All Saints (Antigua és Barbuda)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
All Saints
Közigazgatás
Ország Antigua és Barbuda
Népesség
Teljes népesség5306 fő (2013)
Tszf. magasság60 m
Elhelyezkedése
Térkép
é. sz. 17° 03′, ny. h. 61° 47′Koordináták: é. sz. 17° 03′, ny. h. 61° 47′
SablonWikidataSegítség

All Saints város Antigua és Barbuda területén, Antigua szigetének középső részén. A település lakossága 3412 fő. A fővárostól, St. John’stól mintegy 8 kilométerre található, északnyugati irányban.

A város közelében fekszik a Betty's Hope cukornádültetvény egykori területe, amely az első nagyszabású cukornádültetvény volt a szigeten. Nevét Sir Christopher Codrington lányáról, Elizabeth Codringtonról kapta. Bár a sziget történelmében jelentős szerepet kapott e helyszín, azonban napjainkra már csak egy cukorüzem és egy finomító épületei maradtak fenn. Az ország kormánya szabadtéri múzeummá nyilvánította a helyszínt.[1]

All Saints városa hagyományos kézművesiparáról híres. A szomszédos falut, Potter's Village-et is erről nevezték el.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az All Saints, Antigua and Barbuda című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Antigua and Barbuda / Exploring Antigua and Barbuda. [2012. április 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. szeptember 25.)