Atypical

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Atypical
Műfaj vígjáték-dráma

Zeneszerző Dan Romer

Ország Amerikai Egyesült Államok
Évadok 2
Epizódok18
Gyártás
Forgalmazó Netflix
Sugárzás
Eredeti adó Netflix
Eredeti sugárzás kezdete2017. augusztus 11.
További információk

Az Atypical egy sorozat a Netflixen. Írója és rendezője Robia Rashid.

A 18 éves autizmus spektrum zavarral élő Sam Gardner (Keir Gilchrist) és családja életét mutatja be. Az első, nyolc epizódból álló évadot 2017. augusztus 11-én mutatták be. A produkciót a kritikusok is jól fogadták. Már a második évadra is megkötötték a szerződést[1], ami 10 részes lesz.

Történet[szerkesztés]

A 18 éves connecticuti Sam Gardner autizmussal él. Mindennapjaiba akkor csöppenünk bele, mikor elhatározza, hogy randizni kezd. Édesapja, Doug, lelkesen ad neki tanácsokat a témában, hiszen egész idáig csak ritkán tudott kapcsolatba lépni fiával. A segítőkész apuka elviszi Samet szerelme házához, hogy a fiú csokoládéba mártott eperrel lephesse meg szíve választottját. Doug csak ekkor jön rá, hogy fia a saját pszichológusába, a 26 éves Juliaba lett szerelmes. Doug arra biztatja Samet, hogy egy vele egykorú lányt keressen magának. Sam úgy dönt, keres magának egy "gyakorló barátnőt", akivel tapasztalatot gyűjt, és felkészül a Juliaval folytatott kapcsolatra. Barátja Zahid, és családja segítségével próbál megbirkózni a társkeresés kihívásaival. Barátnője iskolatársa, Paige lesz, akivel később szakítanak.

Sam önállósodási törekvéseit nem könnyű feldolgozni gondoskodó édesanyjának, Elsának, aki védeni próbálja fiát a csalódásoktól. Az anyuka válságba kerül és elbizonytalanodik, miközben új szerepét keresi a családban. Egy barátokkal töltött estén egy bárban viszonya lesz Nickkel a pultossal, amit titokban folytat is.

Doug, az apa nehezen fogadja el hogy fia autista. A diagnózis megszületését követően egy évre elhagyta családját. Eltitkolja munkahelyén fia autizmusát, amiből nagy veszekedés kerekedik, mikor egy kollégája átjön vacsorázni, és felesége szóba hozza a témát.

Sam és húga, Casey egy gimnáziumba járnak, és a lány sokat segít testvérének a mindennapokban. Casey atletizál, és miután megdönt egy futórekordot, ösztöndíjat kap egy jó nevű, de másik városban található középiskolába. Szívesen menne, de nem akarja cserben hagyni bátyját. Döntését az is nehezíti, hogy, összejön Beth bátyjával, Evannnel. Bár Casey és apja kapcsolata nagyon jó, amikor a lány rájön, hogy Doug elhagyta őket korábban, meginog apjába vetett bizalma. Casey meglátja anyját a pultossal, és teljesen összetörik. Próbálja kézbe venni a helyzetet, és beszél a férfival, akit azonban ekkora azonban már kidobott Elsa. Casey nem hisz neki, és anyját hibáztatja, amiből nagy kalamajka kerekedik.

Julia, a terapeuta, megtalál egy csokoládéba mártott epret otthonukban, amiről azt hiszi, vőlegénye vette egy másik nőnek (pedig Sam ejtette el, mikor meg akarta lepni őt). Julia és vőlegénye összevesznek, hogy a fiú elköltözik. A pszichológus lány csak ezután tudja meg, hogy terhes.

Szereplők[szerkesztés]

További szereplők[szerkesztés]

  • Graham Rogers – Evan Chapin, Casey barátja
  • Nik Dodani – Zahid, Sam barátja
  • Raúl Castillo – Nick, a pultos, akivel Elsanak viszonya van
  • Jenna Boyd – Paige Hardaway,Sam gyakorló barátnője
  • Rachel Redleaf – Beth Chapin, Evan testvére, akit Casey megvéd, mikor a „menő lányok” gúnyolják
  • http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/atypical-renewed-season-2-at-netflix-1038940