Bősz Anett

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Bősz Anett
Bősz Anett
Bősz Anett
Született 1986. december 18. (31 éves)
Budapest
Állampolgársága magyar
Foglalkozása politikus
Tisztség magyar országgyűlési képviselő
Iskolái
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Bősz Anett témájú médiaállományokat.

Bősz Anett (Budapest, 1986. december 18.) közgazdász, liberális politikus. A Magyar Liberális Párt egyik alapító tagja, valamint a párt ügyvivője, 2018. évi parlamenti választáson listás képviselői mandátumot szerzett. Később Bősz Anett kilépett a Párbeszéd frakciójából, utódja Mellár Tamás független országgyűlési képviselő csatlakozott a Párbeszéd frakciójához.[1]

Tanulmányai[szerkesztés]

Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban folytatott tanulmányainak elvégzését követően, a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi karán szerzett diplomát Nemzetközi Gazdaság szakon, 2011-ben. Közben egy évig vezette a kar Hallgatói önkormányzatát, 2008-ban, ahol elnöki mandátumának megszűnését követően, a szervezet külső, marketingkommunikációval és újságírással foglalkozó munkatársa volt. 2010-ben elnyerte a Berlini Szabadegyetem ösztöndíját, ahol a Politikatudományi Intézet hallgatójaként, a nemzetközi kapcsolatok, az emberi jogok, a diplomácia, valamint az európai integráció témakörében bővítette ismereteit. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi karának doktorandusz hallgatója.

Munkássága[szerkesztés]

2009-ben egy évig vett részt a TV2, a legnagyobb, országos kereskedelmi tévécsatorna sajtóosztályának munkájában. Államvizsgája után, egy rendezvényszervezéssel foglalkozó brit cégnél helyezkedett el Berlinben. A német fővárosban eltöltött három év után, a Magyar Liberális Párt alapítója és egy évre rá, a párt ügyvivője, valamint az ifjúsági szervezet, a Fiatal Liberálisok alapítója és vezetője lett.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Tamás, Német. „Mellár Tamás belép a Párbeszéd frakciójába” (Hozzáférés ideje: 2018. május 21.) (hu nyelvű) 

További információk[szerkesztés]