Az ütőkártya (A szökés)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Az ütőkártya
A szökés
4. évad, 2. epizód
Eredeti cím Breaking and Entering
Író Zack Estrin
Rendező Bobby Roth
Gyártási szám 4AKJ02
Első sugárzás 2008. szeptember 1.
Első sugárzás Magyarországon 2009. június 15.
Kronológia
ElőzőVisszatérés
KövetkezőLabirintus
A szökés epizódjainak listája

Az ütőkártya (Breaking and Entering) A szökés című amerikai sorozat negyedik évadának második epizódja, összességében pedig az ötvenkilencedik.


Dialog-stop-hand.svg Figyelem: Itt az A szökés 4. évadának cselekményét vagy a végkifejletet is olvashatod.

Wyatt tájékoztatja a Tábornokot, hogy Michael és Lincoln egy maximális biztonságú börtönben van.

Self és a banda megérkeznek Los Angelesbe és mindegyikőjük kap bokára helyezhető GPS készüléket. Egy titkos raktárban fognak dolgozni a kikötő mellett. Együtt fognak dolgozni Rolanddal, aki a Scylla dekódolásában fog segédkezni nekik. Mahone elmondja, annyit tud, hogy Whistler egy Tuxhorn nevű férfinak akarta odaadni a kártyát, valamint, hogy Tuxhorn sofőrje régi katona volt, és felismerné, ha látná.

Zsebest a társával együtt a mexikói sivatagban látjuk, amint kirabolták és megverték őket a szállítóik. Később vitába keveredik társával és megöli, majd San Diegóba indul, hogy megtalálja Michaelt. Néhány quados srác segít rajta a sivatagban.

Roland összegyűjti a valaha a seregben szolgált helyi sofőröket és Mahone felismeri a célszemélyt a fényképekről. Követik Tuxhorn házáig, amit a riasztón kívül fegyveres őrök vesznek körül. Roland azt javasolja, hogy a kártya ellopása helyett inkább közelítsék meg megfelelő távolságra, hogy ő a készülékével le tudja másolni annak tartalmát.

A srácok megfigyelik Tuxhornt, és követik a kocsiját. Hogy közel tudjanak kerülni hozzá, Sucre és Bellick karamboloznak a járművel. Sucre, nála a készülékkel, próbálja feltartani a sofőrt, s ezzel Tuxhornt is, hogy le tudják másolni a kártyát, de Roland nem észlel semmilyen jelet.

Self megkörnyékezi a CÉG egyik volt munkatársát, aki most tanúvédelmi program alatt áll. Megfenyegeti a férfit, hogy derítse ki, hogy hol rejtegeti a CÉG a dekódoló dobozt a főhadiszállásukon.

Wyatt megfenyeget egy börtöni alkalmazottat, hogy kiderítse, hova szállították Michaelt és Lincolnt. Később megtudja, hogy Bruce Bennett letette értük az óvadékot.

Eközben Sara egy buszmegállóban Tuxhorn bejárónőjével beszélgetést kezd, majd a leolvasó eszközt a nő táskájába csúsztatja. Később Michael felhívja a házat, mielőtt a nő távozna onnan, és biztonsági embernek kiadva magát megkéri a nőt, hogy ellenőrizze a házban az összes ablakot. A táskája végig nála van, ahogy ablakról ablakra megy a házban. Michael megkéri, hogy ellenőrizze a ház könyvtárának az ablakait is, és ekkor Roland jelet kap, és a kártya másolása megkezdődik. Miután végzett, a nőtől Bellick ellopja a táskáját, amint egy buszmegállóban várakozik, de az eszköz már nincs benne, mert a házban kitette a nő, mivel azt hitte, hogy a főnökéé.

Ezért be kell törniük a házba. Sucre beindít egy riasztót az utcában, amire az őrök elmennek az állásaikról. Tuxhorn leállítja a saját riasztóját, hogy le tudjon menni érdeklődni, hogy mi történt. Ez lehetővé teszi Michaelnek és Mahonenak, hogy bemenjenek a házba és elhozzák a hard driveot. Még ki tudnak osonni, mielőtt Tuxhorn újraaktiválná a riasztót.

Wyatt elmegy Bruce-hoz, de az esküszik neki, hogy nem tudja hol vannak a testvérek. Elkábítja egy injekcióval.

Kiderül, hogy Gretchen még mindig életben van, de fogva tartják.

Zsebes megérkezik San Diegóba, a Pacific Coast Lines állomásra. A könyv egy záras szekrényhez vezeti, amiben egy borítékot talál Whistler hamis igazolványával a Gate vállalattól. Utoljára egy Los Angelesbe tartó buszon láthatjuk.

Roland dekódolja az adatkártyát és rájön, hogy az információ nem teljes. Kiderül, hogy a Scylla hat kártyából tevődik össze, amiket hat különböző személy birtokol. A banda nem teljesítette a küldetést. Most meg kell találniuk az öt másik kártyát.

Az epizód végén Michaelt láthatjuk, amint elindul az orrából a vér, amit eltitkol a bátyja elől.