Az elszakadt nadrág

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Az elszakadt nadrág
SpongyaBob Kockanadrág
1. évad, 2b. epizód
Eredeti cím Ripped Pants
Író Ennio Torresan
Erik Wiese
Stephen Hillenburg
Derek Drymon
Tim Hill
Rendező Stephen Hillenburg
Gyártási szám 2
Első sugárzás 1999. július 17.
Kronológia
ElőzőBuborékfújás
KövetkezőMedúzahalászat
Epizódlista

Az elszakadt nadrág (angolul Ripped Pants) a SpongyaBob Kockanadrág első évadjának 2b epizódja, melyet az amerikai Nickelodeon csatorna mutatott be 1999. július 17-én. Magyarországon is a Nickelodeon mutatta be.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A történet elején a narrátor bemutatja Bikini fenék népszerű strandját a Goo Lagoon-át, ahol épp Spongyabob és Szandi békésen napozik. Spongyabob homokból épít fel szobrokat és különböző tárgyakat, hogy megnevettesse velük Szandit, a vicc kedvéért még mogorva szomszédját Tunyacsápot is kiparodizálja. Majd odajön hozzájuk Larry a homár, aki megkérdezi tőlük nincs-e kedvük egy kis súlyt emelni, mire Szandi örömmel elfogadja a felkérést, ám Spongyabob nem lelkesedik a dologért. Mikor megérkeznek a súlyemelő terepre, Szandi ki is nyomja a legelső súlyt, mire a közönség ovációban tör ki. Spongyabob megpróbál feltűnésmentesen elsétálni, mikor Larry háromszor annyit nyom ki mint az előbb Szandi, amire a közönség még nagyobb ovációban tör ki. Most jön Spongyabob, aki viszont egy kisebb botot választott magának "súlyzónak", amit könnyedén a feje felé is emel, de a közönséget nem nyűgözte le vele. Szandi következik, mire ő kiemel két horgonyt és a közönség újra tombol, majd a még nagyobb ujjongásért Larry kiemeli az egész lelátói emelvényt rajta a közönséggel, amire természetesen egy hatalmas ováció a válasz.

Azonban Spongyabob is lázba akarja hozni a népet, így a már korábban felemelt botja két végére kettő mályvacukrot szúr fel. Spongyabob először bemelegít egy kicsit a nagy súly felemelése előtt, és amikor megfogja a bot két végét fogcsikorgatva próbálja elszakítani a talajtól, mire a saját maga még nagyobb meglepetésére elszakad a nadrágja. A közönség hangosan és jóízűen kineveti a szivacsot, aki zavarba jön s szégyenében elvánszorog a helyszínről. Miközben még a többiek nevetnek rajta odamegy egy hal hozzá gratulálni, hogy milyen jól megnevettetett mindenkit, amitől Spongyabob egyből visszanyeri önbizalmát és elhatározza, hogy kihasználja ezt az örömforrást, hogy bárkit mostantól megnevettessen vele. Terve meg is hozza gyümölcsét, röplabdázás és frizbizés közben is elszakad a nadrágja, amitől mindenki a hasát fogja a nevetéstől. Spongyabob és Szandi elmegy egy fagylalt árushoz és egy szakácshoz, hogy mindkettejüket jó kedvre derítse a szakadt nadrág poénnal, ám bár inkább mérges volt a két vicc alany, mint jó kedvű.

Egyszer Spongyabob már túl messzire ment, mikor egy szörf verseny közben eljátssza, hogy megfullad. Az életmentő távcsövén figyeli, hátha valakit partra vetett a hullám, mikor megáll benne az ütő és észreveszi Spongyabobot a tengerpart szegélyén. Esze veszett rohanással karjaiba veszi a kis szivacsot, aki még utolsó szavaival azt súgja az életmentője fülébe, hogy elszakadt a nadrágja, amin Spongyabobon kívül már senki más nem nevet és mindenki még Szandi is magára hagyja a kis mókamestert.

Egy öltöző sátorban döbben rá magányosan Spongyabob, hogy figyelem felkeltésével csak mindenkit elűzött maga körül és a tengerfenék legostobább élőlényének tekinti önmagát. Végszavára odasétál hozzá három strandoló, akik saját magukról hiszik ugyan ezt, hogy ők a tengerfenék legostobább lakói. Egyikük nem kente be magát naptejjel, másikuknak homok ment a szendvicsébe a harmadik bajtárs pedig a föld alól ássa ki magát azzal az indokkal, hogy elfelejtett kijönni onnan. Majd megkérdezik Spongyabobot, hogy vele mi történt mire azt válaszolja, hogy elszakadt a nadrágja. Történetét egy dalban foglalja össze, amit a három strandoló segítségével ad elő. A dalban bocsánatot kér mindattól amit tett, a dal végén pedig egy egész stadion állva tapsolja meg, majd feljön a színpadra hozzá Szandi is, aki mindent megbocsátott neki. Larry pedig arra kéri Spongyabobot, hogy írja alá a nadrágját, amikor lehajol és teljesen szétszakad a nadrágja, ismételten zavarba jön.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Külső hivatkozások[szerkesztés]