Korra legendája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Avatár: Korra legendája szócikkből átirányítva)
Korra legendája
(Legend of Korra)
250px
Műfaj akció, kaland, fantasy, vígjáték, dráma

Alkotó
 • Michael Dante DiMartino
 • Bryan Konietzko
Író
 • Michael Dante DiMartino
 • Bryan Konietzko
 • Tim Hedrick
 • Joshua Hamilton
 • Katie Mattila
Rendező
 • Ki Hyun Ryu
 • Joaquim Dos Santos
 • Colin Heck
 • Ian Graham
 • Melchior Zwyer
Hang Janet Varney
Zeneszerző Jeremy Zuckerman

Formátum
Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 4
Epizódok 52 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producer
 • Michael Dante DiMartino
 • Bryan Konietzko
Producer Tim Yoon
Részenkénti játékidő 24 perc
Gyártó
Sugárzás
Eredeti adó USA Nickelodeon
Eredeti sugárzás 2012. április 14.2014. december 19.
Első magyar adó Nickelodeon
Magyar sugárzás 2012. augusztus 26.2015. november 16.
Státusz befejezett
Korhatár Korhatár nélkül megtekinthető.
Kronológia
Előző Avatár – Aang legendája
További információk
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Korra legendája témájú médiaállományokat.

A Korra legendája, néha Avatár: Korra legendája (eredeti cím: Legend of Korra) amerikai televíziós 2D-s számítógépes animációs sorozat, amelyet 2012. április 14-én mutattak be a Nickelodeon-on, és 2012. augusztus 26-án mutatták be magyar nyelven.

Háttér[szerkesztés]

A Korra legendája az Avatár – Aang legendája világában játszódik, annak cselekménye után 70 évvel. Ebben a világban az emberiség négy népbe van osztva: a Víz Törzsei, a Föld Királysága, a Tűz Népe, és a Levegő Nomádjai. Minden népben vannak különleges emberek, az idomárok, akik képesek a népre jellemző elem idomítására.

A világon egyetlen ember van, aki képes mind a négy elem irányítására, aki nem más mint az avatár. Az avatár folyamatosan újjászületik a négy nép tagjaként. Az előző avatár Aang volt, saját korának utolsó levegőidomárja. Halála után született meg a Déli Víz Törzsében utódja Korra. A sorozat az ő kalandjairól szól.

Föld, Tűz, Levegő, és Víz… Gyerekkoromban, apám, Aang avatár elmesélte nekem miként vetett végett barátaival a 100 éves háborúnak. Aang és Zuko, a Tűz Ura a Tűz Népének földjeit a nemzetek Egyesült Köztársaságává tette, ahol nem csak a világ minden tájáról érkezett idomárok, de egyúttal mindenki más is békében és boldogságban élhetett együtt. Eme nagyszerű ország központja Köztársaság Város. Nem ez volt Aang avatár egyetlen jelentős érdeme, de végül az ő ideje is lejárt ebben a világban és ahogy az évszakok körforgása, úgy az avatároké sem állhat meg soha.
– Tenzin

Cselekmény[szerkesztés]

A sorozat a Déli Víz Törzsénél kezdődik azzal, hogy a Fehér Lótusz Rendje meglátogatja az ifjú Korrát, és megállapítja, hogy ő az új avatár. 14 évvel később Korra már elsajátított a négy elemből hármat, és éppen a tűzidomár vizsgáját teszi le. Egyetlen elem van hátra, a levegő, amelyet a tervek szerint Aang avatár fiától, Tenzintől fog elsajátítani. Ő azonban a rövid déli látogatásakor bejelenti, hogy nem tud a Déli Víz Törzséhez költözni és Korrát tanítani, ezért azt el kell halasztani. Ám Korra türelmetlen, ezért Tenzin után szökik Köztársaság Városba. Ott hamarosan megismeri Lin Bei Fongot, a városi rendőrség parancsnokát, és az ellenségét, Amont, az Egyenlőségiek vezetőjét. Az Egyenlőségiek közé azok az emberek álltak be, akik nem idomárok, és elegük lett az emiatt való elnyomásból. Nemsokkal később megismeri Tarrlokot, az Északi Víz Törzsének feltörekvő tanácsosát. Korra nagy rajongója a pro-idomításnak, és a városi arénában megismeri az idomár testvéreket Makot és Bolint.

