Apatigris

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Apatigris
Műfaj vígjáték

Író
Rendező Herczeg Attila
Főszereplő

Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 1
Epizódok8
Gyártás
Producer
  • Herman Péter
  • Erdős Ákos
Operatőr Szőke Dániel
Sugárzás
Eredeti adó RTL Klub logo.svg
Eredeti sugárzás kezdete2020. április 12.
Státusz adásban
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk

Az Apatigris 2020-as magyar fejlesztésű televíziós vígjáték sorozat, melyet Herczeg Attila rendezett.

A forgatókönyírói Köbli Norbert és Csurgó Csaba. A főszerepben Scherer Péter, Rujder Vivien, Schmidt Sára és Michl Júlia láthatók. Az első epizódját 2020. április 12-én mutatta be az RTL Klub televíziós csatorna.[1]

Történet[szerkesztés]

A humoros, s a legtöbb korosztálynak ajánlható történet egy apa (Scherer Péter) és három lánya (Rujder Vivien, Michl Júlia, Schmidt Sára) napjait, illetve szerelmi életük különféle bonyodalmait mutatja be.

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Név Színész Leírás
Labanc Péter Scherer Péter Jószívű, jó humorú úszómester, aki egyedül nevelte fel három lányát. Most, hogy az utolsó madárka is kirepül a családi fészekből, hősünk elhatározza, hogy valóra vált mindent, amit az elmúlt húsz évben kihagyott. Először is keres egy normális társat.
Labanc Vivien Rujder Vivien Péter legnagyobb lánya. Komoly, dolgozó nő, aki felnőtt, felelősségteljes társra vágyik. A családban távollévő anyja helyére kellett lépnie, ezért anyáskodik két húga felett. Előszeretettel szól bele mások életébe. Van benne mártírkodásra való hajlam. Anya szeretne lenni.
Labanc Laura Schmidt Sára Péter középső lánya. Könnyen kezelhető, kompromisszumkész alkat. Ugyanakkor a három lány közül a legromantikusabb. Jogi egyetemre jár, de szíve mélyén színésznő szeretne lenni; van is hozzá tehetsége. Vonzódik a kalandokhoz és a művészetekhez.
Labanc Szandra Michl Júlia Péter legkisebb lánya, akit évekig az anyja nevelt. Egy igazi Lolita. Cinikus életszemlélet és vitriolos beszólások jellemzik. Nehezen jön ki két nővérével, és úgy alapból a világgal.
Kurucz Dorka Gryllus Dorka Vonzó, elvált, diplomás nő, aki egész mást mutat a külvilág felé, mint négy fal között. Titkos szenvedélyére a karrierje és a magánélete is rámehet.
Artúr Kamarás Iván Péter szomszédja. Ügyvéd, playboy. Mottója: „félévente új nő, új kocsi”. Barátnőjét, Kittit ugyanúgy tárgyként kezeli, mint a vásárolt szép dolgokat.
Martinovics Kornél Simon Kornél Egy tűzoltó, aki egy szép napon gondolt egyet, és nyitott egy kávézót. Laza, jó humorú.
Juhász Kriszta Balla Eszter A Professzor lánya. Protokollszakértő. A munkában pedáns és konzervatív, a magánéletében viszont laza, sőt szabados.
Gerő Gábor Medveczky Balázs Világutazó kalandor, akinek tényleg színház az egész világ. Javíthatatlan romantikus, akinek azt sem szabad elhinni, amit kérdez.
Pápai Tomi Szalay Bence Vivi barátja. Tehetséges programozó srác, aki még nem akar felnőni, nem akar felelősséget vállalni. A legszívesebben otthon ül és játszik.
Polli Eke Angéla Karakán, különc lány. Videójátékkal játszik, képregényt gyűjt, úgynevezett geek.

Mellékszereplők[szerkesztés]

További szereplők[szerkesztés]

Epizódok[szerkesztés]

Évadáttekintés[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adó
ÉvadbemutatóÉvadzáró
1.82020. április 12.2020. december 5.RTL Klub logo.svg
2.?n. a.n. a.

