Arab Magreb Unió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Arab Magreb Unió
Arab Magreb Unió zászlaja
Arab Magreb Unió zászlaja
Arab Magreb Unió címere
Arab Magreb Unió címere
Hivatalos nyelvarab
Népesség
Népszámlálás szerintismeretlen
Becsült102 877 547 fő (2020)
A Wikimédia Commons tartalmaz Arab Magreb Unió témájú médiaállományokat.

Az Arab Magreb Unió egy politikai és gazdasági-kereskedelmi unió, amelynek célja az elsősorban az észak-afrikai Magreb-országokban található arab országok gazdasági és jövőbeli politikai egyesítése. Tagjai Algéria, Líbia, Mauritánia, Marokkó és Tunézia.[1] Az Unió nem tudott kézzelfogható előrelépést elérni céljai megvalósításában a Marokkó és Algéria közötti mély gazdasági és politikai nézeteltérések miatt, többek között Nyugat-Szahara kérdésében. 2008. július 3. óta nem került sor magas szintű találkozókra.[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Francesco Tamburini, L'Union du Maghreb Arabe, ovvero l'utopia di una organizzazione regionale africana, en "Africa", N. 3, 2008, p. 405-428.
  2. Official Website: upcoming meetings. [2018. február 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. március 12.)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Arab Maghreb Union című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.