A város mellett a Levegő Templom szigeten megkezdődik Korra légidomár kiképzése, miközben már helyt kell állnia avatárként az Egyenlőségiekkel szemben, és a Pro-Idomító bajnokságon is, a Tűzmenyétek új vízidomáraként.

A kalandok javánál Korra egy 17 éves, forrófejű, mégis tehetséges tinilánnyá nő fel. A sorozat fő részei Köztársaság városban játszódnak. Korra idejében eljött a kevésbé és közepesen modern kor ideje. Automobilok, vagyis úgynevezett Satomobilok száguldanak az emeletes házak között, de láthattunk néhány motorkerékpárt is, sőt a fejlődés olyannyira jelen van, hogy a repülőgépek kora is beköszönt. Korra kötelessége, hogy legyőzze az egyenlőségieket, akik el akarják venni az idomítást a világtól. Korrát segítik új barátai, Mako, Bolin és Asami.

Első könyv: Levegő[szerkesztés]

Második könyv: Szellemek[szerkesztés]

Harmadik könyv: Változás[szerkesztés]

Negyedik könyv: Egyensúly[szerkesztés]

Epizódok[szerkesztés]

Évad Epizódok Eredeti sugárzás Magyar sugárzás
Évadpremier Évadfinálé Évadpremier Évadfinálé
1 12 2012. április 14. 2012. június 23. 2012. augusztus 26. 2012. december 23.
2 14 2013. szeptember 13. 2013. november 22. 2014. május 18. 2014. augusztus 10.
3 13 2014. június 27. 2014. augusztus 8. 2015. szeptember 7. 2015. szeptember 23.
4 13 2014. október 3. 2014. december 19. 2015. szeptember 24. 2015. november 16.

Szereplők[szerkesztés]

Első könyv: Levegő (Air)[szerkesztés]

Pozitív szereplők[szerkesztés]

