Ugrás a tartalomhoz

Anya, lánya, unokája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Anya, lánya, unokája
(Georgia Rule)
2007-es amerikai film

A film moziplakátja
A film moziplakátja
RendezőGarry Marshall
ProducerDavid C. Robinson, James G. Robinson
Műfaj
ForgatókönyvíróMark Andrus
FőszerepbenJane Fonda, Lindsay Lohan, Felicity Huffman
ZeneJohn Debney
OperatőrKarl Walter Lindenlaub
VágóBruce Green, Tara Timpone
Gyártás
GyártóMorgan Creek Productions
Trust Me
Ország USA
Nyelvangol
Játékidő113 perc
Forgalmazás
ForgalmazóUSA Universal Pictures
BemutatóUSA 2007. május 11.
magyar 2007. szeptember 20.
Korhatármagyar Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Anya, lánya, unokája (eredeti cím: Georgia Rule) 2007-ben bemutatott amerikai filmdráma.

Cselekmény[szerkesztés]

Rachel Wilcox 17 éves, most érettségizett, édesanyjával, Lillyvel és mostohaapjával él San Franciscóban. Vad életet él, és anyjának számos szülői problémát okoz. Ezért Hullba, egy idahói kisvárosba küldik, hogy a nyárra a nagymamájához, Georgiához költözzön.

Rachel már az első napon találkozik Harlannal, egy fiatal mormonnal, aki szigorú és rendíthetetlen hitével fontos szerepet vállal Rachel új életében. Georgia szigorú szabályok szerint él. Nem fogadja el az istenkáromlást, és gondoskodik arról, hogy Rachel munkába álljon. Rachel besegít a helyi állatorvosnál, Simonnál, édesanyja egykori barátjánál. Simon az állatokkal úgy bánik, mint az emberekkel, ami Rachelnek eleinte nem tetszik.

A július 4-i ünnepségen Rachel elmondja Simonnak, aki egy autóbalesetben elvesztette feleségét és fiát, hogy tizenkét éves kora óta bántalmazta őt mostohaapja, akinek ügyvéd a szakmája. Csak akkor hagyta abba, amikor Rachel barátai megfenyegették. Ezen élmények következtében Rachel nehezen tud normális kapcsolatot kialakítani egy férfival. Csak Harlan előtt tud megnyílni. Harlannak azonban már van barátnője, így a kapcsolatuk nem zökkenőmentes.

Simon a Racheltől kapott hírrel Georgiához fordul, aki tájékoztatja Lillyt. Úgy tűnik azonban, hogy a bizonytalan Rachel nem ezt akarta, mert a lány azt mondja Simonnak, hogy ezt csak provokatívan találta ki. Egy ideig nem világos, hogy mi az igazság és mi a hazugság.

Rachel mostohaapja tagadja a bűncselekményt, anyja pedig nem tudja eldönteni, melyik oldalon áll. Rachel ekkor négyszemközt megfenyegeti a mostohaapját, hogy tegye boldoggá az anyját, akkor nem szól semmit, és nem perli be.

Az anyja hisz Rachelnek, amikor az elmondja neki, hogy a figyelemfelkeltés miatt hazudott, és visszautazik San Franciscóba a férjével. A kocsiban azonban rájön, hogy Rachel igazat mondott, és azonnal kiszáll a kocsiból.

Rachel, akit Georgia rábeszélt, Harlan, Simon és Georgia társaságában az anyja házába tart, hogy elmondja neki a valódi igazságot. Anya és lánya egymás karjaiba borulnak. Harlan szerelmet vall Rachelnek, és elmondja neki, hogy a két missziós éve után feleségül akarja venni.

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Georgias Gesetz című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]