Az osztály rendfelelőse (Spongyabob)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Az osztály rendfelelőse
SpongyaBob Kockanadrág
1. évad, 7a. epizód
Eredeti cím Hall Monitor
Író Chuck Klein
Jay Lender
Mr. Lawrence
Első sugárzás 1999. augusztus 28.
Kronológia
ElőzőUborka
KövetkezőMedúzaőrület
epizódlista

Az osztály rendfelelőse (angolul Hall Monitor) a SpongyaBob Kockanadrág első évadának 7a epizódja, amelyet 1999. augusztus 28-án mutattak be Amerikában.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Puff asszony Hajóvezetői Iskolájában járunk, ahol a tanárnő éppen arról dönt, hogy ki legyen az osztály rendfelelőse a mai nap folyamán. A névsor listát olvasva, csak egyetlen tanuló neve melletti rubrika nincs kipipálva, méghozzá Spongyabobé. Puff asszony idegesen végig kérdezi az osztály összes nebulóját, nem vállalnák-e el idén még egyszer a rendfelelősséggel járó feladatokat, de senki sem hajlandó újra a város szolgálatára állni. Így a tanárnő kénytelen megválasztani a mai napra Spongyabob Kockanadrágot az osztály rendfelelősévé, aki kitörő örömmel fogadja a megtisztelő kinevezést. A kis szivacs egy egész tanítási napot átívelő beszédet tart, melyben fogadalmat tesz, hogy Bikini Fenék minden lakójának biztonságát őrizni fogja. A már az unalomtól alvásra kényszerült tanulókat, csak a kicsengő hangja ébreszti föl álmukból, akik abban a pillanatban ki is szaladnak a tanteremből. A csalódott szivacs úgy dönt, inkább visszaadja rendfelelős egyenruháját Puff asszonynak, aki sajnálatból azért megengedi Spongyabobnak, hogy legalább holnap reggelig viselje a sapkát és az övet.

Mint a város újdonsült rendfelelőse, Spongyabob hivatását komolyan véve teljesíti kötelességeit. Első feladata a forgalom irányítás, aminek legvégén egy óriási tömegkarambol keletkezik, amit a "mint aki jól végezte dolgát" szivacs észre sem vesz. Folytatva a járőrözést, egy ablak nyitott használata végett hozza a frászt egy átlagos házaspárra, akik éppen az étkezőasztaluknál vacsoráznak. Spongyabob egy betörőnek öltözve tanítja meg a leckét, hogy tilos nyitva tartani az ablakot, miközben a megrémült pár már kimenekült otthonukból. A járőr szivacs az utcán sétálva fut össze legjobb barátjával Csillag Patrikkal, aki véletlenül kiejtette a kezéből eperízű fagylaltját, amit Spongyabob (félretéve barátságukat) vandálkodás és köztulajdon rongálásnak könyvel el. A "bűncselekmény" feljegyzésének pillanatában egy újságos fiú szalad oda hozzájuk, aki egy bűnözőről figyelmezteti őket. Spongyabob olvasva a különkiadásként kiosztott újságot, amiben karambolról és betörésről számolnak be (pontosan azokról, amiket a szivacs is okozott) elhatározza, hogy elfogja és bíróság elé állítja azt a személyt, aki valójában ő maga lenne.

Spongyabob úgy véli, ezzel a feladattal egyedül nem boldogul, ezért megkérdi Patriktól hajlandó-e feladni "bűnöző életét" és a hatóság oldalára szegődni, amit a rózsaszín csillag örömmel el is fogad. Céljuk, tehát a közveszélyes bűnöző elfogása, akinek a kereséséhez első lépésként ketté kell válniuk, a másikuk távollétének kapcsolat fenntartásához pedig walkie-talkie segítségével kommunikálnak. Miután Spongyabob elindult eleget tenni kötelességének, megáll Patrik mellett egy rendőr motorcsónak, ahol "kollégái" egy Spongyabobot ábrázoló fantomképet mutatnak fel neki, amitől a tengericsillag megriad, de nem ismeri fel rajta, hogy a képen pont a már körözés alatt lévő legjobb barátja látható. A biztosurak helyszínről való távozásuk után, Patrik rettegve közli Spongyabobbal, hogy ő nem akar már többé rendőr lenni, mert nagyon fél. Miután leszállt az este is, Patrik egy csendes belvárosi utcán hazafelé sétálva pillantja meg egy kereszteződésnél, a körözött bűnözőt Spongyabobot, amit jelent is barátjának, de ő maga sem veszi észre, hogy saját magáról van szó. A megrémült tengericsillag csak annyit lát, hogy mindig pontosan ott van a bűnöző is, mint ahol legjobb barátja. A gonosztevőtől menekülő Spongyabob, aki a fél várost lerombolja miközben eszét vesztve rohangál végül egy körözött bűnöző fantomképével kitapétázott kerítést tör át, majd az egyik ilyen képet látva jön rá, hogy az a személy, akit városszerte keresnek valójában ő maga. A rendőr egységek abban a pillanatban körbeveszik Spongyabobot, ahol azonban megjelenik a hivatást rábízó tanárnője, Puff asszony, akit végül a helyszíni hatóságiak le is tartóztatnak.

Másnap, a Hajóvezetői Iskola tanóráján Puff asszony tartja előadását az osztálynak egy TV közvetítésével a börtönből. Az óra végén pedig a rabruhát viselő tanárnő arra kötelezi Spongyabobot, hogy a mai naptól kezdve 6 hónapon át, minden egyes délután látogassa meg a miatta rács mögé került Puff asszonyt.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Külső hivatkozások[szerkesztés]