 • Korra avatár – Egy 17 éves vízidomár a Déli Víz Törzséből, az új avatár. A négyből már három elemet elsajátított, a vizet, a földet és a tüzet, csak a levegő van hátra. Lázadozó és forrófejű alkat, ezért az idomítás spirituális oldalával, és így a légidomítással gondjai akadnak. Katarától, Aang avatár feleségétől elsajátította a gyógyítás tudományát. A légidomítást Aang és Katara legfiatalabb fiától, Tenzintől tanulja. Sokat kellett volna várnia, ha Nagával (egy jegesmedve-kutyával) nem szökött volna el, és nem ment volna a Köztársaság városba. Amikor megismeri Makot rögtön megtetszik neki, de Makonak Asami is tetszik.
 • Mako – Egy ifjú tűzidomár, aki Köztársaság Város utcáin nőtt fel öccsével Bolinnal, miután szüleiket megölte egy tűzidomár. Képzett idomár, a Tűzmenyétek kapitánya és öccsével, és később Korrával a pro-idomító versenyek résztvevője. Edzőjüknek hála lakhelyet is találtak a Pro-Idomár aréna padlásán. Legelőször Asami tetszik neki, de aztán Korrába szeret bele.
 • Bolin – Földidomár, aki Mako öccse. Mély kapcsolatot ápol a testvérével és van egy tűzmenyétje, Pabu. Már kiskora óta tanítja őt.
 • Asami Sato – Hiroshi Sato lánya. Bár gazdagságban nőtt fel ő is megtapasztalta az élet nehéz oldalát, mert 6 éves korában édesanyját megölte az Agni Kai Triád. Széles körű önvédelmi kiképzésben részesült, és jó sofőr is. Makot azonban úgy ismerte meg, hogy elütötte. Kárpótlásul Makoval egy fényűző étterembe ment, ahol kiderült, hogy a pro-idomítás nagy rajongója. Amikor kiderül, hogy apja az Egyenlőségieket támogatja, elárulja és Korra oldalára áll. Nem idomár.
 • Tenzin – Aang és Katara legifjabb gyermeke, légidomár mester. Komoly, és nyugodt ember, nagy felelősség nyugszik a vállán azzal, hogy ő Köztársaság Város öt Tanácsnokának egyike, és Korrát is tanítja. A Levegő templom szigeten él feleségével Pemával, és négy gyermekükkel Jinorával, Ikkivel, Meelóval és Rohannal.
 • Pema – Tenzin felesége, egy női levegő-akolitus. Az első könyv elején várandós negyedik gyermekükkel, aki a vége felé megszületik és a Rohan nevet kapja. Pema egy kedves asszony. Azt reméli, hogy Rohan ha idomár is lesz, egy átlagember legyen, aki nem küld percenként hűs szellőt az arcába.
 • Lin Beifong – Toph Beifong lánya, rendőrparancsnok, és fémidomár. Komoly és hajthatatlan személyiség, aki szerint a rend fenntartásának egyedüli módja a katonai erő. Az első könyv elején meggyűlik a baja Korrával, de aztán remekül boldogulnak. Kétszer elbukik az egyenlőségiek ellen, ezért beadta a lemondását, és az utódja Saikhan lesz. De egyetlen fémidomár sem tud platinát idomítani. Meglepő, hisz a platina is fém. Régen Tenzinnel járt, és még sokáig haragudott is rá, mert szakítottak. Menekülés közben, hogy megvédje Pemát és a gyerekeket, feláldozza magát, és Amon elveszi az erejét. Később, az első évad végén, Korra visszaadja neki azt.
 • Jinora, Ikki és Meelo – Légidomár testvérhármas. Jinora és Ikki lány, míg Meelo egy fiú. Jinora 10, Ikki 7, és Meelo 5 éves. Jinora már korán érdeklődik a fiúk után, de nagyon okos, kiváló légidomár és szeret könyvet olvasni. Ikki sokat kérdez, gyorsan beszél, és amikor dühös, akkor vicces is. Meelo nem éppen nyugodt, de amilyen vad, olyan vicces és tehetséges is. Hárman együtt remek légidomárok. Így győztek le 12 egyenlőségit.
 • Aang avatár – Az előző avatár, az előző rajzfilmsorozat főhőse. Összeházasodott Katarával. A sorozatban egy visszaemlékezésben láthatjuk 40 évesen . Házastársa Katara, gyermekei: Kya, Bumi, Tenzin. 40 évesen legyőzte Yakone-t a véridomárt, és elvette a képességét. Bezáratta egy börtönbe örökre. De Yakone mégis kiszabadult.
 • Katara – Aang avatár felesége, vízidomár. Ő tanította meg Korrát gyógyítani. A sorozatban 85 évesként láthatjuk, mégis fitt, bölcs, és unokáit többször is látta. Ő képviseli a Déli Víz Törzsének legnagyobb városainak egyikét.
 • Iroh tábornok – Zukonak a Tűz Urának unokája, és az Egyesült Nemzetek tábornoka/vezetője. Tűzidomár, legyőzte Hiroshi Sato repülőgépeit, vagyis majdnem. Mindössze pár villámmal. Kiderült, hogy ügyesen vezeti a repülőgépeket. Egyszer belezuhan a vízbe, de Korra megmenti és gyógyítja. Ő utána Bumi következik a ranglistán az Egyesült Nemzeteknél.
 • Shiro Shinobi – Az idomáraréna kommentátora.

Negatív szereplők[szerkesztés]

