országgyűlési képviselő csatlakozott a Párbeszéd frakciójához.[1] 2019. december 9-én bejelentette, hogy belép a DK frakciójába.[2]

Tanulmányai[szerkesztés]

Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban folytatott tanulmányainak elvégzését követően, a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi karán szerzett diplomát Nemzetközi Gazdaság szakon, 2011-ben. Közben egy évig vezette a kar Hallgatói önkormányzatát, 2008-ban, ahol elnöki mandátumának megszűnését követően, a szervezet külső, marketingkommunikációval és újságírással foglalkozó munkatársa volt. 2010-ben elnyerte a Berlini Szabadegyetem ösztöndíját, ahol a Politikatudományi Intézet hallgatójaként, a nemzetközi kapcsolatok, az emberi jogok, a diplomácia, valamint az európai integráció témakörében bővítette ismereteit. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi karának doktorandusz hallgatója.

Munkássága[szerkesztés]

2009-ben egy évig vett részt a TV2, a legnagyobb, országos kereskedelmi tévécsatorna sajtóosztályának munkájában. Államvizsgája után, egy rendezvényszervezéssel foglalkozó brit cégnél helyezkedett el Berlinben. A német fővárosban eltöltött három év után, a Magyar Liberális Párt alapítója és egy évre rá, a párt ügyvivője, valamint az ifjúsági szervezet, a Fiatal Liberálisok alapítója és vezetője lett, majd a 2018-as Országgyűlési választásokon mandátumot szerzett.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Tamás, Német. „Mellár Tamás belép a Párbeszéd frakciójába” (Hozzáférés ideje: 2018. május 21.) (hu nyelvű) 
  2. András, Dezső: A liberális Bősz Anett belép a DK-frakcióba (magyar nyelven). index.hu, 2019. december 9. (Hozzáférés: 2019. december 9.)

Források[szerkesztés]