Albert Homonnai Márton

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Albert Homonnai Márton
Született1948. július 8. (75 éves)
Kilyénfalva
IskoláiBudapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Albert Homonnai Márton (Kilyénfalva, 1948. július 8. –) erdélyi magyar politikus, építész.

Életpályája[szerkesztés]

1967–1970 között Marosvásárhelyi Műépítészeti Egyetem hallgatója volt. 1990 óta a Contur Kft. társtulajdonosa. 1994–1996 között a Budapesti Műszaki Egyetemen műemlékvédelmi és építészmérnöki diplomát szerzett.

Tervezőként dolgozott Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredán. Számos tervezési és építészeti projektet készített. A csíkszeredai Szent Ágoston templomának tervezője, amelyet 2009-ben szenteltek fel.[1]

Művei[szerkesztés]

  • Épített örökség és modernizáció (2009)
  • Énlaka épített öröksége (2016)

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Márton Albert Homonnai című eszperantó Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

  • Erdélyi magyar ki kicsoda 2000. Igazgató főszerkesztő: Stanik István. Bukarest-Nagyvárad, Romániai Magyar Demokrata Szövetség-Scripta Kiadó, 2000.
  • Erdélyi magyar ki kicsoda 2010. Főszerkesztő: Stanik István, vezető szerkesztő: Bércesi Tünde, szerkesztő: Fodor Judit, Nagyvárad, Romániai Magyar Demokrata Szövetség–BMC Kiadó, 2010.