 • Amon – Az első könyv főellensége, az Egyenlőségiek vezetője, aki azt hiszi, hogyha az idomárokat megfosztja a képességeiktől, azzal egyenlővé teszi a világot. Azért követik, mert ő is hajlításra képtelennek mutatja magát, de csak becsapja őket, mivel víz- és véridomár. Piros és szürkésfehér maszkot visel, hogy senki ne lássa, ki is ő. Az igazi neve Noatak és a Déli víz törzsének szülöttje. Yakone idősebb fia és Tarrlok bátyja.
 • Hiroshi Sato – Gazdag, 45 éves feltaláló. Ifjú felnőtt korára összegyűlt az első millió yuanja (kínai fizetőeszköz). Szponzorálta a Tűzmenyéteket a Pro-idomításban. De amint kiderül, hogy az egyenlőségieket támogatja, lánya megrázza egy elektromos kesztyűvel, melyeket Hiroshi készített, valamint robotokat, sőt repülőket is az Egyenlőségieknek. Eredetileg szegény családból származik.
 • Tarrlok tanácsnok – Ideiglenes gonosz, víz- és véridomár. Amon öccse. Tanácsnok a városban, az Északi Víz Törzsét képviseli. A döntései mindig Tenzin ellenében vannak. A végén Amon megfosztja képességétől, de amint kiderül, hogy testvérek, elutaz(ná)nak, de ezt Tarrlok megakadályozza, mert egy elektromos kesztyűvel felrobbantja a motorcsónakot.
 • Yakone – Noatak (Amon) és Tarrlok apja. A Déli Víz Törzséből származik, de Köztársaságvárosban született. Köztársaságváros legfélemetesebb bűnözője, a Déli Víz Törzsének képességét, a véridomítást használja, és sikerült továbbfejlesztenie azt, így nem csak teliholdkor, hanem minden napszakban képes rá.
 • Tripla Terror – Egy rablóbanda Köztársaságvárosban. Tagjai (ismertek): Villámcsapta Zolt (ex-vezető, ex-tűzidomár), Vipera (új-vezető, vízidomár), Sötét Shin (tag, ex-vízidomár), Kétlábujj Ping (tag, tűzidomár). Amon Zoltnak, Shinnek, és két ismeretlen tagnak elvette az erejét.

Második könyv: Szellemek (Spirits)[szerkesztés]

Pozitív szereplők[szerkesztés]

 • Tonraq – Korra apja, Senna férje és Unalaq törzsfő bátyja, az Északi Víz Törzsének szülöttje, vízidomár. Unalaq felbérelt egy vandálbandát, hogy csalják Tonraq csapatát a szellemerdőbe. A vandálok ezért az életükkel fizettek, de az erdőt kiirtották. A szellemek megtámadták az Északi Víz Törzsét, és Unalaq tudta csak megfékezni. Ezért száműzték Tonraqot a déli víz törzsétől. Északi törzsfőből déli törzsfő lett.
 • Senna – Tonraq felesége, Korra anyja.
 • Varrick – A világon a leggazdagabb ember. A Déli Víz Törzsének szülöttje. Furfangos üzletember. Egy propagandafilmet forgat Unalaq gonoszságáról, amit Asami támogat, és Bolin a főszereplője, új találmányával, a mozgóképpel. Bármit megtenne, hogy az elnök az erőit délre küldje, üzleti érdeke fűződik egy komolyabb háborúhoz. Felbéreli a Tripla Terror bandát, hogy lekössék Makót és Asamit, amíg kirabolják Asami családi cégének raktárait. A Tripla Terror bizonyítékokat helyez el Mako lakásán, így Makót bebörtönözik. Mialatt a nagy sikerű filmje fináléjának első részét mutatják az arénában, tervet sző az elnök elrablására, hogy így kényszerítse ki a köztársasági haderő délre küldését. Bolin megvédi az elnököt, és Makót elengedik. Varricket „bebörtönözik” asszisztensével, Zhu Lival együtt egy luxusbörtönbe, ahonnan Korra és Unavaatu (Unalaq és Vaatu) csatája közben megszöknek, és a fémklánnál telepednek le. Évekkel később Bolinnal egyetemben beállnak Kuvira seregébe.
 • Zhu Li – Varrick asszisztense, a negyedik könyv végén összeházasodnak.
 • Ginger – Színésznő, aki Varricknek dolgozik. Varrick a gleccserszellemek ünnepén mutatja be őt Asaminak és Bolinnak egy üzleti találkozón, mint az általa feltalált mozgókép egyik sztárját. Később Bolinnal együtt szerepel Varrick a „Nuktuk kalandjai: A dél bajnoka” című propagandafilmjében, mint Nuktuk barátnője.
 • Bumi – Aang avatár és Katara legidősebb, nem-idomár gyermeke. Nevét Aang gyermekkori barátjáról, Omashu királyáról kapta. A harmadik könyvben levegőidomár lesz.
 • Kya – Aang avatár és Katara egyetlen lánya, második legidősebb gyereke. A nevét Katara néhai édesanyjáról kapta. Mint édesanyja, ő is vízidomár és gyógyító is. Szoros kötelék fűzi Tenzin elsőszülött lányához, Jinorához. Szereti az öccsét cukkolni.
 • Wan avatár – Az első avatár, aki Raava, a fény szelleme és az elemek segítségével bebörtönözte Vaatut, a sötétség szellemét az idő fájába, majd ezután lezárta az átjárókat a szellemvilágba, amelyek az anyagi világban az északi és a déli sarkon helyezkednek el, hogy egyetlen ember se szabadíthassa ki a gonoszt.
 • Raava – A fény szelleme. Tízezer évvel ezelőtt Wan, az első avatár választotta szét a sötétség szellemétől, Vaatutól. Ettől kezdve Raava gyengülni kezdett, de nem tűnt el, ugyanis a fény nem létezhet sötétség nélkül és a sötétség sem létezhet fény nélkül. Ezek után, ahogy Raava gyengülni kezdett, Wan egy teáskannában hordozta, majd minden elemhez tartozó oroszlánteknőshöz ellátogatott és megszerezte az elemhez tartozó tudást (ezt a tudást Raava hordozta és Wannal egyesülve tudta Wan irányítani). Az elemek megszerzési sorrendje lett az avatárciklus is (tűz, levegő, víz, föld). Az Együttállás napján Raava Wannal egyesülve legyőzte Vaatut, és bebörtönözte az idő fájába. Ezek után Raava nem vált el Wantól. Tízezer évvel később, Korra idejében újra eljött az Együttállás ideje, és az avatár megküzdött a sötét avatárral, Unavaatuval (Unalaq egyesült Vaatuval). Unavaatu kiragadta Korrából Raavát, és szinte megsemmisítette, így Korrának megszűntek a kapcsolatai az előző életeivel. Természetesen végül újra egyesült Korrával.
 • Iroh bácsi – Zukonak, a Tűz Urának nagybátyja, akivel Korra a szellemvilágban találkozik, amikor a másik oldalról akarja lezárni a déli átjárót, de közben elveszti Jinorát, így Iroh bácsitól kap segítséget. Később pedig Tenzin, Bumi és Kya is belefut Irohba, mikor Jinora lelkét keresik. Iroh elmondja Aang gyermekeinek, hogy már 40 éve a szellemekkel él együtt.
 • Raiko elnök – Köztársaságváros új elnöke.

