Aldo Burrows

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Aldo Burrows az amerikai Szökés című sorozat egyik kitalált szereplője, Anthony Denison alakítja.

Aldo Burrows
A szökés-szereplő
Aldo Burrows, A szökés.jpg
Megjelenési információk
Első megjelenése Foggal, körömmel (A szökés) (1x15)
Utolsó megjelenése Válaszút (2x12)
Megszemélyesítője Anthony Denison
Évadok

1., 2.

Ennyi epizódban szerepelt = 5
Szinkronhang Juhász György
Aldo Burrows adatai
Neme férfi
Állapota halott (Alexander Mahone ölte meg)
Szerep 1. évad: Michael apja, a CÉG volt embere
2. évad: a CÉG elleni csapat főnöke

Háttér[szerkesztés]

Miután felesége meghalt, Aldo magára hagyta két kisfiát, Lincolnt és Michaelt. Egy bizonyos CÉG-nek kezdett el dolgozni, ám miután a tiltakozások ellenére kilépett onnan, a CÉG bosszúból Lincolnt keverte bele egy gyilkosságba.

Szerep[szerkesztés]

1. évad[szerkesztés]

Először Lincoln kivégzésekor találkozunk vele, mikor Linc megpillantja őt a kivégzését nézők között. Később az őt szállító rabszállítót merénylet éri, akkor ismét Aldo jelenik meg, és megmenti fiát Kellermantól. Egy elhagyatott roncstelepre viszi és elmondja, mi is ez az egész: régen Aldo annak a bizonyos CÉG-nek dolgozott, ám miután kilépett, bosszúból Lincolnt keverték bele a gyilkosságba. Később megjelenik a helyszínen a Fox riveri őrök parancsnoka, Bellick, a helyi sheriffel és rendőrökkel, így Aldónak újra magára kell hagynia a fiát, kénytelen elmenekülni.

2. évad[szerkesztés]

Amikor Lincolnt és LJ-t elfogják a rendőrök, átszállításuk közben Aldo egy fegyveres csapat segítségével kiszabadítja őket. Egy erdei házhoz mennek, ahol Aldo elmondja: van egy hangszalag, amit ha megszereznek, felmentheti Lincolnt. A beszélgetésüket a CÉG egyik beépített embere zavarja meg: Aldo két emberét lelövi, ám végül a tégla is meghal. Aldo és Linc a megmaradt emberére bízza LJ-t, majd elindulnak, hogy találkozzanak Michaellel és Sucréval. Mikor találkozik rég nem látott fiával, Mahone ügynök jelenik meg és tüzet nyit rájuk. Egy autóval menekülnek el, Michael akkor veszi észre, hogy apját meglőtték. Aldo meghal, fiai egy folyó mellett temetik el.