Arab Magreb Unió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Arab Magreb Unió
Arab Magreb Unió címere
Arab Magreb Unió címere
Hivatalos nyelv arab
Népesség
Népszámlálás szerintismeretlen
Becsült102 877 547 fő (2020)
A Wikimédia Commons tartalmaz Arab Magreb Unió témájú médiaállományokat.

Az Arab Magreb Unió egy politikai és gazdasági-kereskedelmi unió, amelynek célja az elsősorban az észak-afrikai Magreb-országokban található arab országok gazdasági és jövőbeli politikai egyesítése. Tagjai Algéria, Líbia, Mauritánia, Marokkó és Tunézia.[1] Az Unió nem tudott kézzelfogható előrelépést elérni céljai megvalósításában a Marokkó és Algéria közötti mély gazdasági és politikai nézeteltérések miatt, többek között Nyugat-Szahara kérdésében. 2008. július 3. óta nem került sor magas szintű találkozókra.[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Francesco Tamburini, L'Union du Maghreb Arabe, ovvero l'utopia di una organizzazione regionale africana, en "Africa", N. 3, 2008, p. 405-428.
  2. Official Website: upcoming meetings. [2018. február 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. március 12.)

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Arab Maghreb Union című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.