Negatív szereplők[szerkesztés]

 • Unalaq – Korra nagybátyja, Tonraq öccse, az Északi Víz Törzsének vezetője. Ármánykodással szerezte meg a trónt forrófejű bátyja, Tonraq elől. A szellemvilág nagy tudású ismerője.
 • Eska – Unalaq lánya, Korra unokatestvére, Desna ikertestvére, kiváló vízidomár. Csak félig negatív szereplő, mivel a végén segít Korrának.
 • Desna – Unalaq fia, Korra unokatestvére, Eska ikertestvére, vízidomár. Apja miatt megsérül. Szintén csak félig negatív.
 • Vaatu – A sötétség szelleme. Részletesebb jellemzését lásd Raavanál.

Harmadik könyv: Változás (Change)[szerkesztés]

Pozitív szereplők[szerkesztés]

 • Kai – Egy egyszerű bajkeverő a Föld Királyságában, de levegőidomár lett, és most Tenzin tanítja az Északi Légtemplomban.
 • Suyin „Su” Beifong – Lin Beifong féltestvére, fiatalkorában rosszfiúkkal lógott, és egyszer segített nekik megszökni. Felnőttkorában Zaofu vezetője Baatar felesége és öt gyerek anyja (Baatar Jr., Huan, Opal, Wei, Wing).
 • Baatar – Suyin férje. Sokka és Suki fia. Sokka Katara testvére .
 • Suyin gyerekei
 • Baatar Jr. (ifjabb Baatar) – Suyin legidősebb gyereke. Apjáról kapta a nevét. A negyedik könyv előtt beleszeret a Föld Birodalmának egyesítőjébe, Kuvirába, ezért egy ideig anyja és Korráék ellensége lesz.
 • Huan – Suyin második gyermeke, földidomás, punk.
 • Opal – Suyin lánya, levegőidomár. Szerelmes Bolinba.
 • Wei és Wing – Suyin földidomár-ikerfiai.
 • Zuko nagyúr – A Tűz népének előző ura és Iroh tábornok nagyapja, jelenleg lánya Izumi ül a trónon.
  • Druk - Zuko sárkánya.

