Ugrás a tartalomhoz

Agi kkot

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Agi kkot
(악의 꽃)
Műfaj

ÍróJu Dzsonghi
RendezőKim Csholgju
Főszereplő
  • I Dzsungi
  • Mun Cshevon
  • Csang Hidzsin
  • Szo Hjonu

OrszágDél-Korea
Nyelvkoreai
Évadok1
Epizódok16
Gyártás
GyártóMonster Union
Sugárzás
Eredeti adótvN
Eredeti sugárzás2020. július 29. – 2020. szeptember 23.
Kronológia
ElőzőOh My Baby
KövetkezőKumihodjon
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Agi kkot témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Az Agi kkot (hangul: 악의 꽃, RR: Agui kkot?), angol címén Flower of Evil dél-korea televíziós sorozat I Dzsungi, Mun Cshevon, Csang Hidzsin és Szo Hjonu főszereplésével.[1][2][3][4] A tvN csatorna vetítette 2020 júliusa és szeptembere között.[5]

Cselekmény[szerkesztés]

Pek Hiszong tehetséges ötvös, sikeres saját üzletet vezet, felesége, Csha Dzsivon a rendőrségen dolgozik nyomozóként. A pár boldogan él ötéves kislányukkal. Hiszong maga a megtestesült tökéletes férj, aki főz, mosogat, gondoskodik a gyerekről, míg felesége sokáig dolgozik gyilkossági ügyeken. A férfinak azonban súlyos titkai vannak, melyeket 14 éve rejteget sikerrel felesége elől.

Valójában Hjonszunak hívják és gyerekkorában szociopataként diagnosztizálták, a faluja lakosai úgy hitték, megszállta az ördög és rendszeresen ördögűző rituáléknak vetették alá. Egyetlen támasza a nővére volt, aki mindig kiállt mellette. A két gyerek édesapja, aki ötvösművészként dolgozott, sorozatgyilkos volt, akinek öngyilkossága után derült fény a tetteire. A gyerekeket emiatt meghurcolták a faluban, mindenki elfordult tőlük. Heszu önvédelemből megölte a falu vezetőjét, a tettét azonban Hjonszu magára vállalata, mondván ő úgyis szociopata, könnyen elhiszik, hogy ő tette. A fiú elszökik a rendőrök elől és évekig bujkál. Egyik nap elgázolja egy autó, és arra ébred, hogy az autó sofőrje kómában fekszik, a sofőr apja, egy neves kórház igazgatója, felajénlja neki, hogy vegye fel a fia személyazonoságát. Így Hjonszu Pek Hiszonggá válik. Az emberi érzelmeket nem értő és felismerni is nehezen tudó férfi véletlenül összeismerkedik a rendőrnek készülő Dzsivonnal, aki valahogy megérzi a férfi kemény, érzelemmentes maszkja mögötti valódi természetét és beleszeret a férfiba. Hjonszu mindenáron el akarja tolni magától a nőt, azonban rádöbben, hogy a nő közelében nem kísértik őt az apjával kapcsolatos látomások, így végül randevúzni kezdenek, majd össze is házasodnak. Hjonszu videókból tanulja meg az arckifejezések értelmezését, például a mosolygást és igyekszik megadni az asszonynak és a kislányuknak mindent, bár továbbra is úgy véli, neki nincsenek érzelmei és a családja csak az álcája fenntartásához kell.

Egy napon azonban olyan gyilkosságok történnek a városban, amelyek kísértetiesen hasonlítanak Hjonszu apjának gyilkosságaihoz, és a rendőrség újra nyomozni kezd a régi ügyekben is, Hjonszut gyanúsítják. Hjonszu egy újságíró és a nővére segítségével magánnyomozásba kezd, hogy megtalálják az apja tettestársát, hogy tisztázhassák a nevét. Közben azonban Dzsivon egyre gyanúsabbnak tartja férje viselkedését, és mikor rájön annak titkára, konfliktusba kerül saját magával: higgyen-e a szeretett férfi ártatlanságában, vagy rendőrként az ellene irányuló bizonyítékokra támaszkodjon? Kezdetét veszi a hajsza a tettestárs előkerítésére, közben pedig az igazi Hiszong is felébred a kómából, aki szeretné visszakapni a nevét és az életét.

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Lee, Ge-eun: 이준기X문채원, tvN '악의 꽃' 출연 확정...부부로 호흡[공식] (koreai nyelven). Sports Seoul , 2020. január 14. (Hozzáférés: 2020. június 5.)
  2. Song, Seung-jin: 장희진, 드라마 '악의 꽃' 출연 확정 (koreai nyelven). Sunday Seoul , 2020. május 18. (Hozzáférés: 2020. június 5.)
  3. Choi, Jin-sil: 서현우, '악의 꽃' 주연 합류…'믿보배'가 온다 (koreai nyelven). Sports Seoul , 2020. május 19. (Hozzáférés: 2020. június 5.)
  4. Jo, Jo-kyung: 정택현, tvN 새 수목 드라마 '악의 꽃' 캐스팅 (koreai nyelven). Sports Donga , 2020. május 22. (Hozzáférés: 2020. június 5.)
  5. Lee, Su-ji: 문채원·이준기 '악의 꽃', 1주일 미룬 29일 첫 방 (koreai nyelven). newsis , 2020. július 3. (Hozzáférés: 2020. július 4.)

További információk[szerkesztés]