Amnézia (videójáték)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Amnézia (videojáték) szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Amnézia
Pillanatkép a játékból
Pillanatkép a játékból
Fejlesztő Pivarcsi Gábor
Kiadó MoonDragon Entertainment
Motor RPG Maker 2000
Platformok Windows
Kiadási dátum 2004
Verzió 1.2
Műfaj szerepjáték
Korhatár 14+
Adathordozó digitális (freeware)
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
Windows 95/98/XP/7/8/10
Celeron 400 MHz
256 MB RAM
100 MB szabad terület a merevlemezen
Az Amnézia weboldala

Amnézia egy magyar fejlesztésű, 2004-ben a MoonDragon Entertainment által kiadott japán stílusú szerepjáték.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

A főszereplő Ron, akivel három évvel történetünk kezdete előtt történt egy szokatlan baleset. Pénzszűkében alkalmi munkákat vállal el, azonban egyik nap belebotlik Tiffany-ba, egy énekesnőbe, aki koncertjeivel pénzt gyűjt szülőfalva, Stern újjáépítéséhez. Különös véletlen, hogy a lány szintén három éve szenvedett balesetet.

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Tiffany Lianees-ben találkozik rég nem látott ismerősével, Daren-nel. Ron később észreveszi a Császárság katonáit, amint Tiffany után kutatnak, ezért a lány nyomába ered, hogy figyelmeztesse őt. Azonban addigra a lánynak már hűlt helye, hajóval indult útnak. Ekkor találkozik Alennel, a kalózzal, akit nagy huza-vona után rá tud venni, hogy segítsen neki megkeresni Tiffany hajóját. Mikor a hajóhoz érnek, minden ottani utast lemészárolva találnak, azonban Tiffany-t elrabolták. Alen és Ron kutakodni kezdenek a hajóban túlélők után, azonban tőrbe csalják őket és a Draco-n, egy császársági léghajón ébrednek. Itt Daren kiszabadítja őket, majd Stark, aki korábban maga is császársági pilóta volt segít nekik a hajó felett átvenni az irányítást, azonban a hajóban beindították az önmegsemmisítő üzemmódot addigra. A frissen verbuválódott csapat ejtőernyőkkel ugrik ki a léghajóból. A földet érés után Daren az Őrült Házába, míg Ron egy rablóbanda karmai közé kerül. A helyi kocsmában végül találkoznak mindahányan, ahol egy nindzsa, Lance tudtukra adja, hogy látta leszállni a léghajójukat. Mikor a fedélzetére lépnek, arra lesznek figyelmesek, hogy a hajó belső elrendezése átalakult.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

  • Ron K. Blade
  • Tiffany Marston
  • Alen Krane
  • Daren Ballord
  • Stark Rayen
  • Stella Brown
  • Lance
  • Tray de Kalver[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Profik profit nélkül - Interjú a MoonDragon Entertainmenttel”, Ipon.hu, 2016. február 23. (Hozzáférés ideje: 2017. február 14.) 
  2. Karakterek. Moondragon.hu

További információk[szerkesztés]