AvtoKrAZ

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
AvtoKrAZ
Típus holding
Alapítva 1945
Székhely Kremencsuk,  Ukrajna
Iparág járműgyártás
Tulajdonos Finances and Credit
Forma
  • részvénytársaság
  • nyilvánosan működő részvénytársaság
Termékek nehéz tehergépkocsik
Alkalmazottak száma 3269 (2017. január)[1][2]
Anyavállalata Finanszki i Krediti pénzügyi-ipari csoport
Tőzsde PFTS Stock Exchange

AvtoKrAZ (Ukrajna)
AvtoKrAZ
AvtoKrAZ
Pozíció Ukrajna térképén
é. sz. 49° 06′ 30″, k. h. 33° 25′ 24″Koordináták: é. sz. 49° 06′ 30″, k. h. 33° 25′ 24″
Az AvtoKrAZ weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz AvtoKrAZ témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Az AvtoKrAZ (ukránul: АвтоКрАЗ) az ukrajnai Kremencsukban holding formában működő, nehéz gépjárműveket gyártó vállalat. A szovjet időszakban Kremencsuki Autógyár, rövidítve KrAZ (КрАЗ – Кременчуцький автомобільний завод), majd AvtoKrAz Termelési Egyesülés néven működött. A vállalat által előállított járműveken a KrAZ típusjelzést használják. Polgári és katonai használatra gyárt általános és speciális feladatkörű nehéz tehergépkocsikat.

Története[szerkesztés]

A vállalat története a második világháború utolsó évéig nyúlik vissza. A szovjet Közúti Közlekedési Népbiztosság 1945-ben adott utasítást egy hídelemek gyártását végző nehézipari üzem létrehozására az Ukrán SZSZK-ban fekvő Kremencsukban, melynek építése 1946-ban kezdődött el.

1948. június 1-jén indult be a termelés. Nyolc évig hidak acélszerkezeti elemeit gyártották. A Kremencsukban előállított hídszerkezetekből 600 db, összesen 27 km hosszúságú hidat építettek.

Az 1950-es évek közepétől mezőgazdasági gépek (kombájnok) gyártására állt át a vállalat. 1958-ig mintegy kétezer db kombájnt gyártottak.

Az SZKP KB 1958. április 17-én hozott határozatot a nehéz tehergépkocsik gyártásáról a kremencsuki gyárban. Ehhez a Jaroszlavli Autógyárból[3] telepítették át Kremencsukba a teherautó-gyártáshoz szükséges berendezéseket.

A gyár első modellje a KrAZ–222 volt, amelyet kezdetben még máshol gyártott alkatrészekből szereltek össze. 1969-ben kezdődött a KrAZ–255, majd 1982-ben a KrAZ–260-as típusok gyártása. Ezek voltak a gyár legnagyobb példányszámban előállított típusai. 1976-tól a gyár az AvtoKrAZ Termelési Egyesülés nevet viselte.

Az 1990-es évek végén privatizálták a vállalatot, amely először a német–ukrán Mega-Motors tulajdonába került. 2003-tól összeszerelő üzeme van Oroszországban és Vietnámban. A nyolcvanezredik KrAZ tehergépkocsi 2006 januárjában készült el. Az AvtoKrAZ holding jelenleg a Finanszi ta Kredit pénzügyi–ipari csoport tulajdonában van. A holdinghoz tartozik a Herszoni Kardánhajtóműgyár, a Kamjanec-pogyilszkiji Hajtóműgyár, a KrAZ Külkereskedelmi Vállalat, a berdicsivi Progresz Gépgyár, a Szimferopoli Kormányműgyár, a Sztahanovi Vagongyár, a poltavai TAPAZ Hajtóműgyár, a Tokmaki Kovács- és Sajtolómű, az ungvári Turbohaz vállalat, a kercsi Zaliv Hajógyár, valamint a mariupoli Hűtőradiátor-gyár.

A vállalat fontosabb modelljei[szerkesztés]

KrAZ–255 tehergépkocsi
KrAZ–6322RA Bastion–01 a BM–21 rakéta-sorozatvető hordozó járműveként

Tehergépkocsik[szerkesztés]

Páncélozott járművek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. «АвтоКрАЗ» в 2016 году увеличил убыток в 4,6 раза, 2017
  2. "АвтоКрАЗ" в 2016г увеличил убыток в 4,6 раза. Interfax-Ukraine, 2017. február 24.
  3. A teherautó-gyártás megszüntetése után a vállalatot átnevezték Jaroszlavli Motorgyárra (JaMZ), ahol motorok és hajtóművek gyártását kezdték el.

További információk[szerkesztés]