Ad hoc tesztelés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az ad hoc tesztelés egy általánosan használt kifejezés a tervezés és a dokumentáció nélkül végrehajtott szoftvertesztelésre, de alkalmazható korai tudományos kísérleti tanulmányokra is.

A teszteket csak egyszer kell végrehajtani, hacsak nem fedeznek fel hibát. Az ad hoc tesztelés a legkevésbé formális vizsgálati módszer. Mint ilyen, azért kritizálják, mert nem strukturált, és ezért az ezzel a módszerrel talált hibákat nehezebb reprodukálni (mivel nincsenek írásbeli tesztesetek). Az ad hoc tesztelés ereje azonban az, hogy fontos hibák találhatók meg gyorsan.

Improvizáció útján végzik: a tesztelő minden lehetséges eszközzel próbálja megtalálni a hibákat. Az ad hoc tesztelés a hibakereső tesztelés könnyített verziójának tekinthető, mely maga is egy könnyített változata a felfedező tesztelésnek.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Ad hoc testing című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]