Antiga Prime

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az Antiga Prime a StarCraft univerzumában a hajdani Terran Konföderációhoz tartozó gyarmatvilág. A bolygó kopár és kietlen, mint a terran világok általában. Legalább két holdja van, de a pontos adat nem ismert. Az Antiga Prime ásványkincsei idővel megújulnak, ezért igen fontos lelőhely.

Történet[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A bolygó lakosai megpróbáltak fellázadni a Konföderáció ellen, a Korhal Fiai segítségére számítva. Azonban a Konföderáció bevetette az Alpha osztagot (Alpha Squadron), hogy a zavargásokat megfékezzék. A lázadók a Konföderáció felügyelete alá kerültek, az Alpha osztag pedig egy bázist épített ki a bolygón, hogy az Antiga lakosait felügyeljék.

A második holdon lévő, a Korhal Fiai által fenntartott állomáshelyről kivezényelték Sarah Kerrigant, hogy megfigyelje és jelentse a konföderációs hadmozdulatokat. Katonai segítségként Jim Raynor került Kerrigan mellé. Együtt szabotálták a Konföderáció által kihelyezett vezetést, így felszabadítva az antigaiakat. A felszabadított erőket pedig sikeres támadásba vezették a Konföderáció ellen.

Az Alpha osztag vezetője, Edmund Duke tábornok is jelen volt, de beavatkozni nem tudott, mert a zergek megtámadták a bolygó körül keringő hajóját, a Norad II-t. A cirkáló az Antigaba csapódott. Az Alpha osztag nem tudott mentőakciót indítani, mivel a lezuhant hajót körbevették a bolygón időközben landolt zergek.

Arcturus Mengsk, a Korhal Fiainak vezetője felismerve a lehetőséget, utasította Jim Raynort és Sarah Kerrigant, hogy mentsék ki Duke tábornokot. Az Alpha osztag együtt harcolt (először a történelemben) a Korhal Fiaival, a vezetőjük megmentéséért. Mengsk csak akkor egyezett bele az akcióba, amikor Duke belement, hogy a Korhal Fiaival fog harcolni. Ez volt Mengsk legnagyobb győzelme a Konföderációval szemben. Egy teljes osztag megszerzése a vezetővel együtt. A Konföderáció a nagy kavaródásban kiküldte a Delta osztagot (Delta Squadron), a zerg jelenlét ellenére, hogy győzzék le a Korhal Fiait és verjék le a lázadást.

Eközben, Mengsknek sikerült dekódolnia a Mar Sararól egy Alpha osztag épületéből szerzett lemezt, amelyen felfedezte a pszi-gerjesztő tervrajzát. Ezek a szerkezetek pszionikus energiát használnak, olyat mint a Terran Szellem (Terran Ghost) egységek, hogy a zergeket nagy távolságokból odacsalják valahova.

A Delta osztag azonnal védekezésre kényszeríttette a Korhal Fiait. Eközben Mengsk utasította Kerrigant, hogy vesse be a pszi-gerjesztőt a Delta osztag bázisán. A terv sikerült, nagy számú Zerg csapatok támadták meg a bázist. Míg a Zergek rohamoztak Mengsk kiadta a parancsot az evakuálásra. Közben megérkezett a protossok tisztító flottája, mely azonnal munkához látott és az Antiga Prime-on minden életet elsöpört.