Anyád lehetnék

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Anyád lehetnék
(I Could Never Be Your Woman)
2007-es amerikai film

Rendező Amy Heckerling
Producer
  • Cerise Hallam Larkin
  • Philippe Martinez
  • Alan Latham
Műfaj romantikus vígjáték
Forgatókönyvíró Amy Heckerling
Főszerepben
Zene Mike Hedges
Operatőr Brian Tufano
Vágó Kate Coggins
Gyártás
Gyártó Bauer Martinez Studios
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín Pinewood Studios
Játékidő 97 perc
Költségvetés 24 millió amerikai dollár[1]
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
Korhatár
  • USA PG-13
  • magyar Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel 9,6 millió amerikai dollár[2]
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Anyád lehetnék (eredeti cím: I Could Never Be Your Woman) 2007-ben bemutatott amerikai romantikus filmvígjáték, melyet Amy Heckerling írt és rendezett. A főbb szerepekben Michelle Pfeiffer, Paul Rudd, Sarah Alexander, Stacey Dash és Jon Lovitz látható. Az eredeti cím a brit White Town „Your Woman” című számából ered.

A filmet elsőként Spanyolországban mutatták be 2007. május 11-én, Amerikában 2008. február 12-én DVD-n, míg Magyarországra december 6-án érkezett meg.

Cselekmény[szerkesztés]

A negyvenöt éves, elvált anya, Rosie forgatókönyvíró és producer. Korával kapcsolatban bizonytalan, ezért kozmetikumokat használ, hogy fenntartsa fiatalságát. Nagyon közel áll tizenhárom éves lányához, Izzie-hez, és még közelebb kerülnek egymáshoz, amikor Izzie belezúg Dylanbe, egy osztálytársába.

Annak ellenére, hogy volt férje sürgette, hogy kezdjen el újra randizni, Rosie egyedülálló. Rosie és David megdöbbenésére főnöke, Marty úgy dönt, hogy a műsoruk nem foglalkozhat kényes témákkal. Rosie ezért úgy dönt, hogy új szereplőt választ a műsorba. Az egyik meghallgatáson megtetszett neki Adam, egy okos és sármos fiatalember, akit egy új, kocka karakterként castingol, hogy belezúgjon az arrogáns és önző főszereplő karakterébe, Briannába. Az új karakter jól vizsgázik, így Rosie meggyőzi Martyt, hogy adjon neki egy esélyt.

Rosie továbbra is tanácsokat ad Izzie-nek Dylanről, miközben a lány beleszeret Adambe, aki azt javasolja, hogy menjenek el egy klubba. Amikor a férfi felveszi a lányt, azonnal kötődik Izzie-hez egy videójátékon keresztül, amit azért játszott, hogy lenyűgözze Dylant. Kifelé menet Rosie azt hazudja, hogy ő 37 éves, míg Adam azt mondja, hogy 32. A lány ideges a korkülönbségük miatt, de amikor a férfi a szórakozóhely táncparkettjére lép, rájön, hogy egyformán szabadszelleműek, és csatlakozik hozzá. Adam autójában csókolózva Rosie bevallja, hogy valójában 40 éves, és megdöbben, amikor Adam bevallja, hogy valójában 29 éves.

Adam biztosítja a lányt, hogy egyáltalán nem érdekli a korkülönbségük, és folytatják a kapcsolatukat. Ennek ellenére Rosie bizonytalansága a kora miatt felszínre tör, amit az Anyatermészettel folytatott belső beszélgetései gerjesztenek, és Adam zavarára közli, hogy nem biztos benne, hogy a kapcsolatuk működni fog.

Közben kapcsolatuk magára vonja Rosie titkárnőjének, Jeannie-nek féltékenységét. A lány szabotálja őket azzal, hogy ellopja Adam ajándékait Rosie-nak, majd a telefonját, amire egy szexi fotót tesz Briannáról, majd Rosie táskájába dobja. Rosie továbbra is ideges, amikor meghallja a felvételt, amelyen Adam Briannával flörtöl. A dolgok még rosszabbra fordulnak, amikor Izzie-nek sikertelen dupla randevúja van Dylannel, és bizonytalanná válik a külseje miatt, ami aggasztja Rosie-t.

Amikor Adam először szerepel a televízióban, azonnal sikert arat, és híres lesz. Ez ahhoz vezet, hogy Rosie még jobban elbizonytalanodik, és aggódik, hogy a férfi kihasználja a hírnevét, és fiatalabb nők után kezd nézni. A dolgok még rosszabbra fordulnak, amikor a műsort váratlanul leállítják. Nem sokkal később Adam szerepet kap egy készülő szitkomban, és Rosie megdöbbenve fedezi fel az Adamnek küldött gyorshajtási cédulát, amelyen egy autóban ül Briannával. Az amúgy is rosszkedvű Rosie szidja Izzie-t, amikor egy véletlen találkozás során a barátjával, Henry Winklerrel elárulja, hogy Izzie és a barátnője tréfásan felhívtak néhány hírességet a telefonkönyvéből.

Rosie szembesíti Adamot a róla és Briannáról készült fotóval, és a férfi megdöbben, hiszen még soha nem ültek együtt autóban. A nő dühösen szakít vele. Ennek ellenére Adam számos kísérletet tesz a kibékülésre, többek között addig nem hajlandó forgatni az új szitkomot, amit felajánlottak neki, amíg a lányt nem nevezik ki társproducernek. Eközben Rosie átnézi a régi műsorának bakiparádéját, és rájön, hogy azt abban az időben forgatták, amikor a gyorshajtásért kapott bírság szerint Adam Briannával vezetett, és arra következtet, hogy Jeannie áll a dolog mögött.

Miközben Rosie szembesíti Jeannie-t, Marty telefonál, hogy munkát ajánljon neki Adam sziktomjában. A nő arcon vágja Jeannie-t, amitől az könnyekbe lábad. Ezután kibékül Adammel. Később az iskolai tehetségkutatón látja, hogy Izzie végre megnyerte magának Dylant, és végignézi, ahogy csókolóznak. Az anyatermészet emlékezteti őt, hogy az öregedéssel utat enged egy Izzie-hez hasonló lánynak, aki a helyére lép.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang
1. változat (2007)[3] 2. változat (2023)[4]
Michelle Pfeiffer Rosie Hanson, anya Kovács Nóra
Paul Rudd Adam Pearl, Rosie szerelme Széles Tamás
Saoirse Ronan Izzie Mensforth, Rosie lánya Kántor Kitty Hegedűs Johanna
Tracey Ullman Az Anyatermészet Kocsis Mariann Németh Kriszta
Jon Lovitz Nathan Mensforth Bácskai János Háda János
Sarah Alexander Jeannie F. Nagy Erika Kiss Virág
Fred Willard Marty Watkin Szersén Gyula Várkonyi András
Stacey Dash Brianna Minx Zsigmond Tamara Solecki Janka
Yasmin Paige Melanie Talmács Márta
O. T. Fagbenle Sean
Twink Caplan Sissy
Henry Winkler önmaga Rosta Sándor Bartók László
Rory Copus Dylan

Magyar változat[szerkesztés]

1. változat[szerkesztés]

A szinkront a MAHIR Szinkron Kft. készítette el.

2. változat[szerkesztés]

A szinkront a Labor Film Szinkronstúdió készítette el.

Forgatási helyszínek[szerkesztés]

A film több jelenetét is a Westridge lányiskolában vették fel Pasadenában, Kalifornia államban. Los Angelesen kívül a stáb a brit fővárosban is rögzített felvételeket.[5]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]