Aktív Rádió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Aktív Rádió
Jelmondat: Mi játsszuk a kedvenceket!
Adatok
Indulás1995
TulajdonosViacom Kft.
OrszágMagyarország
Vételi területSzolnok 30 km-es körzete
Karcag 30 km-es körzete
Tiszakécske 30 km-es körzete
Székhely5000 Szolnok, Kossuth Lajos út 2.
TársadókTrió FM
Vétel
Földi sugárzás
Antenna Hungária (AH)92,2 MHz (Szolnok)
93,8 MHz (Karcag)
102,2 MHz (Tiszakécske). programhely
Hivatalos oldal

Az Aktív Rádió egy Szolnok, Karcag és Tiszakécske környékén fogható rádióadó. A rádió a térség leghallgatottabb rádiójának tudhatja magát.

A rádióállomás hangja korábban Kálid Artúr volt. Jelenlegi hangja Welker Gábor.

Vételi lehetőségek[szerkesztés]

A rádióról[szerkesztés]

Az Aktív Rádió 1995-ben indult el helyi rádióként Szolnokon az FM 92,2 MHz-es frekvencián, az első időszakban 12:00-20:00 közötti műsoridőben. A rádió a sikeres pályázat után 1999. március 7-e óta folyamatos 24 órás műsort állít elő és sugároz hallgatóinak.

A műsorstruktúrára jellemző, hogy 06:00-tól este 19-23 óráig élő műsorral, óránként, illetve a reggeli műsorban (amely a Vekker címet viseli) félóránként helyi híreket és információkat mondanak játékokkal, és az itt élő embereket érdeklő és érintő rövid magazinműsorok szerepelnek a kínálatban.

Mindezen kívül, a rádió „aktív” módon hozzájárul számos rendezvény lebonyolításához, a megyeszékhelyen tartott közéleti események szinte mindegyikén jelen van, több rendezvényről élőben közvetít, hozzájárulva azok sikeréhez.

A rádió formátuma Hot AC, az elmúlt 30 év legjobb slágereiből válogatva nyújt átfogó zenei kínálatot a fiatal és az idősebb korosztály számára egyaránt.

A műsorvezetők és a hírszerkesztők munkájukat régóta végző, tapasztalt rádiósok.

A rádió tevékenységét – hallgatóik visszajelzései mellett – az elmúlt években a városi és a megyei önkormányzat is Sajtó Díjjal ismerte el, több szervezet és intézmény ugyancsak díjazta műsorait.

A rádió célja olyan zenei és információs kínálat megteremtése, amely optimális környezetet teremt a rádióban hirdetések, felhívások elhelyezésére, vagyis az „üzeneteket” a lehető leghatékonyabban kívánják eljuttatni hallgatóihoz.