Asphalt (sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Asphalt
MűfajVerseny
FejlesztőGameloft Paris
Gameloft Montreal
Virtuos
Gameloft Shanghai
Gameloft Bucharest
Gameloft Barcelona
Gameloft Delhi
KiadóGameloft, Ubisoft, Konami[1]
PlatformokmacOS, iOS, tvOS, Microsoft Windows, Windows RT, Windows Phone, Android, N-Gage, Java ME, Symbian, DSiWare, Nintendo DS, Nintendo 3DS, Nintendo Switch, PlayStation Portable, PlayStation Vita, BlackBerry OS, BlackBerry Tablet OS, Bada, Tizen, webOS
Első játékAsphalt Urban GT
(2004. november 15.)
Legutóbbi játékAsphalt 9: Legends
(2018. július 25.)

Az Asphalt egy autóversenyzős videójáték sorozat, amelyet a Gameloft fejlesztett és publikált.

Az Asphalt Urban GT, a sorozat első játéka 2004-ben jelent meg Nintendo DS-re és N-Gage-re a mobiltelefonok egyszerűsített j2me verziói mellett. A sorozat legújabb része az Asphalt 9: Legends 2018-ban jelent meg.

Közös elemek[szerkesztés]

A sorozat hangsúlyozza a gyors tempójú, arcade stílusú utcai versenyeket, mint a Need for Speed, továbbá egyéb versenyjátékok elemeit, mint a Burnout. A sorozat minden egyes játékában többféle autógyártótól származó modellek vannak, például a Dodge Dart GT, vagy akár a Bugatti Veyron. A rendőrségi üldözések ismétlődő játékelemek, különösen a korai játékokban, de hangsúlyt fektetnek az aerobikus manőverekre is.

Játékok[szerkesztés]

A sorozat játékainak listája:

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Asphalt (series) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Asphalt D Overview. GameSpy. (Hozzáférés: 2011. május 8.)