Negatív szereplők[szerkesztés]

 • Zaheer – Laghima guru követője. A Vörös Lótusz vezetője. A harmadik könyvben levegőidomár lesz, és ennek segítségével megszökik teljesen egyszerű ketrecéből. A 3.könyv végén megtanul repülni. Vadászik Korrára, hogy az ő erejével új világot hozzon létre.
 • Ghazan – Föld- és lávaidomár. Vonzódik Ming-Hua-hoz – Bolin is észrevette – de erről nem tudni semmi többet. Faketrecben tartották, hogy ne tudjon földet idomítani. Miután Zaheer megölte a Föld Királynőjét, lávaidomítással leomlasztja a Ba-Sing_Se-i felső gyűrű falát. Megölte magát, miután feladta a harcot Bolin-nal és Mako-val.
 • Ming-Hua – Vízidomár, a kezei is vízből vannak. A Tűz Népénél egy vulkánban tartották fogva. Mako ölte meg egy villámmal.
 • P'Li – Zaheer szerelme. Tűzidomár, képes az elméjével robbantani, mint az Avatár – Aang legendájában feltűnt „Csillagszóró-bummember”. A 3. könyv 12. részében Suyin a fejére csukta a fémmellényét, miközben robbantani akart, ezért magát robbantotta fel.
 • Aiwei – Zaheer kéme Zaofuban, Suyin legnagyobb bizalmasa, de Aiwei elárulta őt. Mivel Aiwei elhibázta a tervüket, Zaheer bosszúból ledobta az Elveszett Lelkek Börtönébe, és örökre ott ragadt.
 • Hou-Ting – Az 53. Föld Királynője. Dai Livel elfogatja és a hadseregébe építi a Föld Királyságában megjelent levegőidomárokat. Korráékkal azt az üzletet kötötte, hogy beszedi a pénzt a bankból, és átadja a levegőidomárokat, de miután elvitték a pénzt, azt hazudta hogy nincsenek ott levegőidomárok. Zaheer elszívta a levegőt a tüdejéből, és csinált a feje köré egy levegőburkot. Így halt meg.

Negyedik könyv: Egyensúly (Balance)[szerkesztés]

Pozitív szereplők[szerkesztés]

 • Wu – A leendő 54. Föld királya. Mako neki dolgozik.
 • Zhu Li – Varrick ex-asszisztense és felesége.
 • Toph Beifong – Suyin és Lin anyja, Aang avatár földidomármestere és egyik legjobb barátja. A Szellemmocsárban él.
 • Hiroshi Sato – Asami Sato apja. Az első könyvben börtönbe került, de a Kuvira elleni harcban feláldozta magát a győzelemért.
 • Izumi - A Tűz Ura.Zuko és Mei lánya.

Negatív szereplők[szerkesztés]