Első évad (2020)[szerkesztés]

Az első évad április 12-én 19 órakor kezdődött.[1] A koronavírus-járványra hivatkozva a további epizódokat ősszel tűzik műsorra, de az RTL Most+-ra felkerültek a részek a megszokott vetítési időpontban. A sorozat helyére a Maradj haza magadnak! című új reality és a Segítség! Itthon vagyok! című vígjáték került.[2]

Az első évad 2020. október 24-én folytatódik, szombat esténként.

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
1. 1. 1. rész Herczegh Attila Köbli Norbert & Csurgó Csaba 2020. április 12. 1 032 000
Labanc Péter, az úszómester egyedül nevelte fel három lányát. Most, hogy az utolsó madárka is kirepül a családi fészekből, hősünk elhatározza, hogy valóra vált mindent, ami az elmúlt húsz évben kimaradt. Először is keres egy normális társat. Ám a sors jó humorral a visszájára fordítja Péter terveit.
2. 2. 2. rész Herczegh Attila Köbli Norbert & Csurgó Csaba 2020. október 24.
Péter újabb randira hívja Dorkát, a gyönyörű elvált asszonyt..., aki a kelleténél többet iszik. Vivien, a nagylány a friss szakítás után munkahelyet vált, Laura pedig még egy szabadulószobába is bemerészkedik, hogy kinyomozza, kivel osztotta meg az ágyát valójában. A nap végén újabb meglepetés vár a Labanc családra - mind közül a legnagyobb.
3. 3. 3. rész Herczegh Attila Köbli Norbert & Csurgó Csaba 2020. október 31.
Most, hogy a hazaköltözött Szandra, a legkisebb lány azon van, hogy apját és apja barátját, Artúrt az őrületbe kergesse. Vivi összemelegedik Kornéllal, az új főnökével, de a múlt közéjük áll. Laura képtelen megbízni a kiismerhetetlen Gáborban, aki most újra nagyon, de nagyon meglepi. A legnagyobb meglepetést azonban Péter okozza, amikor nagy bejelentést tesz Dorkával kapcsolatban.
4. 4. 4. rész Herczegh Attila Köbli Norbert & Csurgó Csaba 2020. november 7.
Péter tanácstalan, hogy kezelje párja szenvedélyét. Vivi és Kornél megbeszélik a dolgaikat. Szandra és Artúr ismét kerülgetik egymást. Laura megdöbbentő hírt jelent be.
5. 5. 5. rész Herczegh Attila Köbli Norbert & Csurgó Csaba 2020. november 14.
6. 6. 6. rész Herczegh Attila Köbli Norbert & Csurgó Csaba 2020. november 21.
Artúr azt javasolja Laurának, hogy házasodjanak össze Gáborral Magyarországon, hogy utána el tudjanak válni. Péter összejön a professzor lányával, Kornél és Vivien találkoznak Tomival és Pollival akik eljegyezték egymást
7. 7. 7. rész Herczegh Attila Köbli Norbert & Csurgó Csaba 2020. november 28.
Laura és Gábor összeházasodnak hogy el tudjanak válni de nem válnak.
8. 8. 8. rész Herczegh Attila Köbli Norbert & Csurgó Csaba 2020. december 5.
Laura és Gábor esküvője, Péter vízbe fojtja Artúrt mert meg tudja hogy ő volt a legkisebbek lánya szeretője.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Indul az RTL Klubon az Apatigris című új saját gyártású vígjátéksorozat, kiderült, mikor fejeződik be az Álarcos énekes. Media1, 2020. március 24. (Hozzáférés: 2020. március 25.)
  2. Újabb műsorváltozás: Az RTL Klub egyik legújabb sorozatát is karanténműsorra cserélik (magyar nyelven). Sorozatwiki, 2020. április 12. (Hozzáférés: 2020. április 12.)