 • Kuvira – A Föld Birodalmának egyesítője. Az a célja, hogy az egész Föld Királyságának területét (beleértve Zaofut és Köztársaságvárost) egy Birodalommá egyesítse, és ő uralkodjon rajta. Ifjabbik Baatar menyasszonyának készült, de Kuvirának fontosabb volt bevenni Köztársaságvárost, mint Ifjabbik Baatarral boldogságban élni, és ez volt a veszte.
 • Korra látomásai (leláncolt Korra, Zaheer, Vörös Lótusz) – Akadályozzák Korrát az idomításban, a szellemvilágba és avatárállapotba jutásban és a nyugalmában. Ez a még benne maradt méreg és a rossz emlékek miatt van. A mérget Toph segítségével idomította ki magából, a rossz emlékek elűzésében pedig maga Zaheer segített.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang
Korra Janet Varney Nemes Takách Kata
Mako David Faustino Hamvas Dániel
Bolin P.J. Byrne Markovics Tamás
Asami Sato Seychelle Gabriel Simon Dóra (1–2. könyv)
Laudon Andrea (1. könyv 4. fejezet)[* 1]
Andrusko Marcella (3–4. könyv)[1]
Tenzin J. K. Simmons Fazekas István
Pema Maria Bamford Antal Olga
Lin Beifong Mindy Sterling Tallós Rita
Amon Steven Blum Törköly Levente
Hiroshi Sato Daniel Dae Kim Karsai István
Tarrlok tanácsos Dee Bradley Baker Kárpáti Levente
Yakone Clancy Brown Sarádi Zsolt
Jinora Kiernan Shipka Nagy Blanka
Ikki Darcy Rose Byrnes Molnár Ilona
Meelo Logan Wells Boldog Gábor (1–2. könyv)
Ács Balázs (3–4. könyv)[1]
Iroh tábornok Dante Basco Előd Álmos
Katara Eva Marie Saint Kassai Ilona
Aang avatár D.B. Sweeney Seszták Szabolcs (1. könyv)
Szalay Csongor (2. könyv)
Roku avatár James Garrett Uri István
Kyoshi avatár Jennifer Hale Kis-Kovács Luca
Toph Beifong Kate Higgins Czifra Krisztina
Wan avatár Steven Yeun
Stephen Stanton
Penke Bence
Raava April Stewart Solecki Janka
Vaatu Jonathan Adams Sarádi Zsolt
Tonraq James Remar Sarádi Zsolt
Unalaq Adrian LaTourelle Bozsó Péter
Eska Aubrey Plaza Berkes Boglárka
Desna Aaron Himelstein Berkes Bence
Senna Alex McKenna Sipos Eszter Anna
Varrick John Michael Higgins Csőre Gábor
Zhu Li Stephanie Sheh Pap Katalin
Ginger Amy Gross Pupos Tímea
Tahno Rami Malek Előd Álmos
Bumi Richard Riehle Kardos Róbert
Kya Lisa Edelstein Kovács Nóra
Raiko elnök Spencer Garrett Tarján Péter
Lu Mark Allan Stewart Petridisz Hrisztosz
Gang Rick Zieff Bácskai János
Wan Shi Tong Héctor Elizondo Csuha Lajos
Iroh bácsi Greg Baldwin Cs. Németh Lajos
Zuko nagyúr Bruce Davison Simicz Sándor[1]
Suyin Beifong Anne Heche Urbán Andrea[1]
Huan Jason Marsden Kovács Benjámin
Kai Skyler Brigmann Nagy Gereben[1]
Opal Alyson Stoner Nagy Katica[1]
Daw Jim Meskimen Sörös Miklós
Zaheer Henry Rollins Sörös Sándor[1]
Ghazan Peter Giles Zöld Csaba[1]
P’li Kristy Wu Madarász Éva[1]
Ming-Hua Grey DeLisle-Griffin Bozó Andrea[1]
Aiwei Maurice LaMarche Kajtár Róbert
Hou-Ting királynő Jayne Taini Halász Aranka[1]
Gun Mitchell Whitfield Gardi Tamás
Wu herceg Sunil Malhotra Molnár Levente
Kuvira Zelda Williams
Ring bemondó Jason Harris Kossuth Gábor
Shiro Shinobi
(kommentátor)
Jeff Bennett Seder Gábor
Narrátor Jim Cummings Seder Gábor
Felolvasó Bánszki László (2. könyv 10. fejezetéig)
Kardos Róbert (2. könyv, 11–14. fejezet)
Endrédi Máté (3–4. könyv)[1]

Magyar szinkron[szerkesztés]

Megjegyzések[szerkesztés]

 1. Az 1. könyv 4. fejezetében egy sort Laudon Andrea olvas fel Simon Dóra helyett Asami szerepében, mikor elüti Makot motorral: "Várj, ismerős vagy nekem. Te vagy Mako, a Tűzmenyétek játékosa."

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p A Korra legendája: 3. Könyv szinkronhangjai (magyar nyelven). Gyerek-Világ, 2015. szeptember 1. (Hozzáférés: 2015. szeptember 